Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението на истинските лекари за диетата за деца с аутизъм?
Какво е мнението на участниците за ДАН лекарите и техните методи?
Какви са препоръките за хранене и добавки при деца с аутизъм?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението на истинските лекари за диетата за деца с аутизъм?
Истинските лекари изразяват опасения относно потенциалното лишаване на децата от основни хранителни вещества при прилагането на диети за деца с аутизъм. Те не виждат доказателства, че диетата лекува или помага. Смятат, че диета може да създаде навици и граници, които могат да бъдат положителни, но вярват също така, че вниманието и грижата, които родителите посвещават на децата си по време на процеса на лечение, са от решаващо значение.
-
Какво е мнението на участниците за ДАН лекарите и техните методи?
Мненията са разделени. Някои участници изразяват съмнения относно ДАН лекарите, като твърдят, че техните методи не са научно обосновани. Други се отнасят положително към социалните събития, които са организирали, и намират подкрепа в биомедицинския подход. Те изразяват благодарност за подкрепата, която са получили.
-
Какви са препоръките за хранене и добавки при деца с аутизъм?
Препоръчителните диетични промени включват избягване на преработени храни и приготвяне на храна у дома без добавки. За хелиране се препоръчва да изчакате поне една година след диета, да приемате витамини, минерали и аминокиселини и да провеждате множество изследвания преди процедурата. Препоръчителните диетични промени за деца с аутизъм включват избягване на глутен, казеин, консерванти, оцветители и подобрители. Включете храни с антиоксидантни и противогъбични свойства и наблюдавайте реакцията на детето. Диетата може да бъде съобразена със специфичните нужди на детето и подкрепена от хранителни добавки след консултация с лекар. Съветите за добър хранителен режим за деца с аутизъм включват избягване на рафинирани продукти, промишлено преработени храни, маргарин и пушени продукти; прилагане на ротационна диета; варене на месото; избягване на изкуствени подсладители и използване на морска сол. Препоръчва се варене или приготвяне на пара на зеленчуци и избягване на изкуствени захар заместители.
-
Какви са мненията относно ролята на вярата и нейното влияние върху излекуването на децата?
-
Какви са препоръките за стимулиране и хранене на деца със специални нужди?

.)Яде избирателно,само определени неща и изхожданията по голяма нужда са понякога разхлабени.Това е при него.Обмислях и от три седмици вече всеки ден му разтварям в малко количество вода по една капсула Linex forte.Разтварям,защото той не иска да пие твърдата капсула и така ми е по-лесно.Няма проблем,съдържанието на капсулата почти няма никакъв мирис и вкус и много лесно се поглъща.Linex forte съдържа живи лиофилизирани млечнокисели бактерии от вид Lactobacillus и Bifidobacterium с добавени пребиотици-инулин с олигофруктоза.Те регулират баланса на чревната микрофлора.Доста сполучлива комбинация на пробиотици и пребиотици,поне според мен.Подходящ е не само за деца,а и за възрастни.Физиологичния баланс на чревната микрофлора се възстановява до неговото естествено състояние.Не съм наблюдавала за тия три седмици някаква видима промяна в детето,освен нормални изпражнения.Но ще продължавам да го давам всеки ден по една капсула един по-дълъг период и ще наблюдавам внимателно за промени от всякакво естество.И една друга хранителна добавка ми се върти в главата от известно време
,с лекар не съм се консултирала за нея,но смея да твърдя,че и аз не съм останала назад относно лекарства,хранит.добавки,механизъм на действие,дози и т.н.все пак това ми е професията и го работя всеки ден,освен честите семинари и ежедневните срещи с дистрибутори на много фармацевтични фирми.Alkym fort,това е другото нещо,което обмислям да му давам.Не е нова тази хранителна добавка,НО в нейните показания има едно изречение,което съм си го подчертала с червено...елиминиране на тежки метали от организма-олово,живак и др.....А иначе това е хранителна добавка,съдържаща масло от черен дроб на химера.Подходяща за деца и възрастни,при понижен имунитет,вирусни заболявания,злокачествени заболявания,алергични,автоимунни заболявания......и елиминиране на тежки метали.Препоръчвала съм ги на мои познати по други поводи,дори съм опитвала да стрия в устата си една перла от тази хран.добавка,защото съм сигурна че детето няма да иска да я глътне,но има много силен вкус на риба и мирис също.След това почти целият ден дъхът ми миришеше и съм се уригвала на риба.Затова се притеснявам как да му го давам.Който може да глътне цялата капсула няма проблеми,но иначе в нашия случай ми е трудно и се притеснявам малко.Мисля го и трябва да реша.