Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 81 596
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Деси съгласна съм с теб. Когато, обаче говорим за деца с шизофрения,  генетични заболявания, епилепсии, ензимни и метаболитни където симптоматиката се припокрива, но подхода е съвсем различен, аз бих посъветвала всеки родител да направи необходимите изследвания, за да отхвърли повечето от тези диагнози и чак тогава да се ориентира към психиатър.

# 226
Ако не бях видяла с очите си, че епилепсията може да се обърка с аутизъм нямаше да повярвам. Явно в началото пристъпите са били толкова миниатюрни и нарядко, че е нямало как да бъдат забелязани с просто око. Беше забелязан регресът в поведението в началото на първи клас, но го отдаваха на стреса от началото на училището. После родителите ходиха в Св. Никола и там им казаха, че е аутизъм. Скоро след диагнозата пристъпите вече бяха съвсем забележими и от там нататък диагностицираха епилепсия.

# 227
Защо ли,когато чуя за правене на всички възможни сериозни изследвания и настръхвам?Може би,защото работният ми ден години наред минава в болницата и съм се наслушала и нагледала на много неща.Зная,че са важни и необходими,но аз не съм правила на моето дете нито ядреномагнитен резонанс,нито скенер,ЕЕГ също .Правила съм само кръвна картина/биохимия/ и графия,когато е бил с пневмония или с ОВИ.Възможно е много от майките тук да ме обвинят в това.Но така или иначе всеки сам решава.Водила съм го при двама детски психиатри/без да казвам на единия,че съм ходила преди това и на друг/.Обследвали са го два екипа от специалисти,които всеки ден работят с такива деца.Заключението на всички беше едно и също-аутизъм.Психиатрите не са назначавали никаква терапия,защото казаха,че детето няма индикации за медикаментозно лечение.На екипите,които са го обследвали мога да кажа,че им вярвам безрезервно,екип от Карин дом-Варна-изключителни професионалисти,другият екип работи в училището за незрящи в Аспарухово-Варна,също изключителни специалисти на много високо ниво.Освен това,имам приятелка,която е логопед и психолог във Варна и още първият път,когато се обърнах за помощ към нея,дойде в къщи и наблюдава детето няколко часа.След което без да ми овърта и без заобиколки ми каза,това което не исках никога да чувам-"детето е в аутистичния спектър,да не губим време,а веднага да започваме работа с него".За което винаги ще съм и много благодарна.Не ни остави да се лутаме сами,изплашени и да се чудим кой край да хващаме.Веднага ни срещна с правилните хора и се узовахме на правилното място.Тя също ми дава насоки и ми помага много при работата с детето,а за специалната ни педагожка нямам думи-златна е.Благодарение на тях детето ми се промени много,проговори,промени поведението си.Може би трябваше да спомена в самото начало,че при Наско аутизма не е от тежките форми,не ползваме памперси,няма проблеми с финната моторика,нито с равновесието.Стереотипните движения вече много рядко се забелязват.Така,че аз наистина заобиколих медицинските изследвания,не че не можех да ги направя,но не исках да травмирам детето.Винаги съм се старала да ограничавам до минимум стресиращите моменти и да го щадя.Дали е правилен пътя,по който вървим newsm78,но щом сме постигнали толкова неща,може би сме напипали тънката нишка,която ще ни води към успехите.Малко по-внимателно  с правенето на абсолютно всички изследвания.Да,не съм против тях и не ги отричам,но всичко това се отразява на психиката на детето,самата обстановка в болниците,белите престилки,боцкането,вземането на кръв и т.н.

# 228
  • София
Всеки родител си носи отговорност за собственото дете.Съвет се дава, когато се поиска - то затова е съвет.А когато не се иска - е даване на акъл.Аз май повече второто правя  Embarassed
Правили сме с моето дете доста изследвания - израстнах сред лекари, работих в болница и съм "възпитана" в соц. мисленето на всяка болка лекар, изследване и антибиотик.Така съм отгледана  ooooh!
От направените му изследвания - някои преди диагностиката, други впоследствие - докато се мъчех да отрека диагнозата - резултатите са  - физически здраво дете.Сега какво, да ходя в чужбина да ги правя наново изследванията ли, защото тук не са открили нищо ли.А проблемите му са очеизваждащи - не може да общува.Пак да кажа любимата ми фраза ( не е моя )

Маугли се е научил да общува и да говори, когато е отишъл при хората, а не докато е папкал бананите в гората.

# 229
Дарквайьлет, за съжаление и аз много често попадам на такива случаи. Има форми на епилепсия, които магат да се сбъркат с аутизъм. В случая, който ти описваш пристъпите са били толкова силни, че е нямало как да се пропуснат, но има случаи, при които са леки изразяват се със заглеждане за секунди и родителят не го забелязва. При всеки пристъп, обаче мозъка страда, разрушава се казано най-общо. и пораженията са непоправими. Важно е веднага детето да мине на медикаментозна терапия, за да се предпази. Последния случай, който имахме е дете диагностицирано с ГРР, което отиде на резонанс , отидохме с майката при мой приятел - един от най добрите неврохирурзи и се оказа, че детето има заболяване на мозъчното вещество. Това трябваше да се знае, защото всяко заболяване си има прогнози и родителят трябва да е наясно.Според диагнозата някои от случаите подлежат на операция, други на лечение, при трети няма какво да се направи, но е важно родителят да е наясно с истинската диагноза на детето, за нас специалистите, които работим с такива деца също е много важно, защото подхода е съвсем рвзличен. Всеки родител сам си взима решението.

# 230
  • София
Това са обяснения на някои психологически тестове,включително на детския по Рейвън,заедно с точкуването и матриците.Има и по Векслер.

http://www.signlanguage-bg.com/bg/tests/intelekt/

А тук и други интересни тестове:

http://www.signlanguage-bg.com/bg/tests/

Свалил съм ги преди 2 години на PC-то ама като не помня от къде и "изпотих" гугъла докато намеря линковете. Joy

Много благодаря за тестовете! Подсетих се доста неща да покажа на детето. Правих упражненията по Бине-Терман.

За тормоза на детето - то тормоз е и да има запек или разстройство, да има кожни екземи, да е изолирано в училище. Наистина всеки си преценява до къде да си изследва детето. Аз и в началото казах, че на конференцията съвета беше "Ако детето ви ходи при добър терапевт и той ви каже след 4-6 месеца, че детето не напредва в терапиите според очакванията и резултатите при другите деца, да направите по-обстойни изследвания".

# 231
Мимоза, няма да те обвиняваме. Аз на моето дете и тест на слуха не съм му направила даже. А когато са малки децата (ок. 2 год) всички препоръчват първо такъв тест. Просто си знаех, че чува и отказах да го подлагам на една излишна според мен упойка.

# 232
Защо ли,когато чуя за правене на всички възможни сериозни изследвания и настръхвам?Може би,защото работният ми ден години наред минава в болницата и съм се наслушала и нагледала на много неща.Зная,че са важни и необходими,но аз не съм правила на моето дете нито ядреномагнитен резонанс,нито скенер,ЕЕГ също .Правила съм само кръвна картина/биохимия/ и графия,когато е бил с пневмония или с ОВИ.Възможно е много от майките тук да ме обвинят в това.Но така или иначе всеки сам решава.Водила съм го при двама детски психиатри/без да казвам на единия,че съм ходила преди това и на друг/.Обследвали са го два екипа от специалисти,които всеки ден работят с такива деца.Заключението на всички беше едно и също-аутизъм.Психиатрите не са назначавали никаква терапия,защото казаха,че детето няма индикации за медикаментозно лечение.На екипите,които са го обследвали мога да кажа,че им вярвам безрезервно,екип от Карин дом-Варна-изключителни професионалисти,другият екип работи в училището за незрящи в Аспарухово-Варна,също изключителни специалисти на много високо ниво.Освен това,имам приятелка,която е логопед и психолог във Варна и още първият път,когато се обърнах за помощ към нея,дойде в къщи и наблюдава детето няколко часа.След което без да ми овърта и без заобиколки ми каза,това което не исках никога да чувам-"детето е в аутистичния спектър,да не губим време,а веднага да започваме работа с него".За което винаги ще съм и много благодарна.Не ни остави да се лутаме сами,изплашени и да се чудим кой край да хващаме.Веднага ни срещна с правилните хора и се узовахме на правилното място.Тя също ми дава насоки и ми помага много при работата с детето,а за специалната ни педагожка нямам думи-златна е.Благодарение на тях детето ми се промени много,проговори,промени поведението си.Може би трябваше да спомена в самото начало,че при Наско аутизма не е от тежките форми,не ползваме памперси,няма проблеми с финната моторика,нито с равновесието.Стереотипните движения вече много рядко се забелязват.Така,че аз наистина заобиколих медицинските изследвания,не че не можех да ги направя,но не исках да травмирам детето.Винаги съм се старала да ограничавам до минимум стресиращите моменти и да го щадя.Дали е правилен пътя,по който вървим newsm78,но щом сме постигнали толкова неща,може би сме напипали тънката нишка,която ще ни води към успехите.Малко по-внимателно  с правенето на абсолютно всички изследвания.Да,не съм против тях и не ги отричам,но всичко това се отразява на психиката на детето,самата обстановка в болниците,белите престилки,боцкането,вземането на кръв и т.н.

Мимоза, аз също направих всички изследвания и детето се оказа здраво. Единствения резултата над
нормата на тестовете беше за кръвното ниво на амоняка и желязото. Амоняка беше 64 micromole/L
и след три месеца на диетата без глутен и казаен (диета която ограничава протеините)
слезе на 33 micromole/L. Амоняка в детето ми идва от ваксините, които съдържат амониев сулфат,
но поради генетични причини неговият черен дроб не може да изхвърли амониевия
сулфат и той остава в тялото и трови централната нерван асистема. Амоняка е краен
продукт от метаболизма на протеините и ако се консумират по-малко протеини
тялото прави по-малко амоняк. Другата особеност е че тези деца трябва да ядат червени
меса и свинско, защото те съдържат карнитин и заради това, когато се търси диета,
която да ограничава протеините избора е паднал на диетата без глутен
и казаеин,  защото за тези деца няма да е фатално ако не ядат хляб и млечни продукти,
но за тах месото е жизнено важно и то трябва да присъства в менюто им.
Хляба се замества с ориз и оризови изделия като макарони и спагети от ориз
или с картофи. Млякото се замества със сокове като сок от червени боровинки или грозде,
с чайове като този на HIPP
или просто с чиста вода - например филтрирана
през обикновен филтър за пречистване на вода, който се инсталира на
кранчето или се пие от канички с филтър като тези -  http://www.brita.com/?locale=us

Желязото също беше под нормата и сега му давам мултивитамини с желязо през ден.
Редувам - един ден му давам мултавини с повишено съдържание на витамин C - 250 mg, но без желязо,
а на другият ден му давам от мултивитамините с желязо, но с нормално съдържание на вит. C - 60 mg

Ваксините са искарата, която запалва аутизма.

# 233
Е ако са ваксините какво му запали искрата на моето дете....

Твоа са хипотези - недоказани твърдения. Дали защо какво - ошще никой не знае. За мен самия факт, че децата поемат в пъти повече живак, амонят, олово и какви ли не отрови директно дишайки изпаренията от колите никак не може да ме убеди, че виждаш ли ваксините го предизвикват...

Токсините в околната стреда - ДА. Но не и ваксините. За моето дете поне това е вярно 100% - нали нямаше ваксини..

# 234
Момичета,моля ви ако има мами от Варна с дете болно от аутизъм да ми пишат на ЛС.Имам голяма нужда да си обменим информация,за която аз тепърва започвам да чета.Естествено и специалисти за Варна,че София ни е далеч.Ние сме от Варна,и търсим добри специалисти занимаващи се с деца-аутисти.Мъката ми е голяма и трябва по скоро да реша най-доброто за детето ми.Благодаря предварително на всички,които се включат.Очаквам да ми пишете.

# 235

Твоа са хипотези - недоказани твърдения. Дали защо какво - ошще никой не знае. За мен самия факт, че децата поемат в пъти повече живак, амонят, олово и какви ли не отрови директно дишайки изпаренията от колите никак не може да ме убеди, че виждаш ли ваксините го предизвикват...

Токсините в околната стреда - ДА. Но не и ваксините. За моето дете поне това е вярно 100% - нали нямаше ваксини..

Друго си е инджекцийката с формалдехид, амониев сулфат, алуминий и живак, хаха!
Инджекцийката.....мммм (обърках се ).... ваксината, не се диша, нито се яде,
а всичко от нея попада директно в кръвта!
Не наричай недоказани твърдения двата теста за кръвното ниво на амоняка,
които направих преди диетата и после след трите месеца на диета!
Аз не наричам недоказани твърдения тези неща, които ти споделяш за аутизма,
чета те с интерес и се уча от тебе, защото мисля, че от опита на всеки може
да открия по нещо за себе си.

# 236
  • София
Какво означава инджекцийката
И как доказа, че е от инджекцийката  Wink

# 237

Предполагам, че кравето мляко му е запалило искрата. Кравето мляко съдържа четери пъти
повече протеини от човешкото мляко, освен това при настоящата технология на пастьоризация
се унищожават ензимите необходими за усвояването на голямото
протеинно съдържание на кравето мляко и неговият организъм, не е могъл да се справи с огромният
прием на протеини от млякото и черният дроб е започнал да прави повечко амоняк,
който отравя централната нервна система.

Rolling Eyes

# 238
Какво означава инджекцийката
И как доказа, че е от инджекцийката  Wink

Ваксините са инджекций, не са ли? При нас май само полио ваксината беше орална.
Мисля, че амоняка е дошъл от амониевия сулфат във ваксините, защото
правих аминокиселинен профил за да проверя за дефекст в цикъла на уреята и
резултатите бяха нормални. Правих organic acid test на урината за да проверя дали няма
някоя бактерия, която произвежда амоняк и резултата беше нормален.
При нас амоняка дойде от три източника - амониев сулфат във ваксините,
кравето мляко и невъзможността на черния дроб да усвои golqmoto белтъчно съдържание
на кравето мляко и от мазнините DHA и ARA в сухто мляко за бебета,
които водят до окислителен стрес и липидна пероксидация при наличие на завишен амоняк в кръвта.
Нарича се ammonia induced lipid peroxidation

Thinking

# 239
  • София
Ваксините са инЖекциИ....не че е толкова важно,де.
Я ми кажете-Лактофлор мъжа ми е взел,обаче не за смучене ,а капсули.Бубка така не може да ги пие,дали е проблем да и ги разтворя във вода?

Общи условия

Активация на акаунт