самовлюбени и егоцентрични

• 3 992
  • 21
  •   1
Отговори
  • София
Как се справяте с такива хора, когато ви се налага да контактувате постоянно с тях?
Аз имам два случая, които ме изкарват извън нерви всекидневно.
Първо - един нов колега с претенции до небесата и абсолютно неумение да поддържа нормален контакт. Иначе е общителен - пристига при теб и разговорът протича така "Аз, аз, аз, мене, аз искам, аз заслужавам, аз, аз". Вече реформи ще прави в службата, ще измеснтва един колега, ще пише доноси до шефа и ще подава жалба в полицията заради друг колега. Проблемите са им на битово ниво. Просто чакам аз да му попадна в полезрението и мен да ме погне.  Laughing Не искам да се карам с него, но просто не го издържам вече.
Второ - свекърва ми. Пресен пример от вчера. Детето е болно, но не особено тежко и тя разбира. Грешка. Изтърпях да ми се крещи, че ТЯ е притеснена, ТЯ не издържа да гледа детето така (тя не го гледа, да поясня). Опитвам се да обясня какво е състоянието на малката и какво е мнението на лекар, а тя ме прекъсва и почва да ми разказва назидателно нейният опит с единият и син. И тя какво била научена от доктор Еди кой си, но за съвсем различна болест.  #Silly Днес ми се обажда да пита как е малката, тръгвам да обяснявам, а тя ме прекъсва да ми съобщи, че й е избил кръвоизлив в окото през нощта от притеснение заради детето.

# 1
С колегата е лесно- казваш му да не те занимава с глупости.
Със свекървата обаче е по-деликатна ситуацията. Ако има как да намекнеш на съпруга ти, или просто я помоли да помълчи 10 минути, и й обясни, че детето е ТВОЕ и ти се грижиш прекрасно за него. Ако обича да й избива кръвоизлив в окото заради Перла.

Да поясня, че преди години бях много чувствителна и дипломатична. От това човек само си пати. По-добре да си кажеш всичко в прав текст, и да ти се цупят известно време, отколкото да понасяш подобен психически тормоз. Peace

# 2
  • София
Обикновено процедирам с този тип хора, като ги изслушвам, кимам разбиращо, след което правя пълен пас. Вариант 2 - ако сценката е по телефона, въздържам се да вдигам. Всячески се опитвам да си спестявам излишната словесна диария, която обикновено следва, влизайки в дебат.

# 3
Какво правя ли? - зависи в какво настроение съм. Ако съм на кеф може и да го изслушам на принципа "от едното ухо влязло, от другото излязло". Ако не ми се слуша, а трябва да съм дипломатична - измислям някакво извинение, че имам много работа или ми се налага спешно да изляза и т.н. Обаче ако съм  afwitch директно им казвам да не ме занимават с проблемите си, а да си ги решават.

# 4
  • София
Ама верно от диполматичност страдам. Винаги се притеснявам да не обидя някого и предпочитам да правя компромиси. С пас не става, тези двамата се озлобяват повече и го дават двойно.
Май ще сека с голямата тесла през кръста.

# 5
Много се впрягаш. Нека се вълнуват хората, дали от себе си или от нещо друго, тяхна си работа. Ти си пази нервите за важните неща.

Колегата е лесен. Той въобще не е в час, остави го да прави реформи  Laughing

Свекърва ти... Кръвоизлив, аууу, така ли, тцтцтц, и на мене ми излезе... И толкова.

# 6
Не знам, май нямам контакт с такива хора. Или не ги забелязвам. Може да съм по егоцентрична от тях и за това.  Mr. Green

# 7
Много трудно мога да нагрубя някой, и си патя от това възпитание. Налагам си да не се ядосвам и слушам с 1/2 ухо какво ми се дудне, когато се изисква реакция - просто няма и ми се сърдят и така.

# 8
И мен май ме избягват такивата екезмпляри, но който не ме познава и ако се опита - много бързо среща съскащия ми поглед /изразът не е мой/! Той им е достатъчен до края на живота. Затова май избягвам да гледам хората в очите! Thinking

# 9
Аз много премълчавах.......... Sick
Сега се старая да обърна всичко на майтап, да игнорирам, свеки обаче предизвиква всичко лошо в мен   #Cussing out
На работа  не се давам лесно, компромиси не мога да прявя, любезна съм, но когато се наложи  Twisted Evil
Усмихвам се постоянно, това много ,,стопява леда'' и помага когато общуваш с по-особени индивиди.

# 10
  • Варна
Ох, напоследък и аз забелязвам как подобни екземпляри вадят всичко лошо у мен. Започвам да ги кудоша, ама сериозно ги пързалям. Но някои не се усещат.
Добре, че такива хора са рядкост.

# 11
Правя се, че слушам, а през едното ми влиза, през другото ми излиза.

# 12
Пълно е с такива люде напоследък.
Мислят си с извинение,че са хванали Господ за дъждобрана(да ме прощава Господ)
Има наистина една приказка,която е цитирал kampf,убий глупака с мълчание,но за такива хора не важи,защото съм чувала и друга приказка,да не търсиш глупака,той ще намери начин да ти се обади.
Така че...
На мен ми е трудно да ги гоня такива,но за моя радост съм забелязала,че търпението ми е до един момент и ако свърши...тогава дори съм гонила,викала,обиждала  ooooh! лошо е,ама...
В магазина преди дни една така я изстрелях,че сега заобикаля през три пресечки,събрах народа.

# 13
  • Талант на 2012,2013 г.
Хич не им мълча на такива. Изслушвам до един момент.След това обаче вземам думата и ...да изчезва по-добре... Rage

# 14
  • Ispania
За мен това е вид болест.С те4ение на годините се нау4их да се усмихвам на тези хора.Моята реакция обикновенно е кимане с глава и  извинение ,4е имам работа.Оба4е ако са "близки" ,напьлно изклю4вам всякакьв контакт с тях,ако се наложи някьде да попаднем на едно място заедно,по най/бьрзият на4ин се изнасям с каквото и да е глупаво извинение.
Те нека си живеят в техният измислен свят Crossing Arms,аз нямам нужда от него.

Общи условия

Активация на акаунт