Стана ли жената активната страна?

• 6 927
  • 128
  •   1
Отговори
  • в моята си къща
Размислих се наскоро :Стана ли жената в днешно време активната  страна в една връзка  ….или  не е до времето , а до човека ?Прави ми впечатление , че  все повече жени поемат инициативата в свои ръце и  изземват ролята на мъжа да е ловец   и  той да е напористата страна .
Моя приятелка например си е набелязала един мъж, имали са някакъв флирт , но мъжа е ангажиран със семейство и деца и   в един момент е решил , че негов приоритет към настоящия момент  са те.Но приятелката ми не се отказва .Продължава да го търси и да прави всичко възможно да има връзка с него.Говорили сме много с нея и аз и обяснявам ,че  преследването на един мъж , по скоро може да го отблъсне , но тя е на мнение , че той рано или късно , щом е показал че има симпатии към нея , ще се предаде.
 Вие бихте ли търсили един мъж , бихте ли се борили и преследвали , дори и с нечестни  средства само и само  той да е ваш?
   Лично аз , никога  не бих го направила , мисля си , че имам достатъчно самоуважение да се натискам на някого, ........или пък нямам достатъчно самочувсвие  newsm78 ?????

# 1
 Joy Joy Joy ''..........мъжа е ангажиран със семейство и деца и   в един момент е решил , че негов приоритет към настоящия момент  са те.''
 Shocked

# 2
  • София
Конкретно по случая с приятелката ти... никога не бих преследвала мъж със семейство. Неговите симпатии са най-най-маловажното в дадения случай.
Иначе сигурно не бих се притеснявала да се проявя като по-активната страна в някоя свалка ако мъжът е свободен и ми харесва. До сега не ми се е налагало да го правя, но ако някой много ми хареса, а той се прави на разсеян не бих се хич посвенила да го свалям аз

# 3
Животът ни е толкова забързан, че трябва и двете страни да са активни, за да не се разминат. Била съм активната страна, когато съм виждала, че и отсрещната страна е достатъчно активна - не съм чувала отдавна някой принц на бял кон да е вземал скромната девойка от дома й, без тя да направи някакви усилия. Но пък и точно забързаното ни ежедневие ме е убедило, че не си струва човек да си губи времето за загубени каузи. Случаят с приятелката си е точно такава загубена кауза - щом той си знае приоритетите, най-много или да му писне от нея и да я разкара, или да я ... и пак да я разкара. Ако е искал да е с нея, щял е да бъде още след показването на симпатиите. След като не е, най-добре е тя да се активизира другаде.

# 4
Колкото до поведението на приятелката ти- не е за гордост. Да преследваш семеен мъж,който ти е показал,че семейството му е над всичко,е меко казано к*рвенско.(ще ме прощавате..)
Иначе няма нищо лошо жената да е активната страна,живеем в 21 век и няма нужда да се правим на ощипани моми. Но разбира се всичко трябва да е с мярка и финес, а не просташко и евтино слагане на някого.... Peace

# 5
   Лично аз , никога  не бих го направила , мисля си , че имам достатъчно самоуважение да се натискам на някого, ........или пък нямам достатъчно самочувсвие  newsm78 ?????

Peace Единственото, което бих направила е да покажа, че ми харесва, дотам,   оттам нататък
е мъжът...... Говоря за времето, когато бях свободна. Wink
А пък за женени  ooooh!, никога не съм се занимавала с тях, мисля, че има достатъчно свободни.

# 6
Жената винаги е била активната страна. Въпросът е, че на много жени им липсва финес.  Да накараш мъжа да си помисли, че той е ловецът.

# 7
  • Пловдив
Никога не съм преследвала мъж. Никога не съм била и активна страна - във връзки, в приятелства, в каквито и да било отношения. Не е до времена и нрави, до човек е според мен. Аз просто не съм не активна, контактна не съм дори. Трудно достъпна и дръпната съм, не обичам хората да се приближават прекалено близо, какво остава да хукна и да търся, гоня и преследвам. Не знам хубаво ли е това или лошо, но от липса на желаещи никога не съм страдала, не живея и с мисълта за пропуснати ползи - в смисъл, да имам усещането, че с някой съм се разминала или нещо съм пропуснала.

Една от най-най-близките ми дружки пък е абсолютна хрътка. Винаги тя е набелязвала целта и тя е приклещвала жертвата. И обикновено оплита мъже, които дори не са забелязали съществуването й, толкова не е предизвикала интереса им. Но тя хареса ли си някой цялото й същество се подчинява на идеята "трябва да го имам" и винаги успява. Гради стратегии, прави планове, осъществява ги обмислено и целенасочено и в крайна сметка успява. Отделен е въпросът, че няма успешна, щастлива и хубава връзка до този момент.

Та не знам какви изводи бихме могли да си направим, но си мисля, че е въпрос на характер.

# 8
Какво кара приятелката ти да се самоунижава така? Мъжът вече е направил своя избор в полза на жена си.
Ти попита ли я защо го преследва? Опитва да докаже на себе си, че никой не и отказва?
Вместо да си губи времето в изгубени каузи, да си намери някой свободен като нея, иначе ще бъде жестоко наранена.

# 9
Или ще успее да нарани съпруга, деца, а и на мъжа не му е лесно в такава ситуация.

# 10
  • в моята си къща
Приятелката ми е разведена , мъжа и я изостави заради друга и може би наистина  търси доказателство , че още става , че не е за изхвърляне.отчасти я разбирам , защото е тежко да те захвърлят като мръсно коте , в същото време   пък с опитите си става жалка в очите на още един мъж.Въпросът за съпругата и децата  не се коментира, сякаш в стремежа си да го има направо е превъртяла и  е забравила ,че самата тя   е била в подобна ситуация.

# 11
  • София, в полите на Витоша
Често поведението показва същността на човека, явно не е цвете за мирисане, щом иска да нарани друга жена по начин, по който тя самата е била наранена.... има достатъчно свободни мъже да й вдигат самочувствието. Никога не съм одобрявала да градиш своето щастие на гърба на чуждото нещастие.
Женените мъже често залитат, въпрос на морал е кога да кажеш стига. Това от личен опит. Wink
Колкото до това жената да е активна страна- аз не намирам нищо лошо в това, но тънка е границата между флирта и досаждането.

# 12

Моя приятелка например  

Така започват всичките ми любими теми... Joy

Кеф ли ви е да обсъждате проблемите на трето лице с непознати хора??? ooooh!

Ами решила е да се унижава...ОК нека го прави...теб какво те бърка...или ти си доброжелателка... Joy

# 13
Или авторката всъщност има предвид себе си. Каквато и да е причината не пречи да пообсъдим, нали?

# 14
Ооо ама разбира се, че не пречи...правили сме го толкова пъти, защо не и сега... Mr. Green
Аз само казвам, че обожавам темите от този тип... Mr. Green

Или авторката всъщност има предвид себе си. Каквато и да е причината не пречи да пообсъдим, нали?

Това аз, не знам... Whistling но по скоро ДА отколкото Не... Wink

Общи условия

Активация на акаунт