Наско от моето училище

• 21 072
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
Как е момчето - имат ли нужда от дрехи или обувки  newsm78

# 91
  • Пловдив
Drozi, нуждите са по-скоро за памперси, мокри кърпи и козметика.Детето все още чака за рехабилитация.Иначе е здрав и се радва на всички учители, които го посещават и забавляват.

# 92
  • Пловдив
Днес ми се обади майката на Наско, вчера са били на преглед при д-р Янакиев, имат назначена операция за май месец на крачетата по здравна каса, доктора е препоръчал да се направи колкото се може по-скоро, т.е януари, за нея  обаче са необходими  960лв,
молбата на майката е ако може да помогнем и ние, защото сама ще й е трудно Tired

Нека, който има възможност да се включи с някаква сума да пише  Praynig

# 93
Колко може да осигури тя? т.е. Колко пари трябва  да съберем?

Имай ме в предвид  Peace

# 94
  • Пловдив
Колко може да осигури тя? т.е. Колко пари трябва  да съберем?

Имай ме в предвид  Peace

Каза, че започва да звъни на пиятели, но и тя не знае колко ще събере, всяка помощ ще им е от полза   bouquet

# 95
  • Пловдив
В училище и тази година ще имаме касичка за Наско, дано се съберат повече парички. Praynig

# 96
Днес ми се обади майката на Наско, вчера са били на преглед при д-р Янакиев, имат назначена операция за май месец на крачетата по здравна каса, доктора е препоръчал да се направи колкото се може по-скоро, т.е януари, за нея  обаче са необходими  960лв,
молбата на майката е ако може да помогнем и ние, защото сама ще й е трудно Tired

Нека, който има възможност да се включи с някаква сума да пише  Praynig

От мен 100 лева. Дайте сметка или адрес за пощенски запис.

# 97
  • Пловдив

От мен 100 лева. Дайте сметка или адрес за пощенски запис.

Много, много ти благодаря от името на Наско   bouquet  bouquet  bouquet

# 98
Преz май беzплатна ли ще е операцията или пак толкова ще струва?
Има ли шанс да проходи детето след таzи операция?
Докога трябва да се съберат и колко има вече?

Сигурно ще трябват и zанапред парички. Може ли някой да се ангажира и да направи проект на www.betterplace.org, така може да се съберат и повече пари от хора в чужбина...

Иначе 200лв от мен, пратете ми данните на лични.

# 99
  • Пловдив
Мис Лутър  много ти благодаря за подкрепата, ще ти пратя на лични сметка   bouquet  bouquet  bouquet

Преz май беzплатна ли ще е операцията или пак толкова ще струва?
Има ли шанс да проходи детето след таzи операция?
Докога трябва да се съберат и колко има вече?

Да, операцията май месец е по здравна каса и ще е безплатна, но много важна е рехабилитацията след това, а за нея ще трябват пари!
Относно шанса Наско да ходи,  не знам до колко е реален, като се видя с майката ще питам и ще пиша!
Няма срок за парите, каза ми, че ще разпитва приятели и ще се опита да ги събере, когато има сумата ще говори с лекаря, дано това не е някакъв лекарски трик за да вземе бързо решение и да плати операцията  Tired

# 100
Пуснах тестов проект на немски zа рехабилитацията на Наско на таzи платформа zа дарения:

http://emailinviteo.betterplace.org/groups/nasko-spendenaktion

Чреz таzи страница могат да се правят кампании zа определени нужди. Дарява се с кредитна карта или Пейпал. Определя се нужната сума и ако тя се събере до 6 месеца, се иzплаща накуп на органиzатора. Ако не се събере, нищо не се иzплаща. Затова съм сложила сравнително ниска цел (1200 евро).

Ако даскал77 и Виоленца са съгласни с таzи кампания, можем да я раzпространим на приятели по мейл и във Фейсбук. Така ще могат да дарят и хора, които живеят в чужбина. Сега преди Коледа е подходящо, много хора даряват и може да се събере сумата бърzо.

Виоленца, ти се zанимаваш с координацията на средствата, нали? Сложила съм твоята сметка в проекта. Кажи, ако не си съгласна. Трябва да сложим снимка на Наско, ако ще zапаzим проекта на бетър плейс.

По принцип може да се органиzира и истински проект, например zа финансиране на специални курсове zа деца с увреждания. Намерих раzни фондации, които финансират подобни проекти. Но трябва някой сериоzно да се zаеме с органиzацията, да уреди учители и т.н. и да направи биzнеz план.

# 101
  • Пловдив
Мис Лутър адмирации, за всичко, което правиш за Наско    bouquet

Понеже аз съм болна, помолих daskal77 да мине през Наско и да го снима, така че по-късно ще  пратим и снимка, а за сметката, не знам дали не е по-добре да открием нова сметка с името Наско  Rolling Eyes
Преди малко се чух с майката, каза, че тази седмица ще ходи  при д-р Янакиев
да говори по-подробно за рехабилитацията след операцията Peace

# 102
Мис Лутър адмирации, за всичко, което правиш за Наско    bouquet

Понеже аз съм болна, помолих daskal77 да мине през Наско и да го снима, така че по-късно ще  пратим и снимка, а за сметката, не знам дали не е по-добре да открием нова сметка с името Наско  Rolling Eyes
Преди малко се чух с майката, каза, че тази седмица ще ходи  при д-р Янакиев
Ако говорите за банкова сметка на малолетен - по-добре не. Голяма разправия е да се изтелглят средствата - банката иска разрешение от съда, майката ще трябва да прави молби и плаща такси в съда, да не говорим, че съм попадала на двама доста неразбрани съдии и са ми отказвали да разпишат /заради техни си дребни забележки по молбата, не за основанието и сумата/. Агенция за закрила на детето биват информирани и могат да й направят проверка къде и за какво са отишли парите. Излишни формалности могат да бъдат спестени на жената  Peace

# 103
Мис Лутър адмирации, за всичко, което правиш за Наско    bouquet

Понеже аз съм болна, помолих daskal77 да мине през Наско и да го снима, така че по-късно ще  пратим и снимка, а за сметката, не знам дали не е по-добре да открием нова сметка с името Наско  Rolling Eyes
Преди малко се чух с майката, каза, че тази седмица ще ходи  при д-р Янакиев
Ако говорите за банкова сметка на малолетен - по-добре не. Голяма разправия е да се изтелглят средствата - банката иска разрешение от съда, майката ще трябва да прави молби и плаща такси в съда, да не говорим, че съм попадала на двама доста неразбрани съдии и са ми отказвали да разпишат /заради техни си дребни забележки по молбата, не за основанието и сумата/. Агенция за закрила на детето биват информирани и могат да й направят проверка къде и за какво са отишли парите. Излишни формалности могат да бъдат спестени на жената  Peace

Ако парите в нея ще са само за лечението му не може ли да бъде дарителска? Тук ( http://www.save-darina.org/content/view/414/39/1/5/ ) има информация за нея. Доколкото знам дарителски сметки се откриват в Прокредит банк ( http://www.procreditbank.bg/main/bg/contributors.php ). И ако съдя по това ( https://dskbank.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/Individuals/a … 08_12_12_02_0033/ ) май и в ДСК-а се откриват такива.

# 104
Сложила съм сметката на Виоленца в проекта. Парите ще бъдат преведени накуп от бетър плейс след приключването на кампанията. Та има време да я сменим с друга сметка.

Има ли някоя органиzация в България, която се грижи zа семействата с деца с увреждания? Или специални рехабилитационни курсове zа такива?

Общи условия

Активация на акаунт