Наско от моето училище

• 21 066
  • 176
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Кой номер са памперсите и колко е висок вече малкия, за да взема тези неща ... от други дрешки или топли пантофки имат ли нужда  newsm78 че тия дни беше бррррр  Crazy

Drozi, памперсите, които ползват са Еви  бейби 4+, пантофки е добра идея, но ако взимаш нека са от мекичките, без твърда подметка, защото крачетата му висят от количката и да не му тежат, държат го с терлички в къщи, иначе  18см му е стъпалото  bouquet

# 121
  • Пловдив
Днес занесох подаръците от Drozi   bouquet чоропоащници, пантофки, дрешки, шоколад и един говорещ папагал, който така развесели Наско, че голям смях падна, не го бях виждала толкова щастлив, благодаря ти   bouquet

Благодарности и на Фейщица, която изпрати книжки, топка, хавлии, шампоани и кремчета за Наско  bouquet
Занесох му  банани и сокове, бабата ми разказа, че станал много палав, научил се да се придвижва с количката, като си побутва крачетата Grinning

# 122
Браво, че се е zарадвал така.  Hug

А с рехабилитацията от другата тема какво стана?

Аz се пораzочаровах от приятелите си, много малко откликнаха на приzива zа помощ, въпреки че почти всички имат въzможност... Досега има 220 Евро, като 50 от тях са дарени от приятеля ми.  Confused Като крайна дата във Фейсбук съм определила 15ти януари, на 16ти ще пиша още един мейл на всички. Каквото се събере до 20-22ри, събере. Ще пробвам тогава да напиша в проекта, че останалите средства са събрани иzвън бетър плейс и да видим дали така ще преведат събраното. По принцип превеждат само, ако е събрана цялата сума. Мислех си, че приятелите ми са добри хора и като нищо ще съберем поне 1000 Евро, но не би...  Sad

# 123
  • Пловдив

А с рехабилитацията от другата тема какво стана?

Майката я нямаше вчера, но още като й дадох телефона, дилемата беше как ще ходи до там с Наско   Tired

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 07:24 от violenza

# 124
Толкова хубаво ми стана, че детето е щастливо, пък било то и от такова дребно нещо  Hug
Поздрави на всички добри феи в тази тема   bouquet

# 125
Прехвърлих 275те Евро на проекта и добавих, че останалите пари са намерени от друго място. Сега би трябвало да ги преведат на Доника.
Пишете ми, ако до 2 седмици няма нищо още. 

# 126
  • Пловдив
Прехвърлих 275те Евро на проекта и добавих, че останалите пари са намерени от друго място. Сега би трябвало да ги преведат на Доника.
Пишете ми, ако до 2 седмици няма нищо още. 

О.к, ще пиша веднага като ги преведат Hug

Днес Наско е именник, за съжаление телефона на майката е изключен и неуспях да ги поздравя, но му желая успешна операция и още по-успешна терапия  Grinning

# 127
  • Пловдив
Парите от Мис Лутър са преведени, 536лв, благодаря ти    bouquet  bouquet  bouquet
Общо събраните пари за Наско до тук са 1048лв  Grinning

# 128
Парите от Мис Лутър са преведени, 536лв, благодаря ти    bouquet  bouquet  bouquet
Общо събраните пари за Наско до тук са 1048лв  Grinning

Супер, много се радвам  newsm44

Как е положението сега? Кога ще е операцията? Ще стигнат ли парите zа инвалиден стол?

За рехабилитацията намери ли се транспорт? Как ходят другите деца?

# 129
  • Пловдив
Мис Лутър,   bouquetстрахотна си!
Доколкото разбрах Наско чака ред за операция по ЗК, която би трябвало да е май месец.На рехабилитация детето в момента не ходи, все още стои в детската количка.... Ще говоря с ресурния и с майката и ще пиша с повече подробности.

# 130
  • Пловдив
Днес посетих Наско, за да му вържа мартеничка.Той ме посрещна както винаги усмихнат и ми демонстрира умения в натискане на копчета на новото си музикално пиано.Добрата новина е, че има насрочена дата за операция 3-ти май.Майката е разговаряла с лекаря и по негово мнение детето ще понесе добре операцията.Занесох някои сокчета и млекца на Наско.Доколкото подразбрах от колеги  имат затруднения при купуването на памперси.Детето изглеждаше много добре, стори ми се много пораснал, дори и бузки е пуснал. Grinning

# 131
daskal77, ориентирай ме какви памперси трябват за Наско? Номер, марката има ли значение?

# 132
  • Пловдив
daskal77, ориентирай ме какви памперси трябват за Наско? Номер, марката има ли значение?
4erna perla , ползват на Еви бейби 4+, това беше обаче преди месеци, сега е порастнал и може да са малки, не мога да се свържа с майката, тел е изключен, ще пололя daskal77 да ми прати на бабата и като се свържа с тях ще ти се обадя  Simple Smile

# 133
  • Пловдив
Вчера посетих Наско, добре е детето, усмихваше се постоянно, поговорихме с майката за операцията, показах й няколко теми тук във форума, които са за деца с ДЦП за да й се изяснят малко нещата и да знае с какво се захваща, има и доста написано за д-р Янакиев.
Занесох 100бр памперси, мокри кърпи и банани за Наско, трудно им е с тези малки доходи, майката няма право да работи, защото е личен асистент на детето, казах й да провери дали има право на безплатен транспорт от Общината, защото за рехабилитацията ще се налага да излизат често, не ми ясно и как ще го мъкне това дете, тя е доста дребничка, количката им е пред счупване, нова такава е около 160лв, а количка за ДЦП е много скъпа! Посъветвах майката да пусне един апел и в save-darinа, не знам по какъв начин можем да им помогнем  още Rolling Eyes

# 134
Вчера посетих Наско, добре е детето, усмихваше се постоянно, поговорихме с майката за операцията, показах й няколко теми тук във форума, които са за деца с ДЦП за да й се изяснят малко нещата и да знае с какво се захваща, има и доста написано за д-р Янакиев.
Занесох 100бр памперси, мокри кърпи и банани за Наско, трудно им е с тези малки доходи, майката няма право да работи, защото е личен асистент на детето, казах й да провери дали има право на безплатен транспорт от Общината, защото за рехабилитацията ще се налага да излизат често, не ми ясно и как ще го мъкне това дете, тя е доста дребничка, количката им е пред счупване, нова такава е около 160лв, а количка за ДЦП е много скъпа! Посъветвах майката да пусне един апел и в save-darinа, не знам по какъв начин можем да им помогнем  още Rolling Eyes

ако съм разбрала правилно, детето е в обикновенна детска количка?

мисля, че няма да е голям проблем да се намери такава втора употреба с по-широка седалка и големи колела, за да е и по-лесна за бутане на майката

аз имам примерно една количка близнашка тип влакче, която би могла някак да се приспособи (да се махне облегалката евентуално на предната седалка) и така ще има повече място за крачетата напред, тя е доста маневрена и лесна за каране, но иначе е голяма и тежичка за сгъване (преценете, ако върши работа, ще я докараме от Германия до месец) и дали ще имат място за нея, в апартамент ли живеят ?

има ли нужда от дрешки детето и какъв размер?

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 10:02 от mari73

Общи условия

Активация на акаунт