ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ей, толкова пусто и тихо отдавна (или даже никога) не е било Simple Smile

smile3521 smile3521 smile3521

Тишината тук сигурно е обратно пропорционална на коликите в домовете ни......

Ревльо снощи много рева, накрая напълни памперса, продължи с инерцията от рева и в един момент заспа.......

При нас какво ново...Може би това,че забелязахме с майка ми,че жълтеницата при Ревльо най-накрая си отива......Вече не е толкова жълт, поизбистря се кожата му. Имаше корички по лицето, най-вече на веждите, но и те паднаха......Лицето му общо-взето започна да има човешки вид........От 10-ина дни някъде сериозно се заслушва в гласовете ни, разпознава ги, започна да следи с очи, когато движим предмет пред лицето му. Май лека-полека се очовечава Ревльо...Но колкото повече расте - толкова повече и реве. Е, не стига рева на кака си от бебешките и години, дано и не стига нейните рекорди.

В тази връзка искам да ви питам - водите ли бебешки дневник на Бебоците си. Ако не и особено ако е първо - започнете, не е късно още и няма да съжалявате. Аз си бях изгубила записките, но ги намерих и ми бе много интересно да прочета какво съм писала за бебешките месеци на големите. Сега ще допълвам и за Сами. За каката съм писала напр. - Отличителна черта:реве много. Каката и най-малко ми е наддавала от децата - не е стигала 1 кг., все е наддавала по 600-800гр. на месец. Това определено съм го забравила.....Може и да ви се струва странно, но някои неща от отглеждането съм забравила определено. Установих,че не помня всичко и за определени неща има бели петна в мозъка ми.......То това си има и положителна страна де, но искам да кажа,че добро нещо са бебешките записки.......

Пожелавам ви традиционното - неревлив ден, възможно по-леки колики и здрави ръце за тези, дето сме си свикнали бебоците на ръце.........

Не мога да повярвам още,че вече не пишем в бременна тема, кога се вълнувахме от фетални морфологии и пр. прегледи, все едно е било толкова отдавна, кога започнахме да търсим капки за колики и пр.......

# 616
На нас витамин Д ни изписаха от 20-тия ден Simple Smile

Къпем всяка вечер косичката, а веднъж седмично със шампоанче. Тя  Вики, като върне и й потича и в косичката понякога Mr. Green

Да ви попитам, изплатиха ли ви пълния размер на майчинството за януари? Защото на мен са ми платили само дните от 45-дневния болничен преди раждането, а останалите липсват. Да не би да има някаква грешка, защото родих 4 дни преди ВТР и болничния от болницата застъпва с 4 дни другия newsm78

А за направлението за ортопед - не ми даде на прегледа на 1 месец, но във вторник трябва да ми даде болничен 8и ще си взема и направление( аз си го искам, не знам иначе тя дали сама щеше да ми даде Twisted Evil)

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 12:16 от Zuzu_82

# 617
  • София
Цоци,и аз това си мислех вчера-кога забременяхме,кога родихме,баси-времето тече толкова бързо,та в тоя ред на мисли и аз си водя дневник на децата,и аз като теб,Влади ми беше много ревлив,с колики до 5-я месец и все на ръце,направо бях като робот,ама си права,че се забравя,щом имам второ Crazy

Вигантол давам от вчера,така ми каза педиатърката,и аз изпълнявам...

# 618
Здравейте и от мен! Дано днес е по-спокоен и НЕ-ревлив ден! Simple Smile Hug
Мамо Це, аз също водя дневници на децата. На Ния започнах още в родилното, а на Гош  - преди няколко дни. Просто записвам неща, които съм преживяла около децата, неща, които те се научават да правят, как наддават, интересни дневни събития и чувства и мисли, свързани с проблемите, пред които съм се изправяла. Наистина е много интересно като чета какво съм писала за Ния отпреди три-четири години! Представи си, правех й таблички с изцоканото количество кърма, за да съм сигурна за себе си, че е нахранена и ще наддава /а това ни беше главния проблем след операцията/.Сега вече всичко е минало заминало, но Ния ще може един ден да прочете моите мисли за нея. Heart Eyes
Нелито_v стана ми мъчно за всичко, което си преживяла. Сега лошото е зад гърба ви, желая ти спокойни и усмихнати дни! Hug
mama89 , моето свеки така ме съветваше с листенце от мушкато да изхождам Ния, но да ти кажа не е хигиенично някак, даже е гадничко. За това по-добре дай глюкоза или еспумизан L капки, ако имаш.

Аз, изглежда съм единствената, която още не си е водила детето на консултация, с изключение на първото посещение на педиатърката у дома. Обаче в тоя студ, лед и сняг не посмях да го изведа.
Моят Гош отявлено е наддал, защото дрешките първи номер дето спешно му ги купих, че другите големи му бяха - омаляха. Grinning Продължава да ръмжи и да се гъне след хранене, обаче спря да повръща след всяко кърмене и аз се поуспокоих. Освен това е пораснал на височина - поне три-четири сантиметра, защото постелката , върху която го подменям му окъся. Heart Eyes Освен това искам да похваля мъжа си и майка ми - взеха се в ръце и много ми помагат - отменят ме нощем, за да спя. Само цедя с помпата и те го хранят.Аз в това време гушвам каката и заспивам непробудно поне четири пет часа до следващото цедене. А каката като я гушна и ми действа като моментално приспивателно! Heart Eyes

Svetlencetoo
, аз цедя от седмица, за да увелича количеството кърма, без Гош постоянно да ми е на гърдите, че свиква като е буден да е на ръце и с цица в устата. Laughing Някои майки цедят, за да си отпушат по-бързичко повечето каналчета, а други, за да имат събрана кърма за през нощта, ако някой друг храни бебето. Ако нямаш причина - не цеди, защото така повишаваш количеството кърма, без да има нужда бебето ти от нея. Simple Smile
renxy, стискам палци всичко да е наред с малката!

Витамин Д
, някой пита, се дава като профилактика на рахит при бързо наддаващи и растящи бебета през зимните месеци, когато слънчевата светлина е недостатъчна за физиологичното му образуване от кожата на бебетата.

.:Little Miss:., изплатен ми е само 45-дневния отпреди раждането. Другият ще ми го изплатят до края на месеца, доколкото схванах.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 15:29 от Мишона

# 619
добър ден и от мен!да се включа и аз с един въпрос,че май Мецанка се събужда-вас боля ли ви зърната?моите много странно ги усещам-едно мравучкане ,нещо като иглички. вие като с по-голям опит кажете това нормално ли е?

# 620
Нормално е, йолачка. Може да усещаш бодежи и парене при слизането на млякото - получава се, когато се увеличава количеството на притока кърма към зърното. Зърната са най-чувствителното място и ако има миниатюрни ранички по него може и да ти щипе даже, но това бързо отминава - временно е.
П.П. може ли да натискаш бутончето "провери правопис" преди да публикуваш? Praynig

# 621
Здравейте и от мен!
Леле съвсем се вдетених и започнах да ставам една перфектна жена домакиня Embarassed никога не съм си се представяла така. Днес мернах слънчице и нали е 7 градуса в тук за 2 мин облякох малкия бутнах го в количката а аз като съм с домашните дрехи само си среших косата и бегом на вън.
Почвам да си се предеставям, все повече в рази светлина с домашнио дрехи тикаща количка в квартала.... Twisted Evil
Иначе сме си перфектно, Никола се бъди  на три часа два пъти се успа но това явно беше за заблуда. След като съм го кърмила около половин час, после сме играли още толкова и сме се приспивали остава време и за мен. Вече съм рекордьор в дисциплината да спя, седнала , права или леко подпряна.  Laughing
Мама Цо чудесна идея за водене на дневник, моя ще бъде пълен с параноични записи. Миналата седмица смятах, че Никола е с разтройство, тази със запек. Миналата ядеше много, тази не му стига яденето. Миналата Колиефа му дейставше прекрасно, тази имам нова теория. Само чакам да се стопли, че да хукнем навън да не седя като куковица в къши и само глупости да мисля.
А новото при нас е,че в събота ще правя погача. Поканих около 20 приятелки /каде ще ги сместя незнам/ но поне ще имам масово културно мероприятие.
Желая ви слънчев ден и повече часове сън  Hug

# 622
ами хубаво
натискам проверка на правописа ,ама без особен резултат маи!!!!!! Embarassed

# 623
и аз да се оплача мята мързелана хич неиска да суче-само на цедене го караме а то не си е работа...ще я уморя ли от глад ако я помъча с гърда...

# 624
йолачка, функцията "проверка на правопис" подчертава направилно изписаните думи и предлага коригиран вариант, който ти трябва да премеш или отхвърлиш чрез натискането на бутончетата под текста.

П.П. извинявам се за отклонението.

# 625
Благодаря ти Мишона!Ама при мен бодежите са постоянни ,а не само като наближи времето за кърмене!Надявам се този път да нямам грешки!!!!! Embarassed

# 626
n3ni, гимнастика на бебето се прави след 20-я ден, на нас така ни каза неонатоложката от родилното.

Витамин Д се дава след първия месец, но аз лично ще видя дали този път ще давам, ако времето е хубаво и сме на разходки всеки ден, е абсолютно ненужно.

За къпането - косата с шампоанчето за коса и тяло на Мустела, мием през ден, дупето - всеки ден.

Svetlencetoo аз вече не цедя след кърмене, само сутрин рано, когато са ми препълнени гърдите, докато поомекнат и вечер късно в 23.30 - 24ч., защото ако се събуди през нощта, давам кърма от шише, така ми е по-удобно, а и така си ограничавам лактацията, че пак бях на ръба да вдигна температура от хиперлактация.  Crazy

При нас няма проблем със запек и колики нямаме, изобщо за разлика от баткото, сега имаме едно спокойно и кротичко бебче!  Simple Smile

За лохиите, понеже ми спряха преди 20-я ден и докторът ми каза да пия метергин, пих го 7 дни и сега още имам кървене, слабо, но си имам.

Хубав и неревлив ден на всички пожелавам!  Hug

# 627
Йолачка, възможно ли е бебето ти да има млечница? Инфекцията често почва от устичката на бебето, но понякога и от гърдите на майката. Тези бодежи в зърното придружени ли са със зачервяване, розообразно подуване на зърното?
Ако е млечница /което педиатър трябва да установи/ можеш да се мажеш с "Дактарин", той се приготвя, не се продава в готово състояние. Маже се зърното преди и след всяко кърмене. Отминава за една седмица до десет дни. понякога, в много редки случаи се налага лечение с АБ, понеже млечницата е бактериална инфекция.

# 628
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет, ние днес отидохме на пръва разходчица, че като се събуди госпожицата в 8 и досега...... Дундуркане, кърмене, гушкане, сешоари....... Тц........
Сега заспа, но да видим дали ще изкара и 10 минути.  Rolling Eyes

Минахме да занесем и документите за избор на лекар на педиатърката. И тя пък реши да ни погледне....... Каза, че всичко си ни е наред. Акането било така при някой бебета и можело да се урегулира чак като се захраним.  Crazy
Премери я за всеки случай, но с памперса, който беше мноооооого тежичък - кантара показа 4 950  Sunglasses. Трътличката ни тя!
Възхити се на беба - колко много си държи главата изправена, че чак и раменцата вдига.  Flutter

Дадоха ми и една книжка - Дневникът на мама - сядам да попълвам сега!

...моя ще бъде пълен с параноични записи.
Мммм, и моя, и моя  Mr. Green

Витамин Д ние даваме от 20-ия ден. Така ни го изписаха.

# 629
Пуу, аз като не видяла компютър тия дни (възползвам се,че мама още е тука да помага  Laughing )
Мишон, Стефанийка  Hug
Не исках да прозвучат като оплакване мойте неволи, просто да споделя като препатила, дано на никой не му се налага да ползва мойте съвети де  Praynig Знам, че всяка болка през тези 2-3 седмици, както и всяко неразположение предните 9 месеца са нищо в сравнение с болката на тези, които не могат да имат деца и всеки ден се будят с надежда. Както и с болката на тези, чиито дечица са болни и никой и нищо не може да им помогне  Cry затова стискам зъби и всеки ден благодаря на бога за нашето слънчице, да ми е живо и здравичко, друго не ми трябва Simple Smile
Аз като ви чета и все се притеснявам за нашта мома - все си мисля, че не се храни добре и не наддава, даже имам чувството, че се е смалила Confused утре сме на консултация и ще разберем, ама тя все прави по едни големи паузи и ака най-много 2 пъти на ден, рядко 3, е верно че препълва пампата, цялата се омазва милата ама все пак не е ли малко ? само на кърма е и незнам колко изяжда, напоследък все се храни и от двете гърди, че нали едната беше болна и почти не пускаше. Сега гледам да нормализирам нещата и да яде само от едната, че май взе да преяжда така  Thinking
Татит добре я храниш принцесата  Simple Smile
Целувки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт