ЯНУАРЧЕТО дойде и радва вече мама, тати........

• 37 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Само ако знаеш как ти завидях, StyleHug   Прекрасни сте! Heart Eyes

Radi_, обади се и питай лекаря си! Peace

# 661
  • Mediterraneo
Стайл, наистина много смело! Аз не бих се решила на подобна стъпка. И малко не съм съгласна със "задължителните шевове", както и че е нямало да те пуснат да раждаш нормално, но ти си знаеш  Peace Радвам се, че всичко е минало добре и сте доволни и щастливи  Hug

Я дави питам еднократната помощ на някого платиха ли я-на нас ни казаха до 15 февруари ама засега нищо още не ми еплатено.

Няма как да ти я платят до 15 февруари, ако си подала документи през януари. Вероятно са ти казали СЛЕД 15 февруари  Peace

Някой пък споменава март месец за еднократната- да, ако документите са подадени през февруари.

# 662
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Леле кажете как успивате бебе което не може да заспи?От 6 слетобяд не може да заспи и вече полудях.А тя милата се измъчи.И сешоара пусках, и в количката я люшках ,и на ръце, и омразната ми биберона даже (до къде стигнах)Тъкмо помисля че е заспала и пак на ново.Не се присвива като за колики ,само дето не може да заспи и това е.И още повече се киселяви,направо не знам как да й помогна.Като ревне и ще ми се скъса сърцето.Тя милата е много трудна на заспиване. Днеска  я изкарах на балкона и се успокои,ама сега вечерта какво да правя? newsm78
Ей точно с това питане влизам и аз. Ни денем ни нощем спи спокойно повече от 10 мин. Какво да го правя зомбясах от липсата на сън вече  Confused
Иаз, и аз........  Rolling Eyes

Стайл - браво, много смело решение!  Peace

Tatitt а ти се косиш че нямаш кърма.Пу-пу все така да качва момата.
Аз давам добавка! Кърма си нямам и това е......

# 663
Добър ден и от мен !
STYLE - много сте смели ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!! Аз не бих посмяла , а и половинката като види кръв припада . Снимките и клипчето са страхотни ! Много сте сладки ! Да са ви живи и здрави дечицата и много да ви радват!
Дани 77 - аз ползвам преварен зехтин на водна баня , зехтинът трябва да е първа студена пресовка .НЕ се ЗАПЪРЖВА !!!Понеже  кожата на бебко е много чувствителна след всяко сменяне на пелената мия дупето само с водичка. За хремата и гурличките спокойно можеш да капеш кърма ,аз така правя. Дупето можеш да мажеш с бочко .

# 664
Style, браво на вас! Аз не бих имала тази смелост признавам си, но на вас искрено ви се възхитих!
Zuzu 82, хахаха, този метод много ме разсмя, но важното е, че работи! Peace

Ние вчера бяхме на нещо като междинна консултация, въпреки че още нямаме месец. Да похваля първо педито - много съм доволна от нея, досега 2 пъти е идвала на домашни посещения, а и вчера тази консултация - следи си ни жената. Та за 20 дни сме наддали 800 г. Нашта опика триумфално кантара и се прибрахме Heart Eyes

Иначе си ни мъчат колики, аз обаче не давам нищо вече щото и без това няма ефект. Нощем си спи при нас на спалнята, че ми е по-удобно, а денем е почти все на ръце - малко глезенка ни е може би, но пък детето си има нужда от постоянен контакт с нас та не мисля, че има нещо лошо. Аз започнах пак да кърмя, но явно кърмата не й достига и дохранвам после с АМ - вече не си го слагам толкова на сърцето това, в края на краищата по-важно ми е да е нахранена, а не да я държа гладна заради разни теории кое било най-правилното.
Вчера намерих най-после малко време и за себе си - оставих я на баща ми за 1 час и си купих 2 блузи та се почувствах и аз човек Grinning Сега се размотавам вкъщи с едната, във весели цветове е и ми създава настроение, пък и ми стои много добре, хаха, умря циганката та да се похваля сама Laughing Мъжът ми снощи ми стопли сърцето като каза, че коремът ми се е прибрал почти напълно - абе какво повече му трябва на човек, отново се чувствам привлекателна жена newsm44. Е, за да не е всичко идеално трябва да спомена, че ме мъчат хемороидите, които получих по време на бременността, вече ме и наболяват и се принудих да почна да ги мажа, че не се търпи Sick
Този пост ако щете вярвайте, но го пиша на паузи вече 2 часа та гледам междувременно доста нови отговори има публикувани - после ще ви чета. И съм сигурна, че исках да се включа и по др. теми, но уви тая глава не помни нищо newsm78 Като се сетя после - пак!

# 665
Здравейте,ние днес бяхме на първа консултация.Малко късно ,но студовете ни спираха досега.Сложиха ни първата ваксина,а Вики се държа геройски Simple SmileВсичко е ок.Изкараха го 4700,но с памперс и боди,но аз имам везна в къщи и снощи на празен стомах си беше 4550.Наддал е близо кило и петсотин за един месец и пет дни и се чудя дали не е много.Педито нищо не каза за килограмите,но тъй като го дохранвам се притеснявам да не прекалявам с добавката.И ако е така ми е много чудно как става така след като на хранене той винаги изяжда кърма+АМ около 100 грама като много рядко е повече,понякога го оставям дори само на кърма ако е изцокал около 80-90 грама.Нали 120 е дажбата за втория месец?Вие как мислите?
Иначе си ми е кротичко детенцето.Коликите го мъчат основно вечер около 7-8 часа,а през нощта се събужда около 2-3 часа за нощно хранене и в повечето случаи си заспива веднага.Когато го боли коремечето обаче пускам в действие сушоара Wink
И дави питам.Вашите бебенца треперят ли им ръчичките?Аз много се притеснявам винаги.Даже скоро ще ходим на трансфонтанелна ехография за свое собствено успокоение.Ще се възползвам,че сме при доктора и ще направим и ехография на коремните органи също.Предстои ни и преглед при ортопед.Леле,много разходки ни чакат тия дни Wink
Ами хайде до скоро.Дано мога да пиша . Hug Hug

# 666
Ela79, 120 дажбата за 2ри месец? newsm78  Хм, аз я храня с NAN и според хранителната таблица на кутия 120 мл е дажбата за 3тата и 4тата седмица и нашта по толкова си изяжда? Сега ме хвърли в чуденка??

# 667
  • София
Здравейте!
Чета ви най-редовно (с бебка на ръце), но пък мога да ви пиша, когато я "слингна" Simple Smile

tatyana_77 - за слинга - аз си бях харесала на Премакс, обаче ме просветлиха, че слинг-шал е най-подходящо за новородено. И си взех този: http://shushulka.com/product/26/sling-shal-s-panel-na-raye.html
красив е и ми върши чудесна работа! Ако не беше сега той - нямаше да мога да ви пиша:)

mama89 - Ние на бебка сме й взели супер матрак, само дето не си спи в креватчето изобщо:D Установих, че е по-спокойна като спи при нас, а и по-лесно я чувам, ако е гладна (че почва да си яде ръцете и да си отваря устичката - и ако е в креватчето няма как да я чуя). Миналата нощ спа пак нормално (по 3 часа), но тази нощ реши, че режима 2 часа й харесва повече... само дето този път спах с нея вечерта преди 12 и приех по-леко нещата!

Style - страхотни новини! Радвам се че сте преживали толкова хубаво раждането! Всикчи сте чудесни на снимките!
Аз в началото на бременността си се чудех на ражданията в къщи и когато една жена каза, че по-скоро я е страх да роди в болница от колкото в къщи много се замислих Как така?. Но не след дълго се хванах в същите мисли - като слушах как стоят нещата по нашенските болници започнах да изпитвам все по-голям страх от раждането на такова място. Мислех си че ако не съм от късметлийките, които раждат за 1 час - няма как да се размина с окситоцина и шевовете след това... После като разбрах, че ще трябва да е секцио - пак при тукашните условия трябваше да родя в частна болница, за да мога да си видя бебето по-скоро, а не чак след 24 часа. За захранването с Ам по болниците няма да коментирам. Така че от където и да се погледне - човек няма голям избор, ако иска да ражда нормално! Добре че сте се усмелили! И щом сте си имали и вариант за спешни случаи чудесно. Какво да се прави, като няма друг вариант за добро раждане на този етап в нашата чудна страна Simple Smile

За миенето на косичката - така и неразбрах кога трябва да се мие и я миехме всеки ден до еин момент, когато реших, че не е много редно и почнахме да я мием през ден. Сега сме решили следния режим - един ден с шампоан, един само с вода и един не я мием изобщо!

Вчера бяхме най-накрая на първи преглед! За 20 дни бебка е наддала 1 кг?!? И е дръпнала с 3 см! Сега е 4 200 и е 52 см... Та покрай всички шашкания с кърменето - все пак успява явно да си хапне (подозирах я в лакомия всъщност:))
Лекарката ни предписа витамин Д и Зимафлуор за зъбките, но незнам от кога да ги давам. Освен това съм малко подозрителна към зимафлуора - вие давате ли?

# 668
Здравейте майчета!Имали някои които да е спал?Ние защото не сме!Как седи въпроса с пъпчетата при вас .Нашето падна още на 01 .02 
.а още продължава да кърви въпреки  спиртовете.Притеснявам се вече!Вие до кога давахте подсладена вода?????

# 669
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
здравейте  Grinning

Все още бебко има жълтеница и се притеснявам ...  иначе суче добре и расте ... не е сънлив

В момента е малко хремав и ваксината я отложихме за по- нататък ...

Аз давам глюкоза, защото въпреки прочетеното, че е безполезна,  виждам с очите си как избелява след нея ... но вечерта пак пожълтява

# 670
  • София
Добър ден!

Стайл,браво на теб и на цялото ти семейство,наистина смело от ваша страна,но важното,е,че всичко е минало прекрасно!

Еола,не гледай какво пише на кутиите на АМ,в повечето случай преувеличават,за да се купува млякото,за 3-4 седмично бебе дозата от 120 е малко повече от нужното и все пак всяко дете си е индивидуално и ако едно пие по 120,то,друго може да пие по 90,но и двете се развиват абсолютно нормално...

Заради тая тъпа мъгла,и днес се разминахме с разходката...ама утре вече сме на гости,и ще излезем,че направо ще изкукам в тая къща...

# 671
eola, 120 мл. са при пет хранения обаче, обърни внимание, пише го на кутията.  Peace

Ето една приблизителна схема по колко трябва да се храни бебето според седмиците и месеците, като за първите 2 месеца, трябва да има 6 хранения минимум, може и 8:

1 седмица - 60гр
2 едмица - 70гр
3 седмица - 80 гр
4 седмица - 90 гр
След това се изчислява по следния начин: На колкото месеца е бебето по 10 + 100гр., тоест ако бебето е на 3 месеца(навършени): 10*3 + 100 = 130гр

Разбира се има бебета, които ядат повече, а други - по-малко, така че не се вживявайте толкова. Моят мъник общо взето сега е на 3 седмици и повече от 80-90 мл. не изсмуква, явно това му стига, защото прави и по 4 и 5 часови паузи между храненията.При баткото обаче беше коренно различно, той ядеше на 2.5 часа и не спираше да търси и плаче.

wicky, косичката на бебо я мием през ден с шампоанче, баткото всеки ден го къпехме целия и мисля, че се вманиачавахме тогава, сега го давам по-ларж.  Simple Smile

Style, браво, много смело! На моя мъж му става зле от кръв, а и на мен този път второто секцио ми се видя доста по-гадно, но пък по-бързо се възстановявам, коремът ми вече доста се е прибрал, за разлика от първия път, когато взе да се прибира след 3-я месец.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 13:49 от little rabit

# 672
  • София
Здравейте и от нас!
Стайл, шапка ти свалям мила за домашното раждане. Имаш си страхотен малък дундьо и две любящи каки.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Като чета за "сънните" ви проблеми не смея от дни да се похваля как момата ми заспива към 22:00 и спи до 3 сутринта, следващото ядене и е в 6:30часа. Тъй като спим заедно, абсолютно никой няма проблеми със съня. Таткото и баткото ни всяка вечер си спят сладко по цяла нощ, аз успявам да се наспя - изобщо идилия. И как няма да иска след това таткото ни поне още 2 деца  Shocked - хич и не разбира, че в дома ни има бебе... През деня, ако не спи я разнасям със слинга навсякъде - от две седмици редовно излизаме за по час два на разходка. След като лежах 5-6 месеца през бременността сега няма сила да ме задържи между 4те стени. Ако не излизам направо ще се побъркам.
Коликите и са доста по-леки от тези на баткото ни. Плаче понякога, но като я сложа в слинга или на гърда се успокоява.

Йолачка, питай педиатър. При нас пъпчето кървеше 2-3 дена след като падна. Подсладената вода и глюкозата са абсолютно НЕНУЖНИ за малкото бебе. Не помагат нито за жълтеницата, нито за млечницата.
И още нещо - след препинателен знак се оставя интервал.
Имали някои които да е спал?
  ooooh!

# 673
Здравейте мами,

Стайл, адмирации за това ваше решение и успешното му изпълнение Hug
Да сте все така щастливи, цялото ви голямо и усмихнато семейство и все така единни във всичко и за напред  bouquet

Аз не бих посмяла , а и половинката като види кръв припада.
Аз да си похваля мъжа тогава  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes - моя мъж присъства на почти цялото раждане и въобще не се уплаши, припадна или....каквото и да е... а първоначално не искаше милия ми Heart Eyes... Но съм много щастлива и съм му много благодарна че се реши заради мен - с уговорката "ама не до края...". Аз нали раждах в Пловдив и ако не беше той с мен Shocked..... а и това  при положение че раждането ми беше кратко - за 1,5 - 2 часа родих но като се почне от 1 см. разкритие, та до проплакването на беба... като разкритието го направих с всички възможни помощни средства и без епидурална упойка........който знае за какво говоря, знае и какво съм изтърпяла, но.....здраве да е......всичко минава и се забравя.... Rolling Eyes
А казвам почти на цялото раждане, защото в един момент доктора, съвсем неправилно де Embarassed, реши че се глезя заради него и го накара да излезе, но веднага след това ме преместиха на магарето - а там с два напъна малката се роди...така че всъщност почти нищо не е изпуснал и стана точно както искаше той - да не присъства на "излизането на беба"... Rolling Eyes
Така че, най-официално си похвалвам мъжа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Като чета за "сънните" ви проблеми не смея от дни да се похваля как момата ми заспива към 22:00 и спи до 3 сутринта, следващото ядене и е в 6:30часа. Тъй като спим заедно, абсолютно никой няма проблеми със съня. Таткото и баткото ни всяка вечер си спят сладко по цяла нощ, аз успявам да се наспя - изобщо идилия........
Коликите и са доста по-леки от тези на баткото ни.

Това все едно аз съм го писала... като паузата ни се мени - може и между 23.00 - 24.00 до 4.30-5.30, но и за коликите и баткото същото важи.....с едно до уточняване - аз съм от тези дето са за теорията "че колики е 6-буквена дума която замества "не знам"-то на лекарите..." hahaha

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 14:38 от leta5

# 674
Нашта опика триумфално кантара и се прибрахме Heart Eyes

hahaha
Защо ли пък познато ми звучи  Laughing  И нашта вчера както ти казваш опика триумфално кантара на педито, като даже после се ухили доволно  Wink Баща й като се изшашка и само гледаш как за 3 сек извади всичко от чантата без да знае за какво са му всичките работи, но айде ...  Laughing

Ние преди малко заспахме след ....  newsm78  3 часово реване, хленчене, мрънкане, присвиване и всичко което можете да се сетите  ooooh!  Вече съм  Crazy  А от понеделник съм сама с двете девойки и не ми е ясно как ще се справя  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт