Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 474
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
Соня, за този Alexander . Останах много разочарована, въпреки че харесвам много Колин Фарел.

Благодаря.  Hug Аз не съм го гледала още.

За ценителите на руската култура -  филм по разказа на Чехов "Стая № 6".  
Заглавието е Palata N°6 (2009) /Палата № 6, има го  по чуждестранните тракери.

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 11:56 от С О Н Я

# 451
Соня, за този Alexander . Останах много разочарована, въпреки че харесвам много Колин Фарел.

Направо е трагичен Rolling Eyes...

Гея, тази вечер по българското HBO дават "Четецът" от 21ч., така че е мой ред  Joy

# 452
  • София
"Александър" - ужас, наистина!

точите ли се за София Филм Фест, какво сте си харесали?

# 453
  • в сърцето на един мъж...

Направо е трагичен Rolling Eyes...

Гея, тази вечер по българското HBO дават "Четецът" от 21ч., така че е мой ред  Joy

Кики, освен днес да го гледам и аз Joy

# 454

Задължителната програма: "Млякото на скръбта", "Soul kitchen" на Фатих Акин, "Сън" на любимия ти Ким Ки Дук, на Сам Мендес “Away We Go” (раб. загл. „Тръгнахме си”, 2009, САЩ), "Пророк", "Бялата панделка", „С куршум в главата” , "Всички останали"...ох, имам и още  доста Laughing

# 455
"Александър" - ужас, наистина!

Aurora, аз този бих искала да гледам-Triage (2009).

Намерих го  тук, но е без субтитри: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=45116

Данис Танович много ме интересува като режисьор. Филмът му "Ничия земя" смятам за една от най-добрите военни и политически сатири, правени някога.  

И горният, който препоръчах-"Палата № 6". Днес ще имам удоволствието. И той е без субтитри.

Любопитно е да се види и новия филм Ана Каренина на Сергей Соловьов, сниман цели 14 годни!
  Намерих ето това:

Списък на екранизациите:

“Ана Каренина” – Русия, 1914

“Ана Каренина” – САЩ, 1935 – в гл. роля: Грета Гарбо

“Ана Каренина” – 1948 – в гл. роля: Вивиан Лий

“Ана Каренина” – СССР, 1953

“Ана Каренина” – СССР, 1967 – в гл. роля: Татяна Самойлова

“Ана Каренина” – 1977 – в гл. роля: Никола Паже

“Ана Каренина” – 1985, ТВ – в гл. роля: Жаклин Бисе

“Ана Каренина” – САЩ, 1997 – в гл. роля: Софи Марсо

“Ана Каренина” – 2000 – в гл. роля: Хелън Маккрори

Загледах онзи ден "Сън" на Ким Ки Дук, но нещо не ме грабна, както предишните пъти. Не съм го догледала филма, но ще му дам още един шанс. Peace

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 14:33 от С О Н Я

# 456
  • София
аз съм го гледала Dream на Ким ки Дук преди година и това е от филмите му, които най-малко са ми харесали.

"Млякото на скръбта" на два пъти го почвам, но нещо не ми върви. и качеството му обаче е доста кофти.

"Бялата панделка" го имам на харда и тук много го бяхте похвалили.

много ми е интересно кой какво си е набелязал. дано само да имам времето да ида на поне 3 филма Praynig

# 457
Лелееее, Ана Каренина са го скъсали от екранизиране!  В Арена имаше варианта със Софи Марсо. Чудех се, да тегля ли, да не тегля ли...  Thinking

# 458
И в нашия град ще има нещо като мини София филм фест, но за съжаление няма да дават всички филми от програмата на оргиналния Sad

# 459
Здравейте, тези дни нещо съм на вълна сериали, на един дъх изгледах  сериала  The Good Wife . Наистина  много  добро е превъплъщението    на Джулианна  Маргулис, като   една перфектна  и хладнокръвна  съпруга и адвокатка .Сериала  увлича   Heart Eyes
Препоръчвам го !  Благодаря Tsugumi  наза препоръката  Hug

Гледах  An Education - хареса ми ,цялата атмосфера  ,грим, прически, костюми , музиката  на 60 -те  години . Много  добра  игра   на Carey Mulligan , нежна  и наивна ..хубаво   нещо  е любовта  ,стига тя да е истинска  Tired
Много  неприятен ми беше  персонажа   на   Peter Sarsgaard .

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 15:21 от Bluevelvet

# 460
Лелееее, Ана Каренина са го скъсали от екранизиране!  В Арена имаше варианта със Софи Марсо. Чудех се, да тегля ли, да не тегля ли...  Thinking

pina, този със Софи Марсо не съм го гледала. Но ако ми остане време бих гледала всички версии, дотолкова не може да ми омръзне тази история. Grinning
  Аз преди около година гледах Грета Гарбо в ролята на Ана Каренина. Никога не съм си представяла героинята на Толстой по този начин, по който изглежда Гарбо. Но с интелигентното си излъчване тази актриса допълни представата ми за самата героиня. Много добре играе, на лицето и е изписана една неподправена тъга, нещо неуловимо и магнетично, точно както усещам и самата Каренина.

# 461
http://www.imdb.com/title/tt0409904/- "Дневна стража".
Стар, но мнооого качествен! Препоръчвам на любителите на жанра

# 462
Хатико: Кучешка история - много трогателно филмче.  Adam  - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=202799&hit=1 също много ми хареса.

ayex, този Adam ли е? Захаросан ли е много? Има ли надписи на български?

# 463
Ако позволите да продължа по темата за филм феста  Simple Smile Тази година много заглавия ме привличат всъщност, а и програмата е изключителна.
Допуснала съм грешка горе, че писах "Бялата панделка", а официалният превод е "Бялата лента", но както и да е от немски и двата превода са възможни, ще преценя от самия филм  Grinning Филмът на Фатих Акин е преведен "Храна за душата" / http://www.imdb.com/title/tt1244668/ . Много ми се гледа и един филм, препоръчван тук от Джуд, който ще си включа в задължителните "Покани ме да вляза" / Let the right one in http://www.imdb.com/title/tt1139797/ . Дано поне 3-4 филма да изгледам на кино  и аз като Аурора се моля Praynig Иначе както казах още поне 6-7 заглавия мога да изброя, които много ме интересуват, нооо...
Благодаря за препоръките на "Палата 6", "Ана Каренина"...  bouquet

Видях и нещо, което може би ще заинтригува С О Н Я : "Една война"  http://www.imdb.com/title/tt1427091/ - "Филмът e заснет по истински събития от Втората световна война, скрити в страниците на историята.

8 май 1945 г. Майор Максим Прохоров от НКВД пристига на малък северен остров. Там живеят 11 души – пет млади жени, пет дечица и пазачът им, капитан Карп Ничипорук. Всяка една от младите майки има своята трагична история и е изселена на острова от окупираното си от немците родно място. Прегрешението на жените е, че децата им са от извънбрачни връзки с окупаторите. Пристигането на майора нарушава нормалния ход на живота на острова. Прохоров трябва да „прочисти” територията му, защото руските военни власти са планирали да изпратят майките в трудов лагер, а децата – в сиропиталища. На жените обаче е казано само, че на другия ден ще дойде лодка, която да ги отведе от острова. Следващият ден е 9 май, войната свършва и на жените е разрешено дори да отпразнуват победата.
Надеждите им за завръщане у дома и прошка се засилват.   "

# 464
Soul Kitchen от къде го намерихте?

Общи условия

Активация на акаунт