Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - ХX

• 55 472
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
  • в сърцето на един мъж...
"Шепа прах"/Little Ashes - аз го коментирах преди време. За мен е филм, преди всичко за Лорка, както и за неговите чувства към Дали. Много силна роля на Хавиер Белтран. Много добре е изиграл Лорка. Изобщо филма си заслужава да се види, много добре е направен, представена е силната болка на Лорка от предателството на приятелите му. А също така и добре е загатната "лудостта" на Дали, подчинението му на една жена...

# 481
Гея, от къде може да се изтегли да се гледа, има ли го в българските тракери?

Намрих го, тук
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=40844

има и суб на български

# 482
# 483
Пина, на мен ми го пратиха, но до колкото знам го изтеглиха от замунда. Видях, че си го намерила и са ти дали и алтернатива Wink

# 484
Благодаря сърдечно за алтернативата, тъй като това, което си намерих не тръгваше - вече повече от час-два... От Замунда веднага тръгна!  Peace

# 485
Неработещи неща не давам Simple Smile

# 486
  • София
СОНЯ, аз обожавам картините на Дали и изпитвам голям интерес към личността и гения му още от тинейджърска възраст, когато майка ми ми купуваше всяка книга или албум, които се появяваха на пазара.
през далечната 2003 г. успях да отида и в музея му във Фигерас, като беше уникално изживяване да видя всички тези картини, които дотогава бях виждала само по албуми. по-късно имах щастието да видя и негова изложба в Лондон на по-редки произведения.
извинявайте, че се отплеснах да говоря така за себе си. изпитах нужда да кажа малко предистория защо филма предизвика интереса ми. (като се замисля сега никога не съм гледала филмирана история за живота на Дали или част от него...а може би за добро Confused).

не знам какво да кажа (то е и излишно да казвам нещо в негова защита)...за гений като него най-малкото, което спонтанно може да предизвика е антипатия. свръхнадарените хора рядко са симпатични.

# 487
Аурора, зависи - сигурно има някаква причина да е такъв Дали, но ние едва ли ще я открием Simple Smile Филма е интересен, заслужава си да се гледа. Твърди се, че дневниците на Лорка са изчезнали, а Дали никога не е искал да говори за отношенията си с него.

# 488
Aurora, Geia Hug

Аз не познавам добре творчеството на Дали. Чела съм автобиаграфията му, и откъслечни материали за живота му-книги, филми, статии...
     В края на филма казаха, че Салвадор Дали до последните години от живота си е пазил в тайна връзката си с Лорка и чак накрая е разказал за нея. Въз основа именно на тези негови спомени е направен филма.

В този материал има снимки на Дали и Лорка заедно. И самата статия е интересна. Авторът казва, цитирам:".....че са опитвали да правят секс, но не се е получило, така че не са могли да консумират връзката си. Това не е учудващо като се имат предвид размерите на някои физически дадености на Дали.”

И една доста подробна статия по темата:

Я.Гибсон «Жизнь Сальвадора Дали, полная стыда

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 15:31 от С О Н Я

# 489
  • Бургас
Влизам да дам едно мнение за An Education- хич не ми хареса...всъщност не знам какво точно не ми хареса,обаче въобще не ме грабна..

Шепа прах не беше ли с наш ЕдуардО,както го бяха превели на Новолунието в субтитрите Joy Отивам да хвърля един поглед на линковете,които сте дали  Peace

# 490
Маймунка, същиот е Wink
Кики, гледа ли "Четецът"? Почвам го тоя филм за трети път Embarassed

# 491
Преди съм писала за този режисьор Кристиан Петцолд http://www.imdb.com/name/nm0678857/ и филма му "Вътрешна сигурност" / http://www.imdb.com/title/tt0248103/ (преди години пак на един фест ме впечатли) и сега просто няма как да пропусна „Йерихон” (“Jerichow” 2009, Германия). Обръщам се към по-добрите познавачи на немското кино, ако са гледали този режисьор, да казват  Grinning

"Jerichow"  го гледах миналата седмица на dvd  и ми хареса. Малко ми напомни за филмите на Фатих Акин, но някак си фокуса не пада толкова върху турския емигрант в Германия. Така като гледам доста силни заглавия имате на Филм Феста и незнам този филм къде стои сравнен с другите и колко филма ще можеш да изгледаш, но филма е хубав, според мен си заслужава да се гледа Simple Smile. Ще гледам да потърся и "Вътрешна сигурност" от същия режисьор Simple Smile, аз друго от него не съм гледала.

Между другото и аз "Let the right one in " го препоръчвам, но се настройте за сериозен филм , че мен ме стъписа, аз очаквах шведски вариант на "Twillight" и сега смятам да го взема да го фледам пак Simple Smile

Alica, изключително съм ти благодарна за коментара   bouquet

Най-после изгледах "Четецът"  Grinning и да, много ми хареса. Трудно ще ми бъде обаче, да кажа нещо интересно след вашите коментари, които пак се върнах да прочета. Замислих се да прочета и книгата и може би ще имам повече отговори, а и като разглеждах новото й издание миналата година попаднах и на коментар на самия автор, който бил харесал филма. Най-много ми хареса това, че многото въпроси във филма, чакат нашите отговори, нашите размисли върху тях. Ценя много високо този режисьорски похват, в случая много интелигентно използван, което ме впечатли и в "Часовете" и до някаква степен и в "Били Елиът"...
За мой срам трябва да призная и че още един филм от миналата година отложих, който многократно се коментира тук, но сега и този пропуск ще поправя, става въпрос за "Пътят на промените"  Embarassed

Гледах и Invictus на Клинт Истууд тези дни, но не ме докосна, в смисъл, че не е "мой" филм. Разбира се Морган Фрийман е уникален в ролята и едва ли някой се е съмнявал, че ако някой може да изиграе тази роля, това е той. Не мисля, че режисьора се справил зле или нещо подобно. Клинт е твърде опитен и интелигентен, за да направи нещо глупаво, още повече че и основният му избор е много деликатен и приятен начин да се погледне върху тази страна и нейната близка история, но просто не ме грабна. Многото кадри с игра на ръгби създават автентично впечатление, че си на мач за Световна купа, само че не харесвам тази игра и не я разбирам. Мат Деймън ми изглеждаше много особено в лице  Shocked ...Интересно ми беше да прочета, че показаната килия във филма- тази на остров Робън- е точно същата, в която Мандела е прекарал 18 години от живота си (още 6 години има и в затвор в Кейптаун)...

# 492
Е, Кики, засрами ме Embarassed Ще го гледам тая вечер и аз Embarassed

# 493
Geia, като гледам аватара ти  май сме от различни отбори  Wink а иначе за Little ashes - филмът е по-скоро за Лорка, а не за Дали. Хавиер Белтран е великолепен, много силна роля и пресъздаването й е повече от добро. В един момент от филма даже забравих, че всъщност харесвам Патисън и заради него го гледам филма. Филмът е много добър, пресъздава едно мрачно време, което е осветено от прекрасните стихове на Лорка.
Сега се чудя какво да гледамтази вечер  newsm78 препоръчайте ми...

# 494
  • Далече
......
"Гигант" - искам да го гледам и отдавна го намерих в едно ужасно качество с испански субтитри, приоритетен ми е в списъка, отзивите за него, които намерих са много добри - http://www.sofiaiff.com/index.php?page=movies&id=46
...
Gigante е хубав филм препоръчвам Simple Smile. Много земен, непринуден, обикновен Simple Smile ( хич ме няма в описанията). Аз си мислех, че е само Уругвайски, сега разбрах, че е съвместна продукция. ХХL Love Story - така пишеше на обложката Simple Smile.

Така като видях програмата хем ви завиждам, хем ви съчуствам - наистина има много заглавия и ще е трудно да се избере какво да се гледа.

Пишете после мнения.  Видях The Maid , "АЗ УБИХ МАЙКА СИ" , Тротски , които ги чакам да излязат отдавна Simple Smile,

Общи условия

Активация на акаунт