За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Не знам дали му е тук мястото, ама ... да питам. Баклава, приготвенa с готови кори, преди 5 седмици, съхранявана в купа с капак в хладилник - дали става за ядене? Аз си хапнах едно парче и не усетих да й има нещо, де ... но все пак 5 седмици не са малко ...  Rolling Eyes

5 седмици си е доста време Rolling Eyes. Айде едно парче иди-дойди, ама другото го хвърляй. Просто е застояла храна, не че е чак толкова развалено или нещо друго.

Ами, тя захарта си е консервант по принцип, така че............щом си  опитала и казваш, че нищо и няма, възможно е и така да е. Помня, че след Коледа и у нас остана в хладилника баклава, но стоя около седмица, пак в кутия, и я изядохме, нищо и нямаше. Склонна съм да си мисля, че няма какво да и е станало, но все пак ти си реши, защото е пред теб, аз не мога да я видя или опитам.

# 316
  • софия
готовите баклави в магазините имат по-малък срок, ако не се лъжа 20-ина дни. може би е стара вече.

# 317
Лабрекс, все пак става въпрос за повече от месец. Застояла е отвсякъде. И мен ме е яд като хвърлям храна, но като не сме го яли прясно, що пък да го ядем престояло Laughing?

# 318
Аз точно заради купешките се зачудих. Дето изкарват доста време по рафтовете, но ... там може да изпозлват някакви консерванти ...
А и малко ме е яд да я хвърлям, защото майка ми я прави и ми е малко гузно, че не я изядох ...  Blush
Иначе ако беше от мен приготвена, отдавна да беше е коша ...

# 319
Принципно смятам, че не се е развалила. Явно искаш да я ядеш. Ами хапвай. Леко застояла, айде Laughing.

# 320
дайте рецепта за приготвяне на ориз...Винаги съм го правила като гарнитура или с месо...Но сега, понеже на последък ми е доста тежко от всяка храна, и постоянно имам киселини, та реших,че ориза може да не ми се   отрази така...или може би греша newsm78

# 321
  • София
дайте рецепта за приготвяне на ориз...Винаги съм го правила като гарнитура или с месо...Но сега, понеже на последък ми е доста тежко от всяка храна, и постоянно имам киселини, та реших,че ориза може да не ми се   отрази така...или може би греша newsm78

Ами на фурна със зеленчуци.
Задушаваш глава лук, гъби, чушки, грах и ориза. Доливаш малко вода, сол, черен пипер и изсипваш всичко това в тавичка. Доливаш вряла вода, слагаш подправка по избор и печеш.

# 322
дайте рецепта за приготвяне на ориз...Винаги съм го правила като гарнитура или с месо...Но сега, понеже на последък ми е доста тежко от всяка храна, и постоянно имам киселини, та реших,че ориза може да не ми се   отрази така...или може би греша newsm78
Аз си правя един лек ориз така:
Задушяваш с малко вода лук или праз,слагаш грах(ако имаш киселини не слагай царевица),гъби и чушка,слагам 1 чаена чаша кафяв ориз,доливам 4 и 1/2 чаши гореша вода и сварявам до извиране на водата!прибавям и малко доматен сос малко преди да стана и е много лесно и вкусно!
Не добавям сол,подправки и пипер,а само много нарязан магданоз когато е готово!

# 323
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО за Кулинарите тук  Blush
Мислих си за отделна тема, ама що да се излагам масово...та пак да си питам тук.
Момичета и момчета, я дайте идеи за лесно, интересно ПРЕДЯСТИЕ, което да е като хапки на порция, не обща купа...значи да си кажа поред.
Там където работя ще има "парти направи си сам нещо кулинарно" на нашия "отбор" му се е паднала частта Салати/предястия. Всеки прави по нещо вкъщи, после на обща трапеза си го хапваме  Mr. Green Въпросът е, че не съм баш кулинарка, гледам все нещо набързо да спретнем, пък и моите вкъщи не си падат мн по завързани манджи, та и няма за какво да се пъна. сега ми се иска нещо интересно, бързичко (че дребната е все с мен Simple Smile помощничка ) и лесно да направя, пък и да е с леснодостъпни и не мн скъпи продукти, от неголям град съм, тъй че нЕма Метро, нЕма друга верига, от която да търся суперпродукти.
Нещото бива да е на малки порциики/хапки, тъй че да може лесно да се взема от хората. Разгледах форума, не е като да не съм, пуснах и търсачка и 2-3 предястия ми направиха впечатление: Кашкавалени кюфтенца на Morena, хапки от сирене на Тeopr, мацките от темата със снимките пък имаха интересни цветни чушки пълни със сирене и нарязани, тиквички, патладжани, за тях някак ми идват идеи, но тези изкуствени, които са супермаркета не ми се купуват, не стига, че нямат вкус, ами и са повече от салам примерно  Laughing

Та, ако му се занимава на някого да сподели рецепта за предястие  Praynig

# 324
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО за Кулинарите тук  Blush
Мислих си за отделна тема, ама що да се излагам масово...та пак да си питам тук.

anny_, прегледай тая тема, в момента не ми идва нищо конкретно на ум, но в нея има страхотни неща. Може пък да ти подскажат някоя идея.

# 325
Днес си купих царевица за пукане, мъжът ми не даваше, че нямало да стане, а аз нали съм си... инат взех с намерението да я пукам в микровълновата /една приятелка ми беше казала, че така пука/, обаче нещо не става, уж я наблюдавам, но една част се опуква, а дргурата не и когато изчакам всичко да се опука, то вземе че пригорят другите.
 Кажете да пробвам ли в микровълновата или на котлона да пробвам или да я хвърлям.

# 326
Днес си купих царевица за пукане, ............... Кажете да пробвам ли в микровълновата или на котлона да пробвам или да я хвърлям.

Помня, че майка намазваше с масло алуминиева тенджера и на котлона пукаше пуканки, ставаха, страхотни. Тенджерата беше захлупена и отвреме навреме я разтърсваше.

# 327
  • София
Днес си купих царевица за пукане, мъжът ми не даваше, че нямало да стане, а аз нали съм си... инат взех с намерението да я пукам в микровълновата /една приятелка ми беше казала, че така пука/, обаче нещо не става, уж я наблюдавам, но една част се опуква, а дргурата не и когато изчакам всичко да се опука, то вземе че пригорят другите.
 Кажете да пробвам ли в микровълновата или на котлона да пробвам или да я хвърлям.

За микровълновата купувам в едни пликове. Разгъвам ги слагам ги вътре и пускам на максимална мощност за 3.5 минути. До сега съм нямал проблем. Не трябва да забравите да разгърнете хубаво пликовете.

Иначе до сега не съм пукал обикновенна царевица за пукане в МВ.

# 328
labrex  Hug БЛАГОДАРЯ МНОГО! Hug
Онази маса е страхотна, браво на авторката!
Дори си набелязах от линковете едни картофени крокети

# 329
Някъде преди време видях тема за рецети с бутертесто,но нещо ми се губи...търся линк към нея Praynig...

Общи условия

Активация на акаунт