За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 26

• 34 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • Географският център на България-Габрово
Имам 1 тарелка кадаиф - 200гр, но нямаме упътване.
Разгледахме рецептите, но в повечето пропускат да споменат грамажа на кадаифа.
Вие как го правите?

Ето едно предложение за кадаиф аз как го правя.

http://dunia53-dunia53.blogspot.com/2010/01/blog-post_2439.html

# 586
Благодаря, но аз искам съвсем обикновен кадаиф. Чудя се само колко захар и колко вода да сложа на 200 гр кадаиф.
Но ще пробвам предложението ти, обещавам!

# 587
  • София
Вивиан ,с коя марка подквасваш,защото не от всяка става

С Елена - розовата.

И моето кисело мляко не става гъсто, но поне знам че си е мляко. Каймака на киселото обаче е трепач  Heart Eyes

# 588
  • София
 Praynig PraynigНещо не откривам рецептата на pep-4o  за тесто за пица. Можете ли да ми помогнете  Praynig

# 589
  • На брега на реката
Praynig PraynigНещо не откривам рецептата на pep-4o  за тесто за пица. Можете ли да ми помогнете  Praynig

http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

# 590
Извинете,но имaм нуждa от помощ Praynig
Стaвa думa зa глaзурaтa от пудрa зaхaр + белтък+ лимонов сок.Пе4е ли се или се слaгa нa ве4е готовите слaдки и не се обрaботвa терми4но след товa????

# 591
Извинете,но имaм нуждa от помощ Praynig
Стaвa думa зa глaзурaтa от пудрa зaхaр + белтък+ лимонов сок.Пе4е ли се или се слaгa нa ве4е готовите слaдки и не се обрaботвa терми4но след товa????

Слага се на вече готовите сладки, не се пече.

Ето и без белтък от Наталина:

Бяла ледена глазура: (за еклери, кексове и сладки) (natalyna)
200г. пудра захар, 3-4 лъжици топла вода, и лъжица разтопено масло

Пудрата захар се пресява и се смесва с водата и маслото. Бърка се до гладкост и лъскавина.

Вариации:

Ако до сместа накапем малко ром или ромова,ананасова, кайсиена, пуншова или ванилена есенция, ще се получи съответният вкус.

Може, вместо есенция да ползвате карамел, или някакъв плодов сироп 2-3 лъжици - ягода, малина, боровинки.

С няколко капки лимон, мандарина или грейпфрут, ще получите цитрусов вариант.

# 592
  • София
Спешно питане имам и аз,но за шоколадова глазура.Сварих 1ч.ч.захар, 2ч.ч вода,1/2 пак.масло и какао2с.л. Проблема е,че не стана гъсто,а трябва да овъргалям в него едни пастички Praynig С какво да го сгъстя?
Гостите ми ще дойдат всеки момент,а десеРа не е готов Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 18:33 от liani

# 593
Спешно питане имам и аз,но за шоколадова глазура.Сварих 1ч.ч.захар, 2ч.ч вода,1/2 пак.масло и какао2с.л. Проблема е,че не стана гъсто,а трябва да овъргалям в него едни пастички Praynig С какво да го сгъстя?

Много ти е водата, а какаото и маслото малко, според мен. Освен да отсипеш част от него, и да добавиш още масло. Виж горе долу какви са пропорциите.

Шоколадова глазура I: (natalyna)
100г твърд шоколад, 80г масло или твърд маргарин

Бъркаме на водна баня, докато не се получи еднородна маса.

Шоколадова глазура II от какао: (natalyna)

80г твърд маргарин или масло, 80г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. нишесте (най-добре какаово), 1-2 с.л. прясно мляко

Всички суровини бъркаме на водна баня, докато се споят.

Шоколадова глазура за заливане на торти – вариации:

Шоколадова глазура:
60 гр. пудра захар,50 гр.шоколад,2 с.л.вода.Сваряваме водата и захарта до получаване на гъст сироп.Заливаме с горещия сироп  шоколада и разбъркваме докато се разтопи и стане течен.Глазурата се използва докато е топла.

Ако имаш шоколад, може и от него да разтопиш и да смесиш с твоята глазура.

# 594
Здравейте Simple Smile аз пак с питанка тук  Crazy
Правих една тортичка и ми останаха 6 белтъка и се чудя какво да ги правя - само че не искам да е сладко ( целувки или ореховки са единствените ми идеи Sad ) Та,някой има ли идея какво соленичко може да се направи от тях? Предварително благодаря   bouquet

П.П. Дядо хаджия,много благодаря за идеята за попска яхния,която преди известно време ми даде  Hug

# 595
  • София

Много ти е водата, а какаото и маслото малко, според мен. Освен да отсипеш част от него, и да добавиш още масло. Виж горе долу какви са пропорциите.

Шоколадова глазура I: (natalyna)
100г твърд шоколад, 80г масло или твърд маргарин

Бъркаме на водна баня, докато не се получи еднородна маса.

Шоколадова глазура II от какао: (natalyna)

80г твърд маргарин или масло, 80г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. нишесте (най-добре какаово), 1-2 с.л. прясно мляко

Всички суровини бъркаме на водна баня, докато се споят.

Шоколадова глазура за заливане на торти – вариации:

Шоколадова глазура:
60 гр. пудра захар,50 гр.шоколад,2 с.л.вода.Сваряваме водата и захарта до получаване на гъст сироп.Заливаме с горещия сироп  шоколада и разбъркваме докато се разтопи и стане течен.Глазурата се използва докато е топла.

Ако имаш шоколад, може и от него да разтопиш и да смесиш с твоята глазура.

Лабрекс,благодаря  bouquet Освен да я хвърля и да забъркам само шоколад и масло newsm78 А някакъв вариянт с течен шоколад,че имам и такъв ?

# 596

Лабрекс,благодаря  bouquet Освен да я хвърля и да забъркам само шоколад и масло newsm78 А някакъв вариянт с течен шоколад,че имам и такъв ?

А защо не опиташ да разредиш течния шоколад с твоята глазура до нужната гъстота?

# 597
Аз пак да си попитам за кадаифа Blush.
Половинката цял следобед не ме остави намира: "отговориха ли ни, отговориха ли ни?". ОТГОВОРЕТЕ, че вече яко ми се разхожда по нервите smile3515, моля! smile3511
200 гр кадаиф: колко вода и колко захар Thinking?

# 598
  • София

А защо не опиташ да разредиш течния шоколад с твоята глазура до нужната гъстота?
На водна баня ли?Никога не съм правила и незнам Embarassed

# 599
  • София
Аз пак да си попитам за кадаифа Blush.
Половинката цял следобед не ме остави намира: "отговориха ли ни, отговориха ли ни?". ОТГОВОРЕТЕ, че вече яко ми се разхожда по нервите smile3515, моля! smile3511
200 гр кадаиф: колко вода и колко захар Thinking?

Не се притеснявайте от време на време да потърсите в интернета.
Ето това например ми се вижда подходящо за вас.

Аз само ще добавя, че такива сиропирани сладкиши се сиропират отдолу нагоре. Тоест сиропа не се налива върху тях, а някъде отстрани така че той да се "разлее" под сладкишите. Така те не се сгнетват.

Общи условия

Активация на акаунт