Сняг на фандъци в София

• 11 003
  • 233
  •   1
Отговори
# 195
  • София
    Rima, добре си се сетила. Не знам защо ние, българите все си мислим ,че ние винаги сме най-зле. Но ето,че тези неща се случват и на други места по-света..

# 196
дам...ама някъде не те чакат на работа в 9.00, или не тръгваш в 15.00 от офиса, за да стигнеш до училище/градина преди мръкване.Т.е.-седиш у дома при екстремни условия.Най-много за хляб спокойно да отидеш, да имаш ден да хванеш лопатата да изринеш преди да е стегнало, че и детето на пързалка да заведеш.
Вчера , например, имам 4 часа по-малко работа, заради придвижване, днес ще са 2, сумарно един ден е заминал.Ама номера е да отчитаме присъствие май, независимо от цената.
Картините са красиви, но не са в града. Аз такива пасторални гледки тук и да се пъна-няма къде да видя.Сори, ама днес е опикано на всяка крачка, беличко е останало по клоните на дърветата само.Laughing

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 09:40 от Jizzlobber

# 197
  • България-Швейцария
Мóре, чакат те и там.
Летищата примерно затварят, обаче нито CNN спира да излъчва при снежни бури, нито вестниците - да излизат - това са студиа, редакции, печатници...
Едва ли може да си позволиш липса и ако работиш някъде в производство с непрекъснат цикъл или атомна централа, по-скоро някой наличен ще поеме нещата, а на липсващия ще друснат глоба, така си мисля поне.

# 198
дам...ама някъде не те чакат на работа в 9.00, или не тръгваш в 15.00 от офиса, за да стигнеш до училище/градина преди мръкване.Т.е.-седиш у дома при екстремни условия.Най-много за хляб спокойно да отидеш, да имаш ден да хванеш лопатата да изринеш преди да е стегнало, че и детето на пързалка да заведеш.
Вчера , например, имам 4 часа по-малко работа, заради придвижване, днес ще са 2, сумарно един ден е заминал.Ама номера е да отчитаме присъствие май, независимо от цената.
Картините са красиви, но не са в града. Аз такива пасторални гледки тук и да се пъна-няма къде да видя.Сори, ама днес е опикано на всяка крачка, беличко е останало по клоните на дърветата само.Laughing

Пак идеализирани мечти как е по света.  Повярвай, и там имат проблеми. 
А това за опиканото - за пореден път напсувах всички кучкари. И като си представя каква ще е картинката, като се стопи снегът и лъснат всички мини.

# 199
  • София
Кучкар е диагноза, може ли да си изходиш любимеца на купчина сняг пред ДГ ?  Sick

# 200

Пак идеализирани мечти как е по света.  Повярвай, и там имат проблеми. 
А това за опиканото - за пореден път напсувах всички кучкари. И като си представя каква ще е картинката, като се стопи снегът и лъснат всички мини.

Ц, не си вникнала, въпреки мърдостта на годините си в това, което съм написала.Нищо не съм идеализирала и не съм писала, че само тук са проблемите, а там-йок.Писах, че пасторалните гледки в града са мит.Поне в този, в който аз живея. LaughingИнак е красиво, да, ама картинки не ме греят с разкапани от кишата ботуши. Crazy
Е, щом с псувни си оправяте животеца-воала...то това е останало-да се псуваме. Laughing

# 201
Каквото и да си пишем как е по света е факт че при този (а и при другите) снеговалеж не си направиха труда да изчистят през нощта, а се присетиха сутринта. В нашия квартал единствената главна улица със сигурност преди 10 часа никой не беше чистил. А снегът натрупа още към 2-3 през нощта. Факт е че на много места по света имат по-стройна организация и неудобствата за граждани се спестяват максимално. Не че ги няма.

Преди години в снеговалеж се прибирах от Македония. На КПП-то от тяхна страна баирът беше почистен доколкото е възможно. Вярно киша, пързалка до някъде, но го бяха обработили и макар и бавно придвижването беше възможно. От наша страна баирът не беше пипнат и беше изключително подходящ за ски спускане на начинаещи скиори, но не и за пътуване (дори и при зимни условия) на лек автомобил.

# 202
  • Абсурдистан
Абе то хубаво да се показват картинки с бедствени пейзажи в чужбина,
но както вече съм казвала,
бях в Германия на три пъти, кагото положението беше тежко,
но такова чудо като в София е нямало.

Да не говоря, че градския транспорт беше безупречен.
Закъснението му беше с не повече от 4 минути,
като на всякъде по електронните табла ти се извиняваха
и информацията, която показваха беше абсолютно точна.

# 203
  • София
Не ви ли се вижда, че снегът който вали жълтее?

# 204

Е миналата седмица падна кален сняг, т.е. с примеси от Сахара...що не пак? Иначе днес не съм си показала носа в София, смятам следващите два дена пак така Mr. Green Ама приятеля ми каза, че само в Лозенец му е било кофти по малките улички иначе е ок  Peace

# 205

Мисля, че е от светлината. Като падне на земята си е бял.

# 206
Сахара опесъчи улиците на Смолян
08 март 2010 | 12:51 | Агенция "Фокус"
Начало / Трафик
Смолян. Снегът, който вали в Смолянско е примесен с пясъци от пустинята. Това съобщиха за радио „Фокус” – Смолян от Метеорологичната станция на връх Рожен. Снегът е с ярък жълто-оранжев оттенък. Според дежурния метеоролог това не е опасно за гражданите, но подобен феномен не е наблюдаван в последните години. Често се случва да вали сняг, примесен с пустинен прах, но този път частиците са много и снегът направо жълтее. Причината е, че циклонът, който в момента преминава над България, е формиран над Сахара и в него са паднали песъчинки от пустинята. Пътноподдържащите фирми в Смолян се шегуват, че заради пясъка от пустинята не се налага допълнително опесъчаване. За жълто-оранжев цвят на снега сигнализираха и слушатели от Чепеларе.

# 207
  • София
Надявах се тази тема да се възроди, че към 17 часа ми предстои да прекося София от единия край до другия т.е. от Овча Купел до Плиска и се чудих дали да се захващам с това начинание.  Crazy

# 208

Снегът не ми се вижда жълт, но светлината е много странна, жълта.

# 209

Снегът не ми се вижда жълт, но светлината е много странна, жълта.

Наистина жълтее светлината....

Общи условия

Активация на акаунт