Сняг на фандъци в София

• 10 976
  • 233
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Сняг с прах от Сахара се изсипва над София

Прашни отлагания от Северна Сахара съдържа снегът, който превалява днес в югозападните части от страната.

Именно това придава на снежинките жълтото им сияние, което може да се види и в снега в София, обявиха от НИМХ на БАН.

Същият жълтеникав сняг се сипе и над Смолян.  Жълтеещият сняг се превърна в неочаквана атракция за туристите в Пампорово, обясняват ски учители в курорта.

За британските туристи подобна гледка се оказа изключително рядко събитие, твърдят хотелиери.
Още по темата
Снегът се завърна. До сряда вали и трупа 20 см

Според синоптиците прашинките от африканската пустиня ще "оцветят" и снега над Източна България по-късно днес.

Прашните отлагания се наблюдават и на други места от Балканския полуостров и не са прецедент за страната ни.

От НИМХ на БАН посочиха, че снеговалежът се очаква да бъде най-интензивен следобед и през нощта

# 211
Не ви ли се вижда, че снегът който вали жълтее?

Снегът не ми се вижда жълт, но светлината е много странна, жълта.

Наистина жълтее светлината....

Точно това гледах  Peace

# 212
У наше село има участъци с жълто-кафяв навалял сняг.  Точно се чудех как се е получило това.

# 213
  • Варна
А бре, софиянци, туй ваш'то е модерна работа. Снегът барабар с пясъка пада. А ние тука чакаме първо да падне сняг, после сипват пясъка.  Laughing

# 214
  • София
А бре, софиянци, туй ваш'то е модерна работа. Снегът барабар с пясъка пада. А ние тука чакаме първо да падне сняг, после сипват пясъка.  Laughing

Споко и при вас ще дойде.  Mr. Green

Цитат
Според синоптиците прашинките от африканската пустиня ще "оцветят" и снега над Източна България по-късно днес.

# 215

Фандъкова се е уговорила така да ни го изпращат вече снега. По спирките валят и цигани с лопати.

# 216
  • София
Един коментар от Днес.бг под инфото за жълтия сняг, много ми хареса:

Цитат
Дано лятото по улиците да вали асфалт и да прехвърчат валяци.

Laughing

# 217
А бре, софиянци, туй ваш'то е модерна работа. Снегът барабар с пясъка пада. А ние тука чакаме първо да падне сняг, после сипват пясъка.  Laughing

Фандъкова се е уговорила така да ни го изпращат вече снега. По спирките валят и цигани с лопати.

Юху, сняг от Сахара.
Да вземе да поръча и по една камила да завали. За всески случай да е 4x4, четирикопитна.

# 218

Всъщност е бил Бат' Бойко, Фандъкова няма правомощия да говори с "шефа" горе  Whistling

# 219
  • Sofia

Joy Joy Joy

незная при вас как е, но до нашия блок е доста заледено т.е лед не се вижда, но се пързаляш жестоко.

# 220
В Търново не е жълт!Няма пясък!Ама той нашият кмет не е в час с тенденциите,не го е поръчал!!!Иначе си вали,коледна приказка е просто!
МиУото цял ден си мърмори под носа:"Женски месец!Ей на,вижте се жените какви сте Shocked!"Пак ние излязохме виновни!На него някой друг му е крив,че си е оставил стъргалките на работа,колата е пред блока и в момента я чисти с импровизирани уреди,че трябва да прибира детето от училище hahaha!Казвах му аз,че Емил Чолаков пророкува сняг,ама като не ми вярва...

# 221
  • София
Мръсно бял ми е снега. И неузринат, ама това е друга тема.
Сахарски пясъци - миналата седмица имаше ли таково чудо, че се чудех как за пет дена по чистата ми тераса се е натрупал точно половин пръст прах? Чак гледах съседа да не си е правил пак някой ремонт, докато ние сме били на работа.

# 222
  • София
И в банско е жълт снега и вали на малки топчици като че ли е паднала градушка. луда работа ви казвам  #Crazy

# 223
Дано е от Сахара не  от някъде другаде , че тука една колежка само ме филмира, да не станело като 86г.  Tired Crazy

# 224
Моите очи го виждат да розовее.  Rolling Eyes Сигурно в чест на 8-ми март! Laughing
Преди малко се обади един приятел и той каза, че го вижда розавичкав.

Общи условия

Активация на акаунт