ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 40 408
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 525
Сигурно Европа ни притиска да махнем 30км зона?

# 526
Цитат
Досието на всеки случай с оценка на риска за околната среда ще се разглежда от независима комисия от 15 хабилитирани учени от БАН и университетите в България. В тази комисия като наблюдатели има и представители на неправителствените организации.

Колко са "независими", мисля че стана ясно!
Какво синхронизиране е нужно, и какво НЕ Е, също е ясно!
А както може да се ловят бандити за отвличания, така може да се правят акции за арестуване на забранени от закона продукти и техните разпространители!
Нека вече изискваме наказание за нарушилите закона, или за канещите се да го направят (дори само с подбудителство) -  с конкретни доказателства! Не съм юрист, но мисля, че се сезира прокуратурата Mr. Green! Който е запознат с процедурата, да събере една подборка от изказвания и официална информация и да я представи, където трябва  bowuu с отчитане на събитието в медиите!     bouquet

# 527
Все повече си мисля за действията след примането на закона /за мен де факто е станало, дано да греша/

И аз  си мисля какво може да се направи след това. Peace

ПП. sandje  мога да помогна веднага с 10лв по сметка Simple Smile

Благодаря ти! Имаме нужда!  Довечера ще напиша банковата сметка на  http://www.ecovarna.info/

Ако някой знае за активисти от Добрич или Варна, които биха раздавали брошури или биха ме свързали с хора които да помогнат в раздаването, нека се свърже с мен!
Благодаря!

# 528
но мисля, че се сезира прокуратурата Mr. Green! Който е запознат с процедурата, да събере една подборка от изказвания и официална информация и да я представи, където трябва  bowuu с отчитане на събитието в медиите!     bouquet
Друг е въпросът, че когато излезе в медия, особено по-централна, прокуратурата  длъжна да се самосезира, ама ако има кой да плати за ремонт на хола от 100 кв. на къщата в Драгалевци - те това е тя!

# 529
2010 ГОДИНА -  МЕЖДУНАРОДНА ГОДИНА НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ
...а бас хващам, че никой от депутатите не го знае това...

Е как?! Я виж, виж:
Стартира подготовката за отбелязване на 2010 г. - Международната … /15 December 2009

Хората труд са се трудили в министествата по тази задача тука в комюникетата:
"Първото международно събитие е през януари – България се подготвя за участие в конференция в Мадрид за опазване на биологичното разнообразие в защитените територии с цел тяхното устойчиво управление и представяне на добрите практики в националните екологични мрежи."

Ето ти и  EUROPA-Press Releases :

Брюксел, 19 януари 2010 година
 Днес Европейската комисия отбеляза откриването на „Международната година на биологичното разнообразие” с доклад относно бъдещите възможности за развитие на политиката в тази област.  Независимо от положените усилия досега, биологични видове продължават да изчезват с тревожни темпове, което налага приемането на нов подход, за да се прекратят тези загуби.  Съобщението излага нова визия и представя четири възможни цели за реализирането ѝ - повече или по-малко амбициозни.  Целта е да се започне и подпомогне дебат между държавите-членки с оглед до края на годината да се разработи рамка на равнище ЕС за развитието на политиката в областта на биоразнообразието след 2010 г.  Необходимо е ЕС да определи нови цели, тъй като настоящите, както и поставените в международен план, няма да бъдат актуални след 2010 г.

Комисарят по околната среда Ставрос Димас заяви: „Ще увеличим усилията си за въвеждането на нова политика и стратегия за периода след 2010 г. Предвид растящите загуби на биологични видове, ние се нуждаем от нова визия и нови цели в областта на биоразнообразието, които в същото време да отразяват значението, което отдаваме на този проблем. Не можем да си позволим да обръщаме гръб на борбата срещу загубата на биологично разнообразие, и е крайно необходимо да си поставим амбициозни цели, които да засилят политиката ни в тази област в предстоящия период...

... Предстоят задълбочени дискусии с държавите-членки, европейските институции и други те заинтересовани страни. Тези дискусии ще започнат на европейската конференция на високо равнище „Визия за биоразнообразието и цели след 2010   г.”, която ще се проведе в Мадрид, Испания, на 26-27 януари 2010 г., и ще продължат с цел постигане на споразумение на високо равнище през следващите месеци. Въз основа на това споразумение и по-нататъшната работа, Комисията ще представи до края на годината нова стратегия на ЕС за биоразнообразието, насочена към постигане на договорената цел...

Състояла ли се е наистина тази среща в Мадрид и кой от нашите слуги на народа е бил там, какво е говорил?

# 530

Дискусия за ГМО по Канал 1 с участие на Izhel, член на Фермер.БГ

http://fermer.bg/news/1222/1/diskusiia-za-gmo-po-kanal-1-s-uchas … -na-fermerbg.html

Тази вечер от 20.50 часа в предаването "Референдум" по Канал 1 ще се проведе дебат „за” и „против” ГМО, на който ще вземе участие и Ивелин Желязков/Иzhel/ - земеделски производител, биотехнолог и член на Социалната мрежа на българските фермери

# 531
Момичета, бихте ли ми казали точно в колко часа и къде е протеста утре? В 11:00 пред парламента, нали така?

# 532
Момичета, бихте ли ми казали точно в колко часа и къде е протеста утре? В 11:00 пред парламента, нали така?

Протестът утре е организиран от СРОКСОС. Тук е техният сайт и може да намериш инфо.
Мисля, че няма пряка връзка с ГМО.

# 533
Благодаря!

# 534
Холо, така и така си си направила труда да изровиш линковете на директиви, закони, протоколи и пр. Би ли могла в едно две изречения да резюмираш какво тчно иска ЕС и да го постваме на всяка страница заедно с думите на Бойко Борисов:

Цитат
България няма да допусне генно-модифицирани организми (ГМО) на територията на страната.
Приемаме само това, което Европейската комисия и Европейският съюз искат задължително като закон
.

Както бе споменато по-горе - казана дума - хвърлен камък.  

# 535
  • София
"Николай Черкезов-представител на МОНСАНТО за България: "Законодателството ще се промени много бързо и ви уверявам, че в България много скоро ще имаме възможност да засяваме ГМ култури", изказването е заснето е с любителска камера преди 2 месеца. Интересно как два месеца преди гласуването Черкезов прави такова категорично изказване и от къде е знаел за готвените промени??? Америка не губи време и прави дарение на Агробил института за 10 000 долара, за толкова ли ще ни продадат?
Как и кой решава бъдещето ни?
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2395/ "

bouquet

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 15:31 от shivani

# 536
Е как се съвместяват тия две неща - ГМО и годината на биоразнообразието! Не е въпрос, а отговор!  

Съвместяват ги и още как! По същия начин, по който 'съвместяват' ГМ храните и гладните африканчета... На сайтовете на доста компании, разработващи биотехнологии за земеделието, пише, че допринасят за биоразнообразието, понеже създават нови видове, които по принцип не съществуват в природата... От нас се иска да пляскаме с ръце и роним сълзи от умиление...

# 537
Някой да запише  "Референдум" по Канал 1 довечера!

# 538
Холо, така и така си си направила труда да изровиш линковете на директиви, закони, протоколи и пр. Би ли могла в едно две изречения да резюмираш какво тчно иска ЕС и да го постваме на всяка страница заедно с думите на Бойко Борисов:

Цитат
България няма да допусне генно-модифицирани организми (ГМО) на територията на страната.
Приемаме само това, което Европейската комисия и Европейският съюз искат задължително като закон
.

Както бе споменато по-горе - казана дума - хвърлен камък.  

Чели сме ги всички директиви и протоколи и т.н. В онова обръщение на 1-ва стр. казваме какво гласят директивите и че няма текст за забрана на обща забрана.

А какво иска ЕС е следното:

да транспонираме Директива 98/81ЕО за работа с ГМО в контролирани условия (лаборатории), защото не ни е достатъчно строг закона в тази си част. И в следствие на лабораторни експерименти се е получило замърсяване в с. Доброславци!!!!!
Нищо повече!

# 539
АМи какво са ми се хванали да "махат нули" от буферите и да ми правят работещ за тях закон. И тоя наглец другаря Ч. е за прокурор!  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт