ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 40 414
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 555
Още по темата какво чака земеделците - на руски, оригинала е на английски има препратка в края.
Това се е случило в Индия

http://www.warandpeace.ru/ru/article/view/29420/

# 556
С българската номенклатура няма да излезем на глава - ще лъжат до последно, след което ше приемат закона и ще си правят каквото си искат. Трябва да намерим правен начин да алармираме Европейският съюз до колкото ни е възможно и до колкото на тях им пука. Ние няма да можем да си изперем кирливите ризи с български сапун понеже някой друг вече го е купил. Трябва да пренесем протеста едно ниво на горе - към някоя европейска инстанция. Не е редно да лъжат по такъв грозен начин и г-жа Караджова и г-н Борисов (който впрочем подозирам, че знае колкото му е казала Караджова) - че в закона позволяваме колкото ЕС иска от нас - ГРОЗНО Е и щом си го позволяват, значи вече са решили, че каквото те искат ще стане.

# 557
С българската номенклатура няма да излезем на глава - ще лъжат до последно, след което ше приемат закона и ще си правят каквото си искат. Трябва да намерим правен начин да алармираме Европейският съюз до колкото ни е възможно и до колкото на тях им пука. Ние няма да можем да си изперем кирливите ризи с български сапун понеже някой друг вече го е купил. Трябва да пренесем протеста едно ниво на горе - към някоя европейска инстанция. Не е редно да лъжат по такъв грозен начин и г-жа Караджова и г-н Борисов (който впрочем подозирам, че знае колкото му е казала Караджова) - че в закона позволяваме колкото ЕС иска от нас - ГРОЗНО Е и щом си го позволяват, значи вече са решили, че каквото те искат ще стане.

АКО не си разбрал - и в Брюксел е същото, и от там не дават писмото и мълчат!

http://www.bnews.bg/topics-5079 Брюксел и София скриха писмото за ГМО

# 558
С българската номенклатура няма да излезем на глава - ще лъжат до последно, след което ще приемат закона и ще си правят каквото си искат. Трябва да намерим правен начин да алармираме Европейският съюз до колкото ни е възможно и до колкото на тях им пука. Ние няма да можем да си изперем кирливите ризи с български сапун понеже някой друг вече го е купил. Трябва да пренесем протеста едно ниво на горе - към някоя европейска инстанция. Не е редно да лъжат по такъв грозен начин и г-жа Караджова и г-н Борисов (който впрочем подозирам, че знае колкото му е казала Караджова) - че в закона позволяваме колкото ЕС иска от нас - ГРОЗНО Е и щом си го позволяват, значи вече са решили, че каквото те искат ще стане.

От вчера си мисля по въпроса Simple Smile стигнах до извода омбудсман на ЕС или Европейски парламент.
Омбудсмана си има страница и всичко е ясно само трябва да се прецизира оплакването ( то касае нарушени процедури на европейските институции спрямо граждани на съюза )
ЕП - трябва да се избере комисия ( аз не продължих в тази насока )

Boyo във форума на сега мислят, че точния член за искане на писмото трябва да е чл. 14

Това е мнение на Doctora - http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpage=12&topic_id=165500

Чл. 14. (1) Органите информират за своята дейност чрез публикуване или съобщаване в друга форма.
(2) Органите са длъжни да съобщават информация, събрана или станала им
известна при осъществяване на тяхната дейност, когато тази информация:
1. може да предотврати заплаха за живота, здравето и безопасността на
гражданите или на тяхното имущество;
2. опровергава разпространена недостоверна информация, засягаща значими
обществени интереси;
3. представлява или би представлявала обществен интерес;
4. следва да бъде изготвена или предоставена по силата на закон

и Чл.14 на РЕГЛАМЕНТ (ЕО) №1049/2001

Член 14 Информация
46. Всяка институция предприема исканите мерки да информира обществото за
правата, от които то може да се ползва по силата на настоящия регламент.
47. Държавите-членки си сътрудничат с институциите при предоставянето на
информация на гражданите си

# 559
Имаме си и наши магистрати, конституционни съдии...

# 560
Воуо, нервиш ме малко. Бинюз не е и истината и пътя и живота.  Peace

# 561
Имам тревожно усещане.

# 562
...АКО не си разбрал - и в Брюксел е същото...

Целият номер е същият:

29 ноември 1999 г
Господин Костов направи заявление, че България напълно поддържа заключенията на Европейския съвет от Кьолн за важността на високи стандарти на ядрена безопасност в контекста на разширяване на Европейския съюз. Г-н Костов се позова също и на приетата от Народното събрание през месец март 1999 година Национална стратегия за развитие на енергетиката и енергийната ефективност до 2010 година, както и на решението на Народното събрание от 4 ноември 1999 година. В резултат на това българското правителство има пълната решимост да затвори реакторите 1-4 към най-ранните възможни дати.
В този контекст и на основата на заявения по-долу от Европейската комисия ангажимент за финансова подкрепа, господин Костов обяви готовността на българското правителство за затваряне на реакторите 1 и 2 на АЕЦ Козлодуй преди 2003 година.
Господин Костов заяви също така, че във връзка с актуализирането на енергийната стратегия, което ще приключи през 2002 година, България ще вземе решение, съгласувано с Комисията и отчитайки споразумението за ядрена безопасност и други релевантни фактори, относно датите за окончателно затваряне на реакторите 3 и 4, които ще предхождат понастоящем предвидените дати за затваряне през 2008 и 2010 респективно. Господин Ферхойген заяви, че разбирането на Комисията е, че окончателното затваряне на тези блокове ще стане най-късно през 2006 година.

9 юли 2002 г.
Европа не е искала официално да се затварят блокове на АЕЦ "Козлодуй", отсече Първоинстанционният съд на европейските общоности в Люксембург на 9 юли
Евромагистратите отказаха да дадат ход на заведеното на 10 юни дело от синдикалните организации на АЕЦ "Козлодуй" и Световния съвет на ядрените работници срещу неправомерното според тях искане за по-ранно извеждане от експлоатация на малките блокове на атомната ни централа, тъй като официална позиция на Еврокомисията няма.

18 ноември 2002
Предварително е затворена преговорна глава "Енергетика".

# 563
Да, тотално започнаха против нас! Само като чух водещата как задава въпросите ми е ясно на коя страна е!

# 564
Да, тотално започнаха против нас! Само като чух водещата как задава въпросите ми е ясно на коя страна е!

За кое говориш?
В момента има интересно предаване по БНТ- Сат.

# 565
  • София

На ничия страна не е, опитва се да е обективна и да се държи професионално.

Тия плъхове ми идва да ги шибна с дъска по празните кратуни! ("експертите")

# 566
Е задава насочващи въпроси - ако си юристка няма да ме питаш какво значи това.

# 567
Какъв е тоя евнух дето говори глупости, и каква е тая "убавица" дето  ми излиза със становището на "независимите" поставени на колене учени от БАН?

Водещата наистина води в посока..

# 568
Опаа, този се набута с памука - при забрана за ГМО, той е направил в лабораторни условия опити !!! Тая го разби от Агролинк!  Party

# 569
  • София
Е задава насочващи въпроси - ако си юристка няма да ме питаш какво значи това.

Това е жива журналистика, а не съдебна зала, не се вживявай!

Общи условия

Активация на акаунт