ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 38 944
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 945
geniivo, имаме си български съд. Той е независим, аз му вярвам.

# 946
Има ли група във Фейсбук за новия процес? Ако да, моля дайте линк. Ще съберем повече хора за протеста само, ако има гласност! Thinking

ето един линк към ФБ : http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=247453662033&ref=nf

Има над 10 300 члена

Член съм на тази и още две такива, но специално гупа за нов протест имах предвид... Или да пишем директно в тази?

П.П. Горе видях, че съм написала вместо протест- процес. Извинявам се! От вълнение е  Blush
[/quote

Ами да използваме всички вече съществуващи групи анти ГМО във ФБ. Тъкмо ще стигнем по-бързо до хората. Но да се съобразим с препоръките по-горе: изработена ясна позиция, която всички знаят; наличие на мегафон!!! по който да се говори.
Кога ще е протестът? Има ли вече съгласие? Мисля, че е удачно на следващо заседание на комисията по околна среда в парламента и директно да се връчат исканията: законът САМО с техническите и преводни поправки, които са отразени в писмото. Да не пипат чл.79, 80 и 52 май беше другият проблемен.

# 947
Ах, душко, как да не те предложим за правосъден министър с тази вяра!!!
ХОЛОГРАМА-МИНИСТЪР!
ми така де, нещо положително в нашта тема да има, стига сме ревали!

# 948
Ами да използваме всички вече съществуващи групи анти ГМО във ФБ. Тъкмо ще стигнем по-бързо до хората. Но да се съобразим с препоръките по-горе: изработена ясна позиция, която всички знаят; наличие на мегафон!!! по който да се говори.
Кога ще е протестът? Има ли вече съгласие? Мисля, че е удачно на следващо заседание на комисията по околна среда в парламента и директно да се връчат исканията: законът САМО с техническите и преводни поправки, които са отразени в писмото. Да не пипат чл.79, 80 и 52 май беше другият проблемен.

# 949

Да ама Аз НЕ !

Ако имаше истински такъв, сигурно вече щеше да има издадени постановления за ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ за нарушение на сегашния ЗАКОН.

# 950

Да ама Аз НЕ !

Ако имаше истински такъв, сигурно вече щеше да има издадени постановления за ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ за нарушение на сегашния ЗАКОН.

Съдът не си самовнася искове и самосъбира доказателства.

# 951
Цитат
Съдът не си самовнася искове и самосъбира доказателства.

А могат да се самосезират за дребни неща !

Колкото са големи стремежите на хората, такива са и те !!! Факт !

# 952
Мили мами, утре има възможност за акция с картичките.

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие утре, 6 февруари, кръгла маса по проекта „Другата страна” срещу насилието над българските жени”.
Форумът, който се провежда под патронажа на премиера, е организиран от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България”, Асоциация „С лице към света” и Фондация „Ханс Зайдел”. Тоест, ще има чужденинци
Основна тема на дискусиите е проблемът с използването на химични вещества като средство за насилие над жените.

Кръглата маса се провежда в Гранд хотел София. Откриването й е от 10.30 ч.

В неделя премиерът заминава за Лондон - неколкодневно официално посещение.

# 953
Станишев: Мораториумът върху ГМО се сваля лесно
http://www.bnews.bg/topics-5289

Според лидера на БСП управляващите имат мнозинство в парламента и нищо не им пречи да прекратят действието на мораториума. Целта според него е да се успокои общественото напрежение и общественото мнение да прехвърли фокуса си върху друг проблем. Подобно мнение пред BNews изразиха по-рано днес и еколози.

Манева: Не искаме буфери, а работещ закон
http://www.bnews.bg/topics-5264

„Е, как ще съм склонна да се съгласим за 30-те километра? Абсолютно невъзможно. Това означава, че ние няма да имаме отново закон за генномодифицираните организми. Тази забрана със 30 км означава, че в България няма Закон за ГМО, а България е длъжна да има закон".

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 15:34 от raphail

# 954
Мили мами, утре има възможност за акция с картичките.

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие утре, 6 февруари, кръгла маса по проекта „Другата страна” срещу насилието над българските жени”.
Форумът, който се провежда под патронажа на премиера, е организиран от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България”, Асоциация „С лице към света” и Фондация „Ханс Зайдел”. Тоест, ще има чужденинци
Основна тема на дискусиите е проблемът с използването на химични вещества като средство за насилие над жените.

Кръглата маса се провежда в Гранд хотел София. Откриването й е от 10.30 ч.

В неделя премиерът заминава за Лондон - неколкодневно официално посещение.

Ето това е възможността!

# 955
Подгответе материали и разпечатки на немски и английски.

# 956
Да се настоява етикирането на храните за наличие на ГМО да е с ГОЛЕМИ БУКВИ.

Аз да не се фукам при вадене на медицинско при доктра на стената чета всичко но с малки букви и на гланцирана опаковка нищо не виждам.

# 957
Аааа, Кмете сакън, ще се държиш! Ти си нашта гордост! Peace
Почвай веднага тренировки!  Laughing

# 958
Някой има ли информация как върви набирането на средства с СМС кампанията?

# 959
  • Sofia
Тъй като ЩЕ ИМА нов протест (това е очевидно) искам да вметна нещо, което за мен е много важно. Когато се отразява даден протест от медийте трябва участващите в протеста да са изключително подготвени да отговорят на въпросите на репортерите адекватно, конкретно и с циатати на закони, с имена и дати на учени и изследвания, на конкретни хора съдили Мнсанто... Въобще - каквото кажем пред медията трябва то да е желязно подкрепено с конкретика която може да се провери в последствие.
Не можем да си позволим да кажем - "Те ще ни отровят" и като пита журналистката "защо мислите така" - "мииии щото така четох в интернет.."

НИЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ ПОДГОТВЕНИ И ДА ПОКАКАЖЕМ, ЧЕ ЗНАЕМ ТОЧНО ЗАЩО СМЕ ТАМ И ЧЕ НЕ СМЕ ЗЕЛЕНИ БЕЗРАБОТНИ ХИПИТА НА ДИЕТА ОТ ЛИЛАВИ ГЪБИ

НУЖНИ СА НИ ФАКТИ НЕ ПРОСТО УБЕЖДЕНИЯ
Ние всички сме чели много, но сме запомнили нещата отгоре отгоре - не можем да ги защитим сериозно..

Протеста е изпит, който държим пред мнението на незаинтересованите до този момент.

За това предлагам да се изготви резюме, което да дава точни и кратки отговри на конретните въпроси, които заягат настоящата ситуация. Ясна, каегоризирана и конкретна информация. Това резюме да бъде разпространено, за да може всички да разполагат с малко, но конкретна информация (с по един или два цитата на закони, имена, дела) като за интервю, а не ужасно обемна и трудна за сортиране информация като за научен доклад.

Надявам се да ви се понрави идеята.

ако това ще помогне ето линг към моята публикация: http://yboykova.blogspot.com/2010/01/blog-post_31.html

Общи условия

Активация на акаунт