ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 38 926
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 240
Браво на Нова тв!   bouquet

# 241
БРАВООО НА ГАЛЯ ЩЪРБЕВА!!!! Изтипоса ги всичките до един!!!

УНИКАЛЕН РЕПОРТАЖ!!!

ЧЕРКЕЗОВ, ВИДЯ ЛИ СЕ?

бТВ продължават!

# 242
...
Просто съм бесен как вече са го решили това за ГМО и особено как се мъчат да извъртят нещата така че видите ли ЕС ще ни глоби ако не пуснем ГМО.
...

Някой има ли информация дали другите пет страни в ЕС са платили някакви глоби?
Не намирам в Интернет никаква информция за такива.

За Австрия знам, че законът е преди 1995, когато Австрия влиза в ЕС. А ЕС няма право да променя вече взети закони, колкото и да опитва.

# 243
Видяхте ли репортажа по Нова ТВ ? Института е купен за $10 000 ( десет хиляди долара ). Twisted Evil

Толкова ли струва бъдещето на децата ни ?????

Тези депутати, все едно бяха извикани да определят цената на семките, които се продават пред НС ! #Crazy Sick
Бесен съм !!!!

# 244
БРАВООО НА ГАЛЯ ЩЪРБЕВА!!!! Изтипоса ги всичките до един!!!

УНИКАЛЕН РЕПОРТАЖ!!!

ЧЕРКЕЗОВ, ВИДЯ ЛИ СЕ?

бТВ продължават!

Еййййй, ще умра от яд, пропуснах Нова ТВ, гледах само БТВ. Ама беше много силно, супер! Първо наш човек в Сеизмограф, супер стана, после в Бтв новините и накрая Бтв репортерите завъши поредицата. Grinning

# 245
  • София
bTV се изложиха. Майката не се държа достатъчно категорично... (да ме извини, но темата предполага малко по-дефинирана позиция)

# 246

Директива 98/81/ЕО за която става дума е само за контролирано отглеждане ( в лаборатории ) и никой не е глобен и никой няма намерение за глобява никого, само ни казват на какви условия трябва да отговаряме ако ще правим контролирано ГМО, т.е в лаборатории.

ПП. пусни един Google search на Директива 98/81/ЕО.

# 247
Моля ви, разкажете повече... Някои нямаме възможност да гледаме българска тв нито на живо, нито запис онлайн... Пък и написаното остава...

# 248
по Нова беше по-твърдо и категорично в наша полза,по БТВ ха така,ха иначе,малко несигурност се чуствстваше на моменти,номайкат и да се е държала както трябва като й орежат репликите остава само квото каже режисьора..........
Цитат
Цитат на: 9_slunca в Събота, 30 Януари 2010, 19:12
Грейс защо сменяш първоначалната идея,вчера се писа,че парите за да си откупим чистотата на България от правителството,а сега пишеш друго

Аз не съм много сигурна дали и как да стане. Ако напишем правителството, няма да е вярно, защото всички, освен управляващите са против закона. А ако напишем "управляващите" ще се политизира кампанията. За това.

Никой не даде по-добра идея и затова го оставих така.

Не е вярно,че е нямало предложения,нали точно да си откупим правото на чиста страна от тези,които гласуват закона беше идеята....каква политизация виждаш....май само ти ги виждаш така нещата.......с това новото просто прецакваш всичко

# 249

Директива 98/81/ЕО за която става дума е само за контролирано отглеждане ( в лаборатории ) и никой не е глобен и никой няма намерение за глобява никого, само ни казват на какви условия трябва да отговаряме ако ще правим контролирано ГМО, т.е в лаборатории.

ПП. пусни един Google search на Директива 98/81/ЕО.

Отговорът е на първа страница в Отвореното писмо:

Трябва да се отбележи, че до месец април 2009 година Европейският съвет е отхвърлил всички предложения за санкциониране на страните-нарушители. Това означава, че дори и при нарушение на правилото за свободно движение на ГМО продуктите, разрешени за пускане на пазара, Европейският съвет за момента не може да формира мнозинство за налагане на санкции. Към дата април 2009 година само четири страни са „за” налагане на санкции – Холандия, Швеция, Финландия и Великобритания.

Всички наказателни процедури срещу страните във връзка с ГМО са за решения, противоречащи на свободата на движение на ГМО хибридите, разрешени за пускане на пазара на Европейските общности.

Нито една от тези процедури не е само за обявяване на забрана за освобождаване в околната среда на отделни хибриди или на цели култури.

-   Освобождаването в околната среда (с изключение на случаите, когато ГМО продуктът е разрешен и за отглеждане – какъвто е случаят с МОН810 и вероятно с някой друг продукт от разрешените за пускане на пазара над сто ГМО продукта), се счита за сфера в която държавите-членки могат да провеждат самостоятелна политика.

-   В сферата на националната политика се счита разрешаването на опити на националната територия с неразрешени за пускане на европейския пазар хибриди.

-   В сферата на националната политика се счита и разрешаването на отглеждане на конкретно посочени терени от националната територия на неразрешени за пускане на европейския пазар хибриди.

-   Съобразно същия аргумент в сферата на националната политика може да бъде и забраната за отглеждане (включително и забраната за опити), т.е. забраната за освобождаване в околната среда на всякакви хибриди и дори на цели култури, които не са разрешени за пускане на общия европейски пазар. Към настоящия аргумент поне три страни – Австрия (от 97 г.), Гърция (от 99 г.) и Унгария (от 2008 г. насам) не издават разрешения за извършване на опити с ГМО хибриди. Тези страни са наложили т.нар. де факто мораториум  и по-интересното е, че никъде не намерихме информация Европейските общности да обвиняват горепосочените страни в това. Както посочихме по-горе обвиненията срещу Австрия, Германия, Гърция и Унгария са за действия, насочени срещу пускане на пазара на разрешения хибрид МОН 810 и на някои други хибриди.

-   След като културите, изброени в чл.79, се разминават изцяло със списъка на културите, хибридите на които са разрешени за пускане на пазара на ЕО, не виждаме защо забраната на чл. 79 да не остане. Още повече, че е налице изключително широко обществено мнение в подкрепа на това.

Аргументите и анализът на чл. 80 показва аналогична ситуация с тази на чл.79.
[/b]

# 250
  • София
По бТВ си беше баш безпристрастно. Отношение беше взето колкото за привличане на вниманието. Не се усети "жегата зад ъгъла".

# 251
bTV се изложиха. Майката не се държа достатъчно категорично... (да ме извини, но темата предполага малко по-дефинирана позиция)

Ивонска, щом можеш по-добре да се държиш и имаш по-дефинирана позиция, веднага имам предложение утре за теб, при Карбовски, 10.30ч.. Mr. Green майката ще ти е благодарна цял живот и никога няма да забрави добрината ти, ако отидеш вместо нея.

# 252
  • София

Ивонска, щом можеш по-добре да се държиш и имаш по-дефинирана позиция, веднага имам предложение утре за теб, при Карбовски, 10.30ч.. Mr. Green майката ще ти е благодарна цял живот и никога няма да забрави добрината ти, ако отидеш вместо нея.

Болна съм като куче, точа сополи и кашлям, иначе не ми пречи... Заповядай у дома за потвърждение (утре с мъжо елате заедно след протеста!)  Wink

# 253
уфффф. нали сме в противоречие точно с управляващите,но то не е политизирано ,защото ние не сме партия,а народа който си иска правото на съществуване без опасност......с новото ти предложение всъщност ги предпазваш,на коя страна си?????????????
Аз се чудя дали може ако се въведат промените наистина да заведем граждански изскове в съда за това,че ни поставят в ролята на опитни мишки без да са ни питали. тези ГИО нямат достатъчно време за да се докажат,чак след 50-100  години при условие,че няма вреди чак тогава може да се каже= не вредят, сега дори да не вредят няма как да се знае и пускането им в природата автоматично ни слага в позицията на опитни мишки,така че аз и вие имаме право да съдим този,който ни поставя в тази ситуация без да ни пита

# 254
Какво точно е казала Галя по Нова? как ме е яд, че пропуснах всичко Sad

Общи условия

Активация на акаунт