ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 42 166
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 600
Oнси от АУ-Пловдив бе особено смешен - объркан, некомпетентен. Повтаряше само клишета. И наистина има конфликт на интереси, защото той е бил в екипа, създал патента за ГМО памук. Повече от ясно, че е пристрастен, кво прави в 15 членния съвет към МОСВ?

Мисля, че това трябва да се отрази подобаващо в медиите. Както и това,че няма лаборатория и пълната глупост, че лабораторията на АБИ може да се легитимира като независима и да контролира замърсяване на собствените си учЕни, които ще садят памуко.

# 601
Трябва да разберем имената на всички от тази комисия от "хабилитирани учени" към МОСВ. Въпросният Божин Божинов сам се изпусна след съвместана комисия миналия четвърък, че е вътре. Кои обаче са останалите продажници, дето режат нули на око от буферните зони????

# 602
Ми да се пита в МОСВ. Списък да дадат. На журналист не отказват сигурно.

# 603
Трябва да разберем имената на всички от тази комисия от "хабилитирани учени" към МОСВ. Въпросният Божин Божинов сам се изпусна след съвместана комисия миналия четвърък, че е вътре. Кои обаче са останалите продажници, дето режат нули на око от буферните зони????

Да! И да ги дадем на фермерите! Те ще им видят сметката. Mr. Green

Брилянтно представяне на нашите хора в "Референдум"! Браво!  bouquet Heart Eyes

На откритото днес изложение за семена и посадъчен материал в Добрич "Монсанто" се подвизават под името " DEKALB INNOVATION"!

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 01:52 от СпирОлина

# 604
 DEKALB INNOVATION са дъщерна фирма на Монсанто. Доколото си спомням, бяха закупени от тях преди години....  http://www.dekalb.co.uк

* Expertise @ your side
    *  | Your decisions
    *  | DEKALB Catalogue
    *  | Your future
    *  | Contact us
    *  | News & info
    *  | My DEKALB

* Copyright © 2006-07 Monsanto Company

# 605
Така се крие лош имидж. Sunglasses

# 606
  • Добрич
Здравей!

Съпругът ми днес посети изложението в Добрич, но предполагам, че пак ще отиде утре, защото се занимава със земеделие. Би ли ми казала какви брошури ти трябват? От фирми за семена и посадъчен материал ли? Мисля, че няма да ми бъде трудно да го убедя да вземе брошури, защото той също е против ГМО. Или в краен случай мога да го помоля да заведе и мен след работа и докато той се занимава с неговите дела,  да посъбера брошури. Нищо не обещавам със сигурност, но мисля, че мога да помогна за това. Раздаване на материали обаче няма как да уредя.

здравей, ВЕЛА

вземете брошурите от изложението!

А всъщност хората, които искат данни за ГМО атмосферата в изложението, са тук в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467418.600

Ако искаш копирай си питането към мен директно там и ще ти дадат инфо точните хора, какви точно брошури търсят и на какво да обърнете внимание по щандовете!

Simple Smile

Поздрави

# 607
# 608
И аз го гледах, беше интересно. Не мога да разбера защо тия от министерствата само за закони и директиви говориха?? Те ги питат едно, онези почват да си пеят урока...?!  ooooh!

# 609
Брошури от изложението имаме вече! Всички си рекламират ГМ- семенцата.

Фоторепортаж от откритото днес изложение за семена и посадъчен материал в Добрич

# 610
Вела, благодарим за отзивчивостта. Но намериха се вече хора, които посетиха изложението и взеха и раздадоха брошури  Hug Така че, не го тормози мъж ти.

СпирОлина, а знае ли се дали е имало наплив около Монсанто и сие.
Може ли някой да си купи семена, подписва ли се някакъв договор, касова биляжка дават ли?

# 611

Наистина ли рекламират? Ама нали е забранено засега от Закона? Моят човек от Добрич още не се е обадил. Дайте инфо да пишем пак. И ще пишем до всичките министерства и до прокуратурата

# 612

Наистина ли рекламират? Ама нали е забранено засега от Закона? Моят човек от Добрич още не се е обадил. Дайте инфо да пишем пак. И ще пишем до всичките министерства и до прокуратурата

Присъствието на брошури, рекламните зарибявки и обясненията, че тези семенца са прекрасни, пригодени за нашите условия и са продукт на модерната генетика не е ли реклама?

Дай да видим закона. Те хич не се притесняват. Laughing

# 613
Чл.2 т.3 ал. (4) За превоза по железопътен, автомобилен, морски, въздушен път или вътрешни международни пътища на ГМО, които не са предмет на работа в контролирани условия, се прилагат съответните разпоредби за превоз на опасни товари от международните договори, по които Република България е страна, от Закона за железопътния транспорт, Закона за автомобилните превози, Закона за гражданското въздухоплаване, Кодекса на търговското корабоплаване и подзаконовите нормативни актове по тяхното прилагане.
Чл.128. Който пуска на пазара ГМО във вид на продукти или съставка на продукти без разрешение в нарушение на чл.59 или след отнемане на разрешението, или след изтичане на неговия срок, се наказва с глоба, съответно имуществена санкция, от 300 000 до 500 000 лв.
Чл.136. Който освободи ГМО в околната среда или пусне на пазара ГМО като продукти или съставка на продукти в нарушение на забраната по чл.82, се наказва с глоба, съответно имуществена санкция, в размер 1 000 000 лв.
- сега го виждам и ако е така, то как има ГМО в салама например?
Но за реклама не намерих нищо като забрана. Но ако имат щанд тия умници и имат и едно зрънце ГМО, мисля, че нарушават режима на лабораторните условия поне, ако не и изобщо да има ГМО някъде в БГ.

# 614
Няма как да се разбере дали семената по щандовете са ГМО. Confused
А за червената на цвят царевица някой знае ли дали е ГМО?

Чл.136. Който освободи ГМО в околната среда или пусне на пазара ГМО като продукти или съставка на продукти в нарушение на забраната по чл.82, се наказва с глоба, съответно имуществена санкция, в размер 1 000 000 лв.
- сега го виждам и ако е така, то как има ГМО в салама например?
И най- вече, защо никой не е санкциониран след изследването на РИОКОЗ?!

Общи условия

Активация на акаунт