ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 42 162
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 840
Аз искам да попитам нещо........
Тези ГМ храни, например домати , царевица и т.н. може ли като се засадят да опрашват и съседни нормални култури?

Тука в къщи заформихме един спор...... #2gunfire ще се бием!!!

Да естествено, но трябва да са от един род ... мисля... (да не ме набара Хеликаза  Mr. Green ).

# 841
Скъпи майки, само да информирам, че и за утре от пресцентъра на МС не са дали програма на премиера. Не знам къде ще се подвизава, ако разбера - ще информирам своевременно.

Позволявам си да ползвам някои от мислите ви в материала за писмото, без да цитирам някого от форума. надявам се да стигне до макс. много хора. А утре започваме поредица за олигарсите, които имат интерес от ГМО в страната ни!

1. Искаме още другата седмица да сядат в пaрламента и да почват да пишат Декларацията, която да обяви България за свободна зона от ГМО!

2. Междувременно докато пишат Декларацията, трябва да сформират много широка работна група, и в нея задължително да влизат представители на всички заинтересовани браншови организации, на биоземеделци, зърнопроизводители, фермери, пчелари, екозащитни организации, граждански организации.....На всички трябва да пратят писмени покани по пощата, ние ще дадем адресите, ако не ги знаят. Но за мен водещите организации по проблема с ГМО са браншовите организации на земеделци, фермери, пчелари и т.н., производителите, защото тях първо и в най-силна степен ще ги удари ГМО. Ще ги съсипе и смаже. На този проектозакон изобщо не му е мястото в МОСВ, а в МЗХ, или и двете комисии трябва да са водещи. Идеята да е водеща комисията на МОСВ е точно, защото само там биха могли да минат всички тия мизерии, и защото още отначало идеята е била да освободят ГМО в околната среда.

Пускам пак основното ни последно искане, това задължително трябва да стане преди следващото гласуване на проектозакона!

ДО Г-ЖА ЦАЧЕВА,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА Р. БЪЛГАРИЯ

ДО НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ЗЕМЯ,
ЧИСТА И СВОБОДНА ОТ ГМО!

ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА РЕКЛАМА ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

НЕКА НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ ДА ИМА ЕТИКЕТ
„ЧИСТ ОТ ГМО“

НАСТОЯВАМЕ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА ИЗЛЕЗЕ С ОБЩ ДЪРЖАВЕН ДОКУМЕНТ, ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ, С КОЯТО БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ЗОНА СВОБОДНА ОТ ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ.

ИСКАМЕ ГАРАНЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, ЧЕ ЗЕМЯТА НИ ЩЕ ОСТАНЕ ЧИСТА И НИКОЙ НЯМА ДА ПОСЕГНЕ НА ТРАДИЦИОННИТЕ НИ БЪЛГАРСКИ СОРТОВЕ И КУЛТУРИ.

ИСКАМЕ НАРОДНИТЕ НИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ПОЛИТИЧЕСКИ ДОКУМЕНТ ДА ГАРАНТИРАТ ПРЕД ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ЧЕ ПРИОРИТЕТ В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ И  ПРОДУКЦИЯ, ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТАТА ПРИРОДА И ЕКО ТУРИЗЪМ.

ИСКАМЕ НА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТ ДА ИМА ЕТИКЕТ, „ЧИСТ ОТ ГМО”.

Подписалите се организации и хора под това:

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ НА РОДИТЕЛИ И ГРАЖДАНИ
ФОНДАЦИЯ ЗА ОКОЛНА СРЕДА И БИОЗЕМЕДЕЛИЕ
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ЗЪРНОПРОЗВОДИТЕЛИТЕ
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ
ФЕРМЕР БГ
НАЦИОНАЛНА НАУЧНА АСОЦИАЦИЯ ПО ПЧЕЛАРСТВО
ФОНДАЦИЯ БИОСЕЛЕНА
ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ “EКОГЛАСНОСТ”
СОФИЙСКО ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ ЩАСТЛИВЕЦА
Петър Канев
Калин Младенов Ненов
Габриела Пламенова Петрова
Диди Баев
Маргарита Костова
Магдалена Славова

# 842
die Hexe - кутията ти е пълна. Искам да те питам нещо!!!

# 843
Опитвам се да установя връзка с ОП. Дали някой би могъл да ми помогне с координати. Благодаря ви предварително.

Благодаря за съдействието!

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 09:11 от Green dream

# 844
Тео  Peace

Също така да се помисли как ще се процедира  със съществуващите, и  отглеждани в нарушение на действащия закон, ниви с ГМО.  #Cussing out

# 845
Ползвай всичко, нали за това сме тук! Да действаме като едно, иначе сме обречени. И да кажеш агента ти какво е снимасл!

Успял е да снима брошури с гмо семена на щанда на дъщерната на монсанто. После се е въртял около лъскавите чували със семена. Опитал се е да подслуша разговор с фермери. подписвали са листа и договори. Някой знае ли дали ще имат семинар там тез мутанти?

Ама не знам още какво са подписвали, може да е нещо безобидно. Ще разбера скоро Sad

# 846
По въпроса за оставките, аз също смятам, че Манева е водещата фигура, а Нона само преповтаря това, което й е казано... Та ако ще има оставки, нека са две... Проблемът си плаче направо за разследване. Не зная, към кого можем да се обърнем с подобно намерение... По отношение на Монсанто... Не можем ли да заведем граждански иск за проверка на дейността им (имат ли извършени продажби)? Дали само "образоват" земеделците или ги и обвързват вече... То не е ли все едно да имам съмнения, че в задния двор на кооперацията ни някой продава дрога? А ГМО също са все още извън закона, нали?...

# 847
Notar, готово

# 848
Утре такова аудио интервю ще пуснем с Евдокия Манева, че не оставка, ами  ще искате да я изселим извън БГ.

Просто в супер нагъл тон заяви, че няма да се съобрази с исканията за буферите, щото законът щял да не е работещ.

Питах я дали не я притесняват тези смешни няколкостотин метра отстояния за някои култури, а тя:

Първо, това не са смешни отстояния. И аз имам доверие на съвета към министерството... и още, и още...

# 849
Ако това наистина го е казала, значи очеизвадно е, че якия гръб е местен. Освен задокеанския. 

# 850
здравейте,интересува ме знаете ли дали вси1ко което предлага Монсанто е с ГМО,понеже те си се разполагат спокойно в шатрата на изложението,след като законба не позволява свободно разпространение всъщност те какво продават? няма ли а стане така заразяване без даже да знаят хората??? обадих се на 2 медии,едната нищо не знае по въпроса,а другата казаха че каквото и да правя освен проблеми друго няма да открия,щото онези така били подковани юридически че с топ не можеш да ги мръднеш,после щели да кажат че продават за фураж на животните и пак щели да се измъкнат,няма никакъв конторл.................продават си свободно,а уж за всеки случай по отделно щеше да се решава с изключително сложна процедура по думите на Манева,
...друго- казаха ми че тази Манева била в Америка точно със спонсорството на Монсанто,струва ми се че нещата са планувани още преди много години,внедрили са си хора в политиката за да им прокарат законите.  

# 851
здравейте,интересува ме знаете ли дали вси1ко което предлага Монсанто е с ГМО,понеже те си се разполагат спокойно в шатрата на изложението,след като законба не позволява свободно разпространение всъщност те какво продават? няма ли а стане така заразяване без даже да знаят хората??? обадих се на 2 медии,едната нищо не знае по въпроса,а другата казаха че каквото и да правя освен проблеми друго няма да открия,щото онези така били подковани юридически че с топ не можеш да ги мръднеш,после щели да кажат че продават за фураж на животните и пак щели да се измъкнат,няма никакъв конторл.................продават си свободно,а уж за всеки случай по отделно щеше да се решава с изключително сложна процедура по думите на Манева,
...друго- казаха ми че тази Манева била в Америка точно със спонсорството на Монсанто,струва ми се че нещата са планувани още преди много години,внедрили са си хора в политиката за да им прокарат законите.  

Здравей, отзад напред - Да, Манева заедно с др. депутати от предния парламент са ходили на обиколка в САЩ на разноски на Монсанто. В края на миналия мандат тя и още двама депутати от БСП!!! внесоха поправки в Закона пак в същата насока, но не ги приеха.

по първия въпрос - те продават и други семена, не гмо, както и торове и хербициди. Трудно ще е да ги пипнем, наистина много добре се подковават правно! Sad

# 852
хм,аз си мислех да купя едно чуваслче и да го дам за изследване,но ми казаха,че пак може да не стане нищо,има хора които са носили продукти от магазина за проба на ГМО и им отказват под претекст,че нямало било оплаквания,егати простоията.......аз мисля,че те си продават гадната царевица и си заразяват незаконно,сега просто гледат да озаконят това,което вече правят от години..това че в САЩ пчелите са измери и тук започнаха не ви ли говори нещо? нямаме ли основание да заведем дело срещу държавата че насилствено ни поставят в условията на лабраторни мишки и не могат ли депутатите които са против да се обърнат към съотвните служби за да разследват за корупция? не може да няма изход от това. Много не му вярвам на бат Бойко,заштото каза- ще направим само това което искат от ЕС,но те всъщност твърдят,че ЕС иска да паднат забраните,накрая Бойко ще се скрие зад това,че другите са гласували и ..........

# 853
защо немаше директно предаване от парламента когато заседаваха?

# 854
Утре, петък, Бойко Борисов щял да гостува на диванчето на Иван и Андрей. Дали не може да се проучи кога се прави записът и къде точно и да се сдобие Боко с купчина картички за чиста България???

Общи условия

Активация на акаунт