ШЕСТВИЕ "БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!" - 31.01.2010 (неделя)

• 38 986
  • 1 124
  •   1
Отговори
# 885
Какъв мораториум?!
За да има мораториум със срок, значи в закона трябва да е разрешено по принцип.
Ако е разрешено по принцип, естествено, че ще има санкции за неща, които не пускаме, а друг е пуснал.

Къде ги пише тия работи за мораториума, внимавайте какво точно предлагат.

Може и това да са измислили "умните глави". Гласуване на поправките  и мораториум. После хоп някакво тайно писмо от ЕС, крито няколко месеца, падане на мораториума, белята станала..

Криза с доверието страшна си натресоха, какво да се прави.  Mr. Green

# 886
"От групата обясняват, че така хем страната ни ще синхронизира законодателството си с европейското, хем в срок от 5 години ще бъде наложен мораториум върху тази дейност."

Казах ви, че е нумер.

Това сигурно го е измислил Дянков.
Няма на кого да се роди такъв ...  номер.
Същият като подигравката с магистратите, както и с осигурителния мининум - обещава едно, а после прави обратното като само формално не е излъгал.

Засега автоцензурирам определенията си.

ПП
"...хем страната ни ще синхронизира законодателството си..."

Какво да "синхронизира"?!
Засега видяхме, че не е "синхронизирала" само няколко правописни, терминологични  и технически грешки. И са нужни 2-3 допълнения, но не и отпадане на защитни текстове.

# 887
Момичета, защо смятате, че в нас до сега не са се отглеждали ГМ храни?

Майка ми е агроном, вече отдавна в пенсия.Когато бях малка с нея съм ходила лятото по полето.Още преди 20год. си спомням американската царевица, която беше ужасно висока и изглеждаше страхотно на фона на нашата.Това беше в Горни Дъбник в опитното поле. Дали става въпрос за същите насаждения? Ако да, то те отдавна се отглеждат у нас. newsm78

Именно - и аз се спичам по тая линия - както казах по - рано във форума, от родителите си разбрах че имаме наследствена земя до Плевен, която давме под наем и на която се гледа царвеица - ако се окаже, че ГМО ще им съдера задниците от съдене на тия. Ако не беше се появила цялата антигмо кампания никога нямаше да се замисля какво се отглежда на моя земя.

Ама това не е било незаконно.Точно това се чудя, защото майка е била агроном по соц.време?
Сега като я питам, тя каза, че не е била само тая царевица за която аз си спомням.

Момичета, страхотни сте!!!  bouquet

# 888
Нонка хвърля прах в очите. Понеже се видя, че ще бъдат разобличени.

# 889
http://dnes.dir.bg/2010/02/05/news5823539.html - Ето тук има за мораториума. Вижда ми се много опасно. Закона ще бъде приет и след 5 години ще си засяват спокойно. Не ни защитава нас като народ, не защитава земята и децата ни! След 5 години ще си намират различни вратички и ще си садят каквото искат!

А сега се сещам, че за био дизела намерения за производство имаха и други фирми. Според мен има голям вътрешен натиск.

Не забравяйте все пак, че в Швейцария именно чрез мораториуми има забрана на ГМО. И се удължават тези мораториуми през няколко години. Аз пък търся адвокат за консултация! Овчаров не можел да говори в момента.

# 890
...Не забравяйте все пак, че в Швейцария именно чрез мораториуми има забрана на ГМО. И се удължават тези мораториуми през няколко години. Аз пък търся адвокат за консултация! Овчаров не можел да говори в момента.

Защото в закона им няма принципни защитни текстове за (такива) отстояния и видове.

Затова им се налага да прибягват до мораториуми.

ПП
Хубаво е да се види закона на Швейцария, за да говорим всъщност.

# 891
Нонка хвърля прах в очите. Понеже се видя, че ще бъдат разобличени.

Това е и моето мнение. Ако в закона си пише че няма да има ГМО за какво е нужен тогава някакъв си мораториум. Това е много опасно. Прах в очите.
А тия двете кобри - Нона и Евдокия..... те какво.... лъгаха и мазаха няколко месеца най-безочливо и за малко да успеят ако не беше обществото... за тях няма ли последствия... отново ли ще продължават да съсипват българската природа.... Оставка на двете кобри е решението...

# 892
http://dnes.dir.bg/2010/02/05/news5823539.html - Ето тук има за мораториума. Вижда ми се много опасно. Закона ще бъде приет и след 5 години ще си засяват спокойно. Не ни защитава нас като народ, не защитава земята и децата ни! След 5 години ще си намират различни вратички и ще си садят каквото искат! Отделно, че могат да вдигнат и мораториума по-рано.

Ооо, ми ясно. Точно това и правят, което предположих по-горе. Приемат си шибания престъпен закон и налагали мораториум..  ooooh!

# 893
Ааааааа, нема да им мине номера!!!

Мораториум - добре!!! БРАВО!!! Частична победа.

Но няма да се дадем, докато не върнат закона в предишния му вид за околната среда, поканят всички заинтересовани страни и браншови организации на широк дебат и чак тогава да затегнат още повече текстовете там!!!!

# 894
Да. Това тяхно собствено предложение за мораториум е единствено признание, че са злоупотребили със служебно положение за заблуда на избирателите си и на цялото общество.
Означанва лъжа чрез средствата за масова информация...

Но намерението си смятат да изпълнят.

Проектозаконът трябва да бъде оттеглен изцяло или да бъде внесен отново само за текстовете, за които има мотиви. Мотивите на проектозакон трябва да изглеждат така, както изглежда писмото на ЕК - текст по текст се изброява:
текст, който се предлага за промяна - причина, която налага промяната.
Отделно - останалите елементи на мотиви за проект, според съответния текст от закона за НА.

Техният проектозакон не е мотивиран, в него на практика няма мотиви и по Закона за нормативните актове изобщо не трябва да бъде разглеждан от органа, пред който се представя по компетенция.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 11:53 от Холограма

# 895
http://dnes.dir.bg/2010/02/05/news5823539.html - Ето тук има за мораториума. Вижда ми се много опасно. Закона ще бъде приет и след 5 години ще си засяват спокойно. Не ни защитава нас като народ, не защитава земята и децата ни! След 5 години ще си намират различни вратички и ще си садят каквото искат! Отделно, че могат да вдигнат и мораториума по-рано.

Именно - това е поредния ход да ни се замажат очите та макар и за дъъъългия срок от 5 години. Не трябва да позволяваме закона да се приеме без 30 км.-те граници.

Пак какзвам - да се заведе дело - трябва да се сезират европейските институций за лъжите, които ни се наговориха, и дивотийте, които въпреки всичко ще се извършат. НЕ ТРЯБВА ДА ПИРУВАМЕ! СЕГА ПОЗИЦИЙТЕ НИ СА НАЙ-УЯЗВИМИ АКО СЕ ОТПУСНЕМ И НАЙ-СИЛНИ АКО НЕ ГО НАПРАВИМ!

# 896
Тук са го написали малко по-иначе - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=476426

# 897

Именно - това е поредния ход да ни се замажат очите та макар и за дъъъългия срок от 5 години. Не трябва да позволяваме закона да се приеме без 30 км.-те граници.

Пак какзвам - да се заведе дело - трябва да се сезират европейските институций за лъжите, които ни се наговориха, и дивотийте, които въпреки всичко ще се извършат. НЕ ТРЯБВА ДА ПИРУВАМЕ! СЕГА ПОЗИЦИЙТЕ НИ СА НАЙ-УЯЗВИМИ АКО СЕ ОТПУСНЕМ И НАЙ-СИЛНИ АКО НЕ ГО НАПРАВИМ!

Да, точно това и аз казвам.

Работата става много подмолна. ЗАПОЧВА ДА ВОНИ !

# 898
Тя вони от доста време. Единственото обяснение на ненормалното им  упорството за мен е това, че вече наистина са ни продали и няма как да мърдат от хватката на Големите.  Но, техен си проблем, лаком гъз кръв сере! Избрани са там, за да служат на народа, не той да им служи.

# 899
Тя вони от доста време. Единственото обяснение на ненормалното им  упорството за мен е това, че вече наистина са ни продали и няма как да мърдат от хватката на Големите.  Но, техен си проблем, лаком гъз кръв сере! Избрани са там, за да служат на народа, не той да им служи.

За момент се подведох, чак не повярвах.

Ето какво съставихме ние:

Успокояване на духовете

Властта хвърли прах в очите с вето за ГМО

http://www.bnews.bg/topics-5258

Общи условия

Активация на акаунт