НОЕМВРИйската дружина иска да изгони Баба зима!!!

• 27 453
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • На топло...
За чая от джоджен знам и аз, но за бременни не е най-подходящото нещо Peace...

Дано и мине на Габи най-после, измъчи се душичката!

# 721
Ха здравейте и от мен.
Така е-който няма компютър вкъщи изтърва.Надявам се съвсем скоро да се обзаведем Rolling Eyes
Шопче честит рожден ден на патерички.Винаги здрава, засмяна и много, много щастлива. Hug
За гърнето-по една време Анита имаше период от седмица дето си акаше в гърнето.Обаче покрай местеници и куп други щуротии си изгуби тренинга.Сега я слагам ама нищо не върши там.Чакам и аз да се постопли и да махаме памперса, че дупето й е страшно чувствително и все е червено.
Иначе драмата с тока приключи, и слава богу, че не си е работа без ток.А и към него са вързани и парното и топлата вода и направо бях с вързани ръце.
Ани имате ли си вече тати при вас.Губиш се нещо, ама сигурно наваксвате пропуснатото време  Wink
Целувкиииии

# 722
Нана, Сикрет, мерси  Hug аз за сега стискам  Embarassed мисля, че Ентерола върши работа - не го знаех какво е, като прочетох се оказа, че са някакви добри бактерии - изцяло натурално демек. Сикрет, а пробва ли да дадеш на Габи Хидрасек - на Момо много му помогна миналата година. Лечебна Хумана също (само дето 1 пакет е към 11лв  #Cussing out ) Момчил също ми се обрина от Нурофен, бях забравила - само че не ситно, а големи, червени петна по целия корем и по вътрешната част на ръцете!
Иве, според мен Косето направо на голямата тоалетна чиния ще си мине, няма да се занимава с някакво си гърне, я  Hug

# 723
 kaffeetrmker_2

Да се  smile3523 за днес  Mr. Green

Днес мога само да се оплаквам  ooooh! глава ме боли от не знам колко часа вече  #Cussing out
Вчера купих боя за яйца и от толкова чудене коя да взема с какви картинки и моливчета накрая съм избрала такава дето няма червен цвят  #Crazy Това на нищо не прилича  Twisted Evil 6 цвята и да няма червен.  Tired Сега ще ходя да купувам само червен цвят.  ooooh!

За  box и аз мисля че не е начин на възпитание.
Крещенето също не го одобрявам, но понякога казвам не с доста висок глас. Борко се плаши като ме чуе да викам и почва да плаче, така че се опитвам да не викам.  Embarassed  Трудно ми е да не се развикам като го гледам как се опитва да падне я от диван, я от спалня   #Crazy

За тръшкането и проявата на характер мисля че е от възрастта. Не могат още да си кажат какво искат и с плач успяват да ни обяснят  hahaha

Не знам за вашите дечица, но Борко е влюбен във влакчетата от  Томас и приятели Вече изкупихме каквото видяхме в магазините  Twisted Evil дрехи, играчки ...  ooooh!

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 18:03 от Yuliya2008

# 724
  • София
Иве, и аз съм на същото мнение и за тръшкането и за сноването между масите... не знам Дани какъв ще е, но до този момент не съм позволявала децата ми да притесняват околните, права си, че никой не е длъжен да търпи. За крещенето и боя - да и аз мисля, че не бива, но реалността е друга. Аз не съм бита, но съм пляскана (през ръцете, по дупето) когато е имало нужда. Трябва да се прави разлика между бой и целенасочен удар (т.е. не много силно, при нужда, за да схване намека). Ако детето хукне да пресича улицата и виждаш как изскача кола, която може да го убие, няма ли да му креснеш да спре или да го дръпнеш силно? Та за да не се стига до там, по-добре е да повишиш тон и да плеснеш леко преди това. Свикне ли един път детето, че ти определяш и спазваш някои правила, целящи неговата безопасност, няма да ти се налага да ползваш такива средства. А колкото са по-малки, толкова по-лесно е. Има една хорска приказка - бий дупе, да не биеш дупище. Не че съм много съгласна с нея, но приблизително илюстрира това, което искам да кажа. Мойте деца не съм ги била, но определено в дадени моменти съм ги удряла - напр. големия беше на около 2 години и при една разходка, докато баща му му връзваше обувката, нашия се прицели и с един камък право в носа на тате (сега смятам че си го е заслужавал де, ама тогава...   hahaha). Та в отговор аз го ударих през ръката и му казах че точно така се е почувствал и баща му. От тогава не е посегнал да удари или поне не без причина (щото не знам какви ги върши с приятелчетата уж на майтап). Ееееееееее стига, че се олях и аз. Ама вие ме разбрахте, някой друг път ще ви разкажа повече от това дето го уча, че касае точно такъв род проблеми.   Peace
Спокойна нощ и хубав и усмихнат ден утре!    Hug    Peace

# 725
Добрютрооо!! Кайфенце?  Party

ето и за по-непретенциозните  bowuu

# 726
Добро утро, милички Hug!

Искам да ви попитам ваксинираха ли децата ви с ваксина  Полио...нещо  newsm78? Аз доколкото знам се бие на 1г.и 6м., а нашата сестра ни вика сега, май нещо се е объркала newsm78?!

Али и тя е нещо на разболяване страшни сополи има и някакави алергични обриви на сгъвките на коленцата на крачетата. Давайте идей за някакави хомеопатични лекарства! Сега я пръскам с Еуфобриум спрей и съм решила да купя Коризалия.

За тръшкането- моя съвет е да ги оставите спокойно да им мине (стига да изтърпите хорските погледи) и да се държите сякаш нищо не е станало Whistling, като видят че номерата им не минават ще спрат да ги прилагат, те не са будали Simple Smile.

# 727
  • София
Добро утро!
Диданка, супер кафенце  Hug

Мойто диване вече целенасочено като се изпишка в гърнето го вдига и го обръща, незнам дали не е разбрала погрешно онзи ден похвалата ми  newsm78, но сутринта отнесе едно пляскане по голото дупе, че я хванах в крачка точно като го обръщаше  Mr. Green

За възпитанието,и аз пляскам през ръцете като прави нещо на инат. НЕ вече го спрях защото Калина като й кажа не и започва да повтаря след мен "Не не не", ама го докарва с един толкова сладък черноморски акцент че почвам да се смея и тя само това чака, знае че се е разминало карането.

Знаем нова песен " Мама ми купи днес....", която звучи като " Мама е куку днес..."  hahaha, но пък като я пее се върти с ръчички над главата  bowuu

За играчките я влюбена във всякакъв вид книжки и само ходи и ги разлиства и пита какво е това, и в едно телефонче с мелодии, за да върти дупе и да се клати.

Хубав и усмихнат ден момичета   bouquet

# 728
  • Бургас
Нямам търпение да се похваля с пробитите ни ушички newsm44.
Ето да ни видите, малко трудно я снимах, че диването бяга и се крие и много си пипа новите придобивки  Laughing
http://noemvri2008.snimka.bg/baby/rojden-den-na-mirela-na-mama-m … 6.445418.17944692

sunyvel личим си които имаме по големи деца Peace. Съгласна съм със теб, трудно е да имаш в къщи и тинейджър и бебе и да не викаш по едно от двете. Извинете ме ама аз понякога изпадам в нервна криза когато голямото закача малкото и тя започне да пищи, а на тийн хич не му пука и продължава да я тормози........... как викам само за жълта книжка съм или за Нареченски бани Joy

# 729
Здрасти, мацки!
Аз пак се изгубих, ама....нали бях при нашите 2 месеца и нищо не пипвах, че и с Дани имаше почти винаги кой да се занимава и сега съм си вече у дома, та не мога нещо да вляза в серия. Simple Smile Не ми постига нещо пустото време, ама ще свикна Simple Smile
Ели, имаме си тати от събота. ГОЛЯМ КЕФ  Heart Eyes И че наваксваме... Embarassed има една работа Simple Smile Вие как я карате?
Шопи, Честит рожден ден на патерица! Да си здрава и щастлива, и мнооооого усмихната!
За възпитанието...нямам идея как да стане - днес на площадката от 5 деца само Дани беше мръсен, не искаше да си седне в количката и всякакви такива..., беше най-малък и пак ги строява нещо другите, Ще има да бера срам, ама да е здрав. Иначе съм си нервачка и не е да не повишавам тон, и шамарчета по дупето изтървам. Не че ги одобрявам по принцип, просто се изтървам Embarassed
За гърнето - Дани ака там от 9-10 месеца. Е имало е пропуски, но ако има проблем някакъв, иначе успяваме.

# 730
Айде и аз да достигна до компютър  Mr. Green Сутринта се прибрахме благополучно, Фафи с неговата болест ми развали плановете за срещи по ноемврийски, ще остане за юни месец... Иначе изпитите бяха взети, съответно с 4, 5, 6 и 6, тенденцията е възходяща  Mr. Green

За гърнето - не сме се научили. Имахме успехи сутрин, после спря да го свърта и аз не насилвам - когато е готов, тогава.

За боя - категорично съм против; Била ме е майка ми и спомените ми не са прекрасни; Не мога да кажа, че и нещо съм разбрала от това. Мъжът ми пък баща му го е бил, ама яко. Беше почнал да пляска през ръчичките (посъветван от добрата душа свеки). Резултат - Фафи почна да посяга. Като не му хареса нещо и налита да те бие. Мъжът ми се ядосваше и айде пак да плесне - забраних. Научих Фафи вместо да бие, да гали - сег идва и вика "о, оо, ооо мама" и ме гали, днес погали и мъжа ми и той призна, че методът ми е по-работещ  Mr. Green Не знам - ще си говорим, докато се разберем, аз кучето не съм пляскала и прекрасно ме разбира, та детето ли?

Шопи, честит рожден ден, да си жива и здрава, много сили ти пожелавам в големия зор  Hug Дано намериш кой да те отменя отвреме навреме, че и малко време за себе си да отделиш...

Тъкмо щях да натисна публикувай и се сетих, че не съм споделила голямата новина - взеха ме на новата работа  newsm68 newsm44 От два дена съм в еуфория по този повод и дето казва майка ми, жалко, че не съм била в офиса да им видя физиономиите на онези гъски, като са разбрали. Сега имат цял уикенд на разположение да тренират пред огледалото лицемерна усмивка  Mr. Green

# 731
взеха ме на новата работа  newsm68 newsm44 От два дена съм в еуфория по този повод и дето казва майка ми, жалко, че не съм била в офиса да им видя физиономиите на онези гъски, като са разбрали. Сега имат цял уикенд на разположение да тренират пред огледалото лицемерна усмивка  Mr. Green

Шамс, честито сбъдване на големите очкавания! Дано новото работно място е обзаведено със сладкопойни чучулиги, а не с гъски  Grinning

# 732
взеха ме на новата работа  newsm68 newsm44 От два дена съм в еуфория по този повод и дето казва майка ми, жалко, че не съм била в офиса да им видя физиономиите на онези гъски, като са разбрали. Сега имат цял уикенд на разположение да тренират пред огледалото лицемерна усмивка  Mr. Green
Шамс, честито сбъдване на големите очкавания! Дано новото работно място е обзаведено със сладкопойни чучулиги, а не с гъски  Grinning
Бубе, имай милост  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532
Шамс, честито! и аз се навъртам тука за тази новина, много се радвам!! Пожелавам ти да ти е спокойно и да се разбирате с шефовете  Hug  Hug  Hug

# 733
Честито на Шопи и на успешно взелите изпити!
Честити обички на Мирелка. Ние също днес я свършихме тази работа- бях го намислила още миналата година като писахте тук, че се дупчели ушите на Благовещение. Рая се държа геройски, за сега не им обръща внимание. За снимка- не застава мирно, а и те са толкова малки обичките, че не се виждат много, но все пак-
Днес една бивша колежка ме убеждаваше, че детето в количката ми не е Рая- не можело да е толкова порастнала и променена за последните два месеца откакто не сме се виждали... Иди и обяснявай чие е  Crazy
Ние от събота до понеделник бяхме все по едни села- супер си изкарахме... и после пак в гадната панелка се затворихме  Crossing Arms
Завиждам на всички, дето живеете в къщи с двор, пък дори и да са на централно място в града... пак не сте в клетка...
Габинцето да оздравява  Praynig
А за карането- покарвам се често, ама не ми издържат нервите. Пошляпвам и по дупето и през ръцете от време на време... Рая сега много ми се усеща като направи беля и ме гледа и сама си удря шамарче. Тогава много ми дожалява за милото. Не стига, че аз и се карам, а и да ми се самонаказва, но не винаги мога да запазя самообладание и да говоря спокойно. Няколко пъти се пробвам да броя до 10 на глас, а детето в същото време си брои пръстчетата на ръцете. Тогава ме избива на смях.
За гърнето- никакъв успех. Мисля си скоро да опитаме с детска дъска за тоалетната, но да видим. Вечер си събира играчките в едното гърне, кара го като кола из стаята, сяда на него (облечена) с крачетата вътре и върти топката дето е на дръжките, а музикалното гърне редовно го връчва на дядо си да и го пълни с вода и да свири... Както се вижда- използваме гърнето активно, но не по предназначение...

не мога да кача снимки, така че утре ако ми остане време, ще се пробвам пак

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 22:31 от Didi_83

# 734
  • София
Шамсиииииииии, бравос! Много се радвам - и за изпитите и за работата, само успехи на новото място. То винаги се намира и някоя гъска (наввсякъде ги има) важното е да е една, а болшинството да са чучулиги.
 А за боя - всички сме против ПОбоя, който е различен от пляскането. Въпреки че всяко дете си е индивидуално и на различните деца, различни методи влияят. Ясно е, че за някои е достатъчно едно по-строго "Не", а за други и да ги съдереш не помага, а и кому е нужно. На практика ПОбоя уронва достойнството на детето и не го прави по-послушно, но пък ясните правила му помагат да се изгражда и да се самоутвърждава (не непременно налагани с физическа сила). Днес бях на един семинар в един център на зависими (от наркотици) и чух много интересни неща точно в тази връзка. Психолозите доста се ровят в човешките души и откриват много интересна зависимост между родителската компетентност и емоциите които извиква у децата, както и тяхната реакция. Ако имате време и желание може да потърсите инфо в нета (издават едно списание "Заедно", ще проверя за сайта как беше) много е интересно и дава доста отговори на въпроси свързани с възпитанието на дечицата. Аз лично обичам да си сверявам часовника със специалисти, най-малкото защото при тях човешките съдби дават много здрава основа за хипотези и заключения.   Peace

Хубава вечер, мацки! И прекрасен ден утре!    Hug

Общи условия

Активация на акаунт