ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 184 500
  • 800
  •   1
Отговори
# 420
Първо да кажа ,че забелвам бубата на детето си още от първия месец и стигнах до там до където ми остана да забеля кожичката.която покриваше ръбчето на главичката.Една вечер по време на къпане я отлепих и главичката изцяло се откри.На следващия ден не го бях забелвала и на последвашия ден забелих бубата за да я почистя и се получи едно надуване по главичката,което не ми позволяваше да върна кожата нагоре.Веднага отидохме при хирург и той го оправи.Така разбрах,че ни се е получило така нареченото ПАРАФИМОЗА.Каза ни да правя компрес от риванол и да мажа с Дипрогента само на връхчето.След няколко дена отидохме и бубата се беше успокойла и вече не беше възпалена. Каза ми,че имаме фимоза и сега всеки ден е важно да го забелвам и почиствам.Сега забелвам измивам с вода и мажа с дипрогента и отново връщам кожичката на горе.Въпроса ми е с времето ще се оправи ли бубката(фимозата) или ще се наложи обрязване.Има ли някакви последствия от парафимозата?Има ли вероятност пак да се получи парафимоза,сега съм много уплашена и само като си помисля,че трябва да го забеля лошо ми става,тъй като ме е страх да не стане пак така?Благодаря

# 421
  • София
Напълно е възможно да не се получи отново парафимоза при положение че забелвате свободно кожичката. Добре е периодично да се следи от специалист. Дипрогента не трябва да ползвате дълго време.

# 422
Да,ние след 2 седмици пак ни казаха да го заведен.Колко дълго време мога да ползвам дипрогента,а по принцип след време ще има ли нужда когато забелвам да мажа с нещо или само ако забележа,че започва да се възпалява.Благодаря Simple Smile

# 423
  • София
Това може да прецени вашия лекуващ лекар. Аз лично не харесвам мазила с комбинация от антибиотик и кортизон.

# 424
Много благодаря за отговорите, и последно да попитам вие какво препоръчвате за мазане при ежедневното  забелването?

# 425
Здравейте, докторе!
Синът ми е на 7 години и имаше частична фимоза. Три месеца го мазахме с Diprogenta, но сега вече въобще не може да забели чорката. Какъв е изхода - операция ли? Каква трябва да е - напълно обрязване или пластика?
Разчитам на вашия съвет.

# 426
  • София
Много благодаря за отговорите, и последно да попитам вие какво препоръчвате за мазане при ежедневното  забелването?

Изобщо не препоръчвам мазила. Главичката трябва да се остави на естествено дишане, просто измивайте с топла вода и бебешки шампоан. Само в първите дни след основната манипулация препоръчвам Лидокаин-гел за обезболяване.

# 427
  • София
Здравейте, докторе!
Синът ми е на 7 години и имаше частична фимоза. Три месеца го мазахме с Diprogenta, но сега вече въобще не може да забели чорката. Какъв е изхода - операция ли? Каква трябва да е - напълно обрязване или пластика?

На тази възраст склеротичните изменение на кожичката може да са така напреднали, че наистина да се наложи обрязване. Но това е само предположение. Елате с детето при мен - може да ме потърсите на 0888 373 857

# 428

Доктор Оги, привет..
Бих искала да ви попитам следното - момченцето ми е на 4 годинки. Кожичката на пишлето е вероятно стеснена, тъй като главичката не може да се оголи. Иначе като пишка, не се издува нищо, не се образува мехурче, струята излиза съвсем нормално. Според вас необходима ли е лекарска намеса или да оставим нещата на природата?
Благодаря ви предварително.. Hug
Не мога да Ви дам точен отговор, но по принцип на неговата възраст нещата вече трябва да са разрешени. Защо не дойдете да го видя - всеки ден преглеждам в Детския център на Токуда след 11 часа.
 Hug

Много Ви благодаря за отговора!
Малко съм объркана, защото все си мислех, че нещата ще се оправят от само себе си, а и нали вие сте привърженик на Ненасилственото забелване и на Ненамесата там..Незнаех, че има пределна възраст, до която е трябвало да се оправят сами нещата..Но затова ви има и Вас, лекарите и специалистите, нали Grinning

Докторе, искам да попитам преглеждате ли в частния си кабинет - кои дни и евентуално телефон там за записване на час другата седмица? Благодаря Ви .

# 429
  • София
Искам да подчертая, че нещата при всяко момче се развиват индивидуално. Аз съм против насилственото забелване в бебешка възраст защото това води до разкъсване на нежната лигавица и до необратими промени на кожичката, които са всъщност вторичната патологична фимоза. Макар че понякога една еднократна манипулация е достатъчна, а при други изобщо няма нужда от такава. Но в повечето случаи травмата на препуциума, запарването от памперса и вторичната инфекция усложнява нещата. Затова аз съм поставил една условна граница 3 - 4 години, когато трябва да се вземат хирургични мерки. Освен това има и медицински показания, които налагат тези манипулации да се извършват по-рано.

Приемам в "Зелената къща" (срещу МВР-болница) след 15 часа. Запишете час при секретарката на      02 851 00 99

# 430
Доктор Оги, благодаря Ви..
Ще запишем час.

Лека вечер Ви желая!
  bouquet

# 431
Имам бебе на 6 месеца. Нашата педиатърка е против забелването и аз си придърпвах сама, но нищо не ставаше,че  не исках да му причинявам болка. Баща ми без да ме пита взе и го обели наполовина. Стана кърваво червена кожичката-мажа с фисудин, но не минава. Снощи обаче брат ми е оголил цялата и днес не може да пишка, напъва се и даже отвън е зачервена. Исках да го заведа на уролог, но те не искат да ме закарат,че съм без кола. Какво да правя, компреси някакви или други мазила?

# 432
Имам бебе на 6 месеца. Нашата педиатърка е против забелването и аз си придърпвах сама, но нищо не ставаше,че  не исках да му причинявам болка. Баща ми без да ме пита взе и го обели наполовина. Стана кърваво червена кожичката-мажа с фисудин, но не минава. Снощи обаче брат ми е оголил цялата и днес не може да пишка, напъва се и даже отвън е зачервена. Исках да го заведа на уролог, но те не искат да ме закарат,че съм без кола. Какво да правя, компреси някакви или други мазила?

Хвани си едно такси и върви на уролог, да погледне какво е положението и да изпише нещо евентуално.

# 433
  • София
Какво да ви кажа  newsm78

Цялата история е много крейзи  #Crazy

Аз предпочитам компреси с марли, обилно напоени с Риванол. Да се сменят на  4 часа. Разните мазила не вършат работа. И да идете на лекар, той не трябва повече да пипа... Освен ако не се е развила парафимоза - забелената кожичка да не може да се върне обратно... Надявам се да не е така.

# 434
Здравейте Д-р Оги,

Обръщам се към вас с молба за отговор. За съжаление поради това че не бях информирана и всички мои прятелки и познати майки правят така, преди 2 седмици нашата педиатърка, на която много вярвах, дръпна силно кожичката на бебето ни и оголи изцяло главичката. Бебето ни е на 10 месеца и тя каза, че колкото по-рано се било направило това, толкова по-малко спомени имало детето след това. Той много плака 2 дни след това когато пишкаше. На 3-ия ден аз трябваше да направя същото като нея и така да правя всяка вечер след това. Като го направих, кожичката остана под главичката и минаха 5 мин, докато проведа тел. разговори и докато успея да върна обратно кожичката. Оттогава не съм пипала нищо, защото разбрах, че това е напълно противиестествено и съжалявам много че това се случи. Сега след 2 седмици това което забелязвам е, че не може да пишка на един път. Пишне малко и спре, след малко пак и се притеснявам да не е станало някакво възпаление. Не виждам да изпитва болка докато пишка, но почна да посяга към пишлето си и да се опитва да се пипа от време на време. Също ми се струва че има нещо като малка подкожна черта в основата на главичката си(така ми се струва отвън, не съм го забелвала изобщо повече).

Моля ви да ми кажете трябва ли да отидем на лекар, ще зарасне ли отново забеленото и какви точно хигиенни процедури трябва да правя, защото се притеснявам че като веднъж е забелено, могат да станат някакви усложнения?

Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт