ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 183 876
  • 800
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте, предпочитам д-р Оги да ми отговори като специалист в областта.

Какво значи "пак наново проблеми"? Досега синът ми си е бил щастливо двумесечно бебе БЕЗ никакви проблеми. И какво, ако се срастне кожичката пак? Доколкото разбирам, ако не му създава проблеми с уринирането, не би трябвало да има значение на тази възраст, но тук доктора нека ме поправи.

Здравейте, д-р Оги,

Против желанията ни педиатърът на двумесечния ми син забели кожичката на пениса му и му пусна кръв. Сега не мога да преценя малкият дали плаче от дискомфорт от ваксините или от въпросното забелване. Има ли как да не го пипаме повече, с какво да го мажем, за да го облекчим, или да продължаваме със забелването? От Русе сме и нямаме в града детски уролог, с когото да се консултираме. Много малък ми се струва на два месеца, а съм чела и че вече не се препоръчва да се забелва, докато не започне той сам като по-голям.

ами ще забелвате, иначе ще зарасне и пак наново проблеми.
въобще тази нова теория за непипането започна да издиша в практиката. и ние се подлъгахме по съвременните теории, та накрая стигнахме до болница с възпаление. на други познати пък момчето също беше така и като по-голям сам беше предприел действия, та от болка беше припаднал в банята. та.....не разчитайте само на новите теории и естествеността.

# 796
И аз се интересувам от горното. Както и какво е естественото развитие?
Моето е на 3г и оголената част е много малка. Преди година по друг повод бяхме при уролог и каза че така е добре и не е необходимо да правим нищо. В същото време педиатъра ни казва че трябва да го забелим на сила.

# 797
Здравейте!Ние сме в абсолютно същото положение. В Словения сме и тук педиатърът изписа Адвантан. Мъжът ми го маза 2 седмици и ефект няма. Не сме сигурни изобщо дали правим нещата правилно. Чудя се да искам ли направление за хирург. Тук е доста сложно с това. Чака се с месеци, ходи се в друго населено място за детски хирург, а реално детето няма никакъв дискомфорт и се чудя имаме ли изобщо проблем или не, да чакаме ли да се отлепи сама тая кожа и т.н.
Няма защо да ходите при хирург. Оставете нещата на естественото развитие. Прилагайте крем Фимозин и с него вечер мажете и подръпвайте кожичката за да я тренирате.

Благодаре Ви много. Така и направихме. Започнахме да мажем активно сутрин и вечер и да подръпваме. Надявам се да има ефект.

# 798
  • София
....... Чака се с месеци, ходи се в друго населено място за детски хирург, а реално детето няма никакъв дискомфорт и се чудя имаме ли изобщо проблем или не, да чакаме ли да се отлепи сама тая кожа и т.н.
Няма защо да ходите при хирург. Оставете нещата на естественото развитие. Прилагайте крем Фимозин и с него вечер мажете и подръпвайте кожичката за да я тренирате.
[/quote]

Искам да добавя, ме кортикостероидният крем адвантан също допринася за разлепването на кожичката, но в зависимост от възрастта се прилага месец, два или три. Може да използвате и двата крема, като само сутрин след поставянето на фимозина правете масажиращата тренировка.

# 799
Помощ Днес водихме 3г си син на уролог,опита се на му разшири кожичката тъйкато не е забелвн а има много събрала се смегма. Тръгна кръв и уролога се отказа,даде ни направление за пиргов да го приспят и обрежат. Отидох веднага при педиатърката и тя ме успокои,че ще се постарае за 1 месец да го забелим, обаче не ми дава гаранция.
Плача и не се чувствам добре от мисълта да приспят детето ми,всички сме чували за детето на 4 г отишло на зъболекар и вече не се събудило.как забелиха пишлетата,на деца които кожата е тясна и има само дупчица за уриниране

# 800
Hydrangea21, за Русе мога да препоръчам да се консултирате с доктор Венцеслав Георгиев от "Канев".

Общи условия

Активация на акаунт