ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 184 395
  • 800
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Както описвате нещата, проблемите са налице. Трябва да го заведете на детски хирург - София, Пловдив, Стара Загора, Варна или детски уролог - "Пирогов". При мен може да дойдете в Детския център на Токуда.
Дотогава не пипайте кожичката, за да не се заклещи и да стана парафимоза. Ако има признаци на зачервяване правете компреси с Риванол. Измивайте с топла вода и бебешки шампоан. Не прилагайте разни мазила, защото се затлачва естественото самоочистване на кожичката.

# 436
А на нас след ползване на Гентамицин ни се залепи отново

# 437
  • София
Лично аз считам, че мехлемът с Гентамицин е ненужен и неефективен. Мисля че той се предписва по инерция. Антибиотикът не действа локално, а баластното мазило само затлачва възможността на лигавицата да се самоочиства сама.

# 438
Здравейте,преди време бях писала,тъй като сина ми имаше парафимоза,но се разминахме без хирургическа намеса.Хирурга при ,който го заведохме веднага върна кожичката обратно.Той ми каза да забелвам всеки ден(бубата вече ни е изцяло забелена) и да измивам по време на къпане. .Въпроса ми е възможно ли е пак да ни се получи парафимоза,когато го забелвам да го почистя.Много се страхувам да не стигнем пак до болницата.Притеснението ми идва от това,че вчера като го забелих,малко трудно върнах кожичката.На 6 месеца сме и имаме вродена фимоза,четох че парафимозата може да се получи при деца с фимоза.
Много се олях в писането,но въпроса ми е как да избегнем тази парафимоза по време на ежедневното забелване и почистване?

# 439
  • София
Това е така. При напреднала фимоза може лесно да възникне парафимоза, тоест да не може да върнете забелената кожичка и главичката да се заклещи.

Това състояние е показание за оперативна пластика. Все пак не е лошо да прегледам детето, тъй като може да има и други варианти за лечение.

# 440
Здравейте,преди време бях писала,тъй като сина ми имаше парафимоза,но се разминахме без хирургическа намеса.Хирурга при ,който го заведохме веднага върна кожичката обратно.Той ми каза да забелвам всеки ден(бубата вече ни е изцяло забелена) и да измивам по време на къпане. .Въпроса ми е възможно ли е пак да ни се получи парафимоза,когато го забелвам да го почистя.Много се страхувам да не стигнем пак до болницата.Притеснението ми идва от това,че вчера като го забелих,малко трудно върнах кожичката.На 6 месеца сме и имаме вродена фимоза,четох че парафимозата може да се получи при деца с фимоза.
Много се олях в писането,но въпроса ми е как да избегнем тази парафимоза по време на ежедневното забелване и почистване?
Тъй ,като сме от далеч и едва ли ще имам възможност да дойдем скоро в София.Искам само да добавя,че сме на 6 месеца и дали е необходимо да се изчака за да се установи дали фимозата е напреднала и трябва някаква интервенция.Когато забелвам главичката тя се показва изцяло,единственото което ме кара да мисля,че имаме фимоза е повечкото кожа.

# 441
  • София
Няма как да Ви отговоря точно без да съм видял детето. Фимоза е условна диагноза, не винаги се налага хирургична намеса.

# 442
Трябва да го заведете на детски хирург - София, Пловдив, Стара Загора, Варна или детски уролог - "Пирогов". При мен може да дойдете в Детския център на Токуда.
Здравейте, доктор Оги!
Моля Ви да споделите към кого може да се обърнем в Стара Загора за компетентно мнение? Искаме да заведем сина ни (на 11 мес.) на контролен преглед и консултация. Не е забелен, правили сме някакви опити няколко пъти за леко отдръпване, за което съжалявам. Надявам се да не сме влошили ние нещата. За съжаление няколко педиатри искат да ни пращат на уролог, който да забели, а с мъжа ми не сме съгласни.

# 443
  • София
Извинете че забавих отговора си.
В Стара Загора потърсете доц.Калинова или д-р Симов.

Но нека да поясня - моите позиции по отношение фимозата се различават от много други колеги. Аз по принцип съм против ранното насилствено забелване, защото финната лигавица на кожичката се разкъсва и това води до вторични изменения и патологична фимоза.

Обаче, всяко дете се преценява индивидуално. При някои изобщо няма фимоза, при други от едно леко забелване нещата си идват на мястото, при трети може да се подходи с търпеливи и леки ежедневни манипулации, а в останалите случаи не може да мине без лекарска намеса.

Аз лично държа тази намеса да се прави под обща упойка в болнична среда. Упойката не е вредна за детето, а така се спестява сериозна психическа и физическа травма.

А изобщо някои мои позиции по отношение скрития или асансьорния тестис, ингвиналната и пъпната херния, се различават малко от други колеги. Все пак имам почти 40 - годишен опит, непрекъснато следя новостите в литературата, а освен това съм специализирал в световни центрове по детска хирургия.

# 444
Много благодаря!
Доверяваме се на Вашето мнение и опит!
Скрит текст:
затова и доведохме детето при вас в петък.
Успех на всички родители и дечица.

# 445
Здравейте отново!
Включвам се с един въпрос относно пелените. Разбрах, че еднократните памперси спарват и от там влошават състоянието, ако има някакъв проблем с пишлето. А какво е мнението Ви относно многократните пелени от текстил (бамбук, микрофибър и т.н.)? Предполагам те са по-удачният вариант.

# 446
  • София
Здравейте,

Наскоро няколко майки споделиха с мен, че използват текстилени пелени от различни видове и са много доволни.

Впрочем, когато започнах работа преди 40 и няколко години, като хирург но и като педиатър, се ползваха само пелени от тензух. Тази тъкан е финна и мека, а освен това и много лека. Тези уникалните качества позволяват свободна циркулация на въздуха и предпазват от обриви и подсичания.

Помня една възрастна жена ми каза, че е голяма грешка пелените след изпиране да се гладят много често и с много гореща ютия. Така се унищожавали "естествените съставки, които укрепват имунната система" - много точно, каквото и да означава това.

# 447
Майките, които се интересуват от многократни пелени, могат да заповядат в темата ни - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=838176.0;topicrefid=19

# 448
Благодаря за отговора! Тогава наблягаме на МП като алтернатива на еднократните. иначе гледам да е максимално без пелена изобщо.
Mozzie, там съм Simple Smile може и други майки да видят и да се запознаят. Благодаря за линка!

# 449
Здравейте,
Правилно ли се ориентирам от тази статия http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966, че първите три снимки показват нормално състояние, при което не е нужно да се прави нещо специално, а при последните три е на лице фимоза?

Общи условия

Активация на акаунт