ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 183 817
  • 800
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Д-р Оги - нашият случай е следният: Сина ми е на 1.8г, когато беше на 1 месец започнах да заголвам полека без рев (просто до там до където можеше) и така постепенно се показваше главичката повече и повече, може би бяхме стигнали до половината "път" и тогава се наложи цистография, тогава детето беше на 11 месеца, след микционната имаше разраняване от вкарването на катетъра и слагахме компреси с риванол , но в последствие се срастна и имаше само много малка дупчица колкото да пиша. Продължихме да придърпваме кожичката до където може но дупчицата не се увеличаваше и решихме да го заведем при уролог. Той каза че е доста залепен и го оправи на следващата вечер когато трябваше ние да го заголим и намажем беше много червено и не можеше да се заголи нацяло, днес също не може и ме притеснява това да не се наложи отново да го цепват и не знам какво да правя при следващата консултация ако иска да го цепне да разреша или да си остане така цепнато донякъде? И ако може да ми препоръчате добър уролог или детски хирург в Бургас? Извинявам се за дългия пост!

# 166
Коя е възрастта на която родителите трябва да се притесняват, че са закъснели при положение, че няма никакъв проблем или симптом за такъв?
И в тоя ред на мисли ако на едно дете не му е забелен пениса до да речем 15 г. не е ли по-добре тогава да се направи вместо на 4 примерно? И от гледна точка на възраст /ще може спокойно да се разговаря и детето да е наясно какво му предстой и защо/ и от гледна точка на упойките/може и да са специални дозировки подходящи за деца и все пак ако не е наложително може да се избегнат подобни медикаменти в тази крехка възраст/.
Взехме решение да не водим децата по ненужни манипулации който дори не ни е обяснено защо се налагат. Тук отговори от рода на "може да стане инфекция" ми звучат нелепо. Все едно да пием АБ за бронхит да речем който още не съществува.

# 167
  • София
При нас операцията беше миналата седмица.  Детето на 3г се държа по-добре и от възрастен човек. Знаеше какво ще му се прави, знаеше защо и си го искаше.
Лично аз мисля, че когато децата са по-малки се възстановяват по-бързо и психически, и физически.  Rolling Eyes
Още не сме забелвали след операцията и ми е много интересно да видя какво точно са правили, но не е обрязан. Мисля това решение за обрязването да го оставя на него, ако един ден поиска.

# 168
Dachy, честито ви решение на проблема.

Ние сме в патова ситуация, не ми позволява дори да го докосна - абсурд да мия или да пробвам да забелвам - трябва да е вързан. Мие се самичък като заголва 1-2 мм. Какво ни чака, не знам. Confused

# 169
  • София
Момичета, моят син също не е забелен. вчера като се е къпал , си е дръпнал кожичка и се е получила нещо като сцепване надлъжно на кожата, има и мъничко кръв. Сега го боли от урината, предполагам че по- скоро го щипе.
На някои да ли му се е случвало нещо подобно нещо.  Дали да вървим на доктор.

# 170
  • София
Канела, к'во да ти кажа...проблемите започнаха. Днес го водих на преглед и пишката е зарастнала  ooooh! Кел файда от операцията, като пак го забелваха на живо...ама не ми се говори, че ми се повръща от нерви и хич не ми се пише. И утре пак трябва да ходим. Чудя се кога ли ще ми избият бушоните в тази свободна, демократична държава.
Исках да напиша, че от кръв не можах да видя какво е рязано и правено.

# 171
Dachy, а къде и кой направи операцията?
Моето сърце е с фимозен пръстен. Засега поне нищо не предприемам!

# 172
  • София
 Dachy, това е много неприятно, дано детенцето се оправи бързо.
Моля те, когато имаш сили напиши къде направихте операцията, при кой доктор. Аз загова чакам защото ме е страх точно от това. Ако споделиш всичко за операцията ще бъде много полезно за всички майки. благодаря ти предварително и много здраве ви желая.

# 173
  • София
Dachy, бързо възстановяване на детенцето желая.
В началото на февруари и ние направихме операция на нашето момче. Въпреки желанието ни да изчакаме, фимозният пръстен беше толкова плътен, че при пишкане се издуваше като балон и урината се процеждаше на миниатюрна струйка, което неминуемо създаваше дискомфорт на малкия човек.
Доктора каза, че положението е било доста сериозно и дори е обмислял да отреже върха на кожичката, но е успял да го оформи и така. Имаше 3 кончета на местата на срязването, които паднаха от само себе си 3 - 4 дни след операцията. Срязали са и юздичката, тъй като е била много къса. Само първият ден детето изпитваше болка и плачеше при пишкане. Сега забелваме 3 - 4 пъти в седмицата, но понякога пак се получават съвсем мънички сцепвания, просто си му е тясна кожичката някак си  Confused Не сме се консултирали за тях, но се надявам да отминат с времето.
Операцията направихме в Пирогов, при проф. Бранков и искам да използвам и тук да му благодаря за професионализма и доброто отношение   bouquet

# 174
  • София
Нашата операция беше в Токуда при д-р Такова. Днес съм по-спокойна Simple Smile

При нашето момче е имало много остра фимоза. Жената каза, че трудно е отделила кожата от главичката...за пръстена не говорим. Тази кожа е била залепнала и вчера я е отлепила. При нас юздичката не е рязана, а е шита. Затова и не е казала да забелваме ние. Все още не трябва да дърпаме силно за да не скъсаме конците там. Главичката е почти цялата навън, но не изцяло. Нашата задача е вече от тук нататък да забелваме всяка вечер и полека, като се махне конецът на юздичката, да се покаже и изцяло главичката. Не трябва да дърпаме силно.
Определено днес съм спокойна Simple Smile Изписа крем, с който да мажем всяка вечер.

Таря, лично аз не бих рискувала със забелване на три дена. На голямото ми момче забелвах по два пъти на ден напълно до долу, докато не мина месец след забелването. Много бързо става слепването. Сама виждаш и че кожата е тясна, т.е. трябва да стане еластична и ще стане, като я движите всеки ден. Радвам се за вас и че всичко е минало добре Simple Smile

# 175
  • София
Dachy, радвам се, че си по-спокойна вече. А малкия герой как е?
Лека - полека ще се оправят нещата  Grinning

За забелването 3 пъти в седмицата - доктора ни каза така и таткото изпълнява (понеже него го натоварих с тая задача). Засега не е слепнало, и всъщност младежа не изпитва никакъв дискомфорт при тази манипулация, така че може и всяка вечер да го правим като се замисля...

# 176
Не знаех, че и в Токуда извършват операции на деца с фимозен пръстен.
Дачи, под пълна анестезия беше извършена интервенцията, нали?

# 177
  • София
Да, с пълна упойка Simple Smile

# 178

Благодаря!
Радвам се, че детето ти вече е добре Simple Smile.

# 179
Здравейте, Професор Бранков. .Искам да ви попитам, преди два дни ми направиха разлепване на препуциума,имам един конец и ми назначиха мазане с банеоцин и промивки със смрадлика,но забелязах, че в двата края кожичката пак леко е залепнала, може ли да ме посъветвате със какво да мажа мястото , за да не се слепи отново. Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт