Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да предотвратя по-нататъшен стрес на сина си, който има стегнат пръстен от кожа около главата си?
Как да се справя със състоянието на смущения на препуциума на сина си и дали е необходим преглед от специалист?
Какво е фимоза и как да се справим с този проблем?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да предотвратя по-нататъшен стрес на сина си, който има стегнат пръстен от кожа около главата си?
-
Как да се справя със състоянието на смущения на препуциума на сина си и дали е необходим преглед от специалист?
-
Какво е фимоза и как да се справим с този проблем?
Фимозата е състояние, при което кожичката на пениса е твърде стегната, затруднявайки изцеждането на главичката. В случай на фимоза е важно да се консултирате с детски уролог или детски хирург за професионално мнение и преглед, тъй като лечението може да включва медикаментозна терапия или дори оперативна намеса, в зависимост от тежестта на състоянието.
-
Как да се справя с течението от пениса на сина ми, което не е причинено от насилие?
-
Какво е обрязване и какви са неговите предимства и недостатъци?

Днес сутринта почистих мястото, но проблемът беше, че главичката не можеше да се прибере. Отидохме при педиатъра, който успя да върне кожата на мястото й. Каза, че се получавал някакъв пръстен, който пречи на кожата да се върне обратно. Това дали е фимозен пръстен? Колко е опасен? Какви са методите за справяне с него? Дали ще се прибере сам... Много съм объркана и не зная как да продължа нататък... Около главичката е зачервено и сякаш има кръв. Продължавам с Риванола (почиствам леко с марля или капвам няколко капки на отвора, правя и компреси с марля и Риванол), Гентамицина. До какво положение трябва да забелвам патката? Какво ще ме посъветвате? Какво да правя? Притеснява ме този пръстен...