Ползвате ли БИО козметика?

• 110 402
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
напоследък и аз почнах да се интересувам от биокозметиката затова се записвам в темата

# 211
Знам, че не е по био-козметиката, а по самите масла, но току-що го прочетох и просто сърце не ми дава да не споделя с вас това, защото много се развълнувах. Предупреждавам за бременни и по-чувствителни хора, че първите две снимки са стряскащи, но резултатът е сякаш невероятен, а на практика съвсем реален. Аз също съм виждала наживо този уникален ефект от ползването на жълт кантарион и лавандула при изгаряне, но не ми е идвало на ум за снимки.

# 212
Все още не съм започнала да използвам био козметика,но проучвам въпроса.

Според мене,тайната не е само в био козметиката,а и в храната.Защото,колкото и да се клепеме с био продукти,ако храната е кофти,пълна с гмо,оцветители,пестициди,консерванти- файда много няма да има и няма да е на 100%
"Здравето отвътре личи и отвън"- това беше мотото на някаква реклама,но не помня на коя точно.

Така,че комбинирането на био козметика с био храни несъмнено ще даде отличен резултат.

# 213

Според мене,тайната не е само в био козметиката,а и в храната.Защото,колкото и да се клепеме с био продукти,ако храната е кофти,пълна с гмо,оцветители,пестициди,консерванти- файда много няма да има и няма да е на 100%
"Здравето отвътре личи и отвън"- това беше мотото на някаква реклама,но не помня на коя точно.

Така,че комбинирането на био козметика с био храни несъмнено ще даде отличен резултат.

Абсолютно вярно.
Бих добавила, тайната е и в спорта.
Естествена, вътрешна козметика.
Кремът има само допълващо действие върху кожата. Wink

# 214
Това ,че храната, въздуха и други, са мръсни , не значи да не ползваш био козметика.
Все едно ако имаш  дископатия и хремясаш, да не лекуваш настинката.
Трябва на всички фронтове да се подобри каквото може.
Азкупувам органични хранителни до колкото мога финансово а и намирам като асортимент в БГ.
Спортувам, практикувам Йога, мисля положително, смених всичката козметика и препарати в къщи с по безвредни и чисти и т.н.
Но човек трябва да е узрял и да му дойдат от вътре тези промени.
А това с козметиката и препаратите го направих не само за себе си, но и за околната среда(която ще оставим за нашите деца).
 Grinning

# 215
имаме ли български производител,който да използва естествени продукти?

да , имаме - http://www.viaexpo.com/index.php?option=com_content&view=art … d=211&lang=bg

# 216
Това ,че храната, въздуха и други, са мръсни , не значи да не ползваш био козметика.
Все едно ако имаш  дископатия и хремясаш, да не лекуваш настинката.
Трябва на всички фронтове да се подобри каквото може.
Азкупувам органични хранителни до колкото мога финансово а и намирам като асортимент в БГ.
Спортувам, практикувам Йога, мисля положително, смених всичката козметика и препарати в къщи с по безвредни и чисти и т.н.
Но човек трябва да е узрял и да му дойдат от вътре тези промени.
А това с козметиката и препаратите го направих не само за себе си, но и за околната среда(която ще оставим за нашите деца).
 Grinning
А ти къде видя , че съм казала, че заради замърсяването не бива да ползваме био козметика? Rolling Eyes
Виждам, че добре се грижиш за себе си и за околната среда и направо завиждам за това, че знаеш, кои препарати са по-чисти.
И аз уважавам био продуктите, но като знам, какви спекулации се правят, винаги имам двеста наум.
А това с дископатията и хремата искрено ме разсмя и го прочетох поне 5 пъти.

# 217
Аз визирах по скоро поста над товя, и то не за да се заяждам , а да допълня че е абсолютно така.Само на козметиката не може да се разчита.Но пък и не бива с  масовото замърсяване да се оправдаваме  и да не подобряваме каквото можем.
 Peace

# 218
Аз ползвам продуктите на AVIA, както и Икаровите масла - много съм доволна! Никога досега не съм имала толкова дълга и гъста коса, ноктите ми са здрави, а кожата е страхотна  Peace

Здравейте!
Нели, от къде си купуваш продуктите на Авиа? Не съм ги срещала досега. Погледнах информацията за био изложението. Четох пак из форума за бълг. шампоани с хума, които били доста скъпи във Франция. Според мен става въпрос за същите, за други не съм чувала.
А някой да е ползвал минералната козметика на Jarde,пудрата е доста по-евтина  или по-малък грамаж, не мога да разбера...http://www.jarde.co.uk/epages/BT4019.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops … BT4019/Categories

# 219
Знам, че не е по био-козметиката, а по самите масла, но току-що го прочетох и просто сърце не ми дава да не споделя с вас това, защото много се развълнувах. Предупреждавам за бременни и по-чувствителни хора, че първите две снимки са стряскащи, но резултатът е сякаш невероятен, а на практика съвсем реален. Аз също съм виждала наживо този уникален ефект от ползването на жълт кантарион и лавандула при изгаряне, но не ми е идвало на ум за снимки.

хмммм
не бих си играла с такива неща
за изгаряне: само в клиниката по изгаряне в Пирогов
после чак билки
пиша от личен опит

...

аз точно това правя
у нас се храним с макс. чисти храни, като празни калории под формата на тестени, нишестени, сладкиши почти не се консумират
и вече го усещам по лицето и косата си след година на такъв режим

# 220

хмммм
не бих си играла с такива неща
за изгаряне: само в клиниката по изгаряне в Пирогов
после чак билки
пиша от личен опит

E, аз пък от личен опит хем съм белязана от "лечение", хем 30+ години страдах от последиците..... На мен алтернативите ми промениха изцяло живота. Изцяло значи от нещата, които сега изобщо мога да правя, до това, че официално съм клинично здрава, което преди беше категоризирано като "невъзможно". Няма невъзможни неща  Laughing

А в конкретния случай е третиране на белези от рани, а не изгаряне   bouquet Аз също горе говорех, че съм си лекувала белези от изгаряне с лавандула. Самите белези.

# 221
Ползвам. От около година съм минала на изцяло органчина козметика. Снабдявам се откъдето мога.Миналата година се заредих от Щатите- там има такива за без пари. После започнах да си допоръчвам от iherb. Сега вече има и в бг . Никога до сега не бях ползвала декоративна козметика, защото смятам ,че съсипва кожата.Сега открих Sante и си заредих всичко- фон дьо тен , руж, пудра, сенки , спирала и т.н. Много съм доволна (не че имам много база за сравнение, но нямам забележки , харесва ми как се усещат на кожата). За бебето и децата също ползвам  органични продукти. Що се отнася до храненето - и там гледам да съм възможно най - близко до естественото. Каквото ми е по джоба си купувам органично, а някои неща си правя вкъщи.Е, не са органични, но поне знам какво слагам вътр.Правя си хляб и кисело мляко, купувам домашно прясно мляко, а свекър ми прави сирене.

# 222

ми така си е + може би някои антиоксидантни храни и чайове,билки. всичко е божа работа,но не пречи да се постараем  Mr. Green

# 223

Записвам се в темата.. замислям се и аз за Био Козметика, но вмомента проучвам въпроса.Изчетох цялата тема и честно казано леко се обърках от многото марки..

Интересуваме на първо време колко е трайността на един продукт от биокозметмиката, защото се спомена някъде назад в темата, че са по-нетрайни поради липсата на консерванти?

# 224
  • Düsseldorf
Видяхте ли това:
http://phytocode.net/index.php?page=shop.product_details&fly … k=1&Itemid=13

Има тема за тези български био-продукти, може да се окажат добра алтернатива на скъпите вносни...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513823.0;all

Общи условия

Активация на акаунт