Ползвате ли БИО козметика?

• 110 358
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Определено е икономично. То е доста твърдо като масло и разтапяш в ръцете и мажеш по косата. Аз лично слагах само в корените.

# 271
Някой да може да ми препоръча някакъв био крем за лице за чувствителна кожа ?

# 272

Аз съм с много претенциозна кожа. Реагирам тежко на почти всичко, което се докосне до лицето ми. За идея - на козметик в много сериозна среда при мен прилагат само вода/ пара, механично почистване, ултразвук, йонофореза, лазер и това е. След това слагаме етерично масло в базово разредено, защото де що е успокояваща козметика след такава процедура ми предизвиква неконтролируеми реакции.

В ежедневието от специалист ми е препоръчано това и ползвам него успешно. Не бих си позволила експерименти с други препарати, след като знам какво съм изстрадала, а сега кожата ми просто ми харесва, което беше един от проблемите с години.

С две ръце препоръчвам тези продукти, аз просто друго не ползвам изобщо от година и половина и не възнамеряма да сменям. Толкова козметика ми е носена и съм си купувала от чужбина бои/ органик и подобни (Щатите, Канада, Германия, Франция, Англия, Швеция, Русия, Япония за това се сещам и нещо бразилско имах, но не помня марката), че горе долу някаква представа съм добила. Просто аз от на Стикс нещата съм доволна и съм спокойна какво ползвам.

# 273
На 6.12 по БНТ1,програма Здраве от 11 часа в TV бебе вижте френска козметика DELAROME-специална за родилки!

# 274
# 275
В БиоМаг има биокозметика за лице, и в големите аптеки Ремедиум има също био-кремове. Ако идеш там, все ще ти препоръчат някой за чувствителна кожа.  Peace

# 276
  • София
Днеска си взех една маска за лице от био магазин на улица Янтра (пресечка на Иван Асен 2),някой ако си търси продукти на марката Cattier там ги има,и продавачката беше много любезна

# 277
  • София
Ползвам Логона: гел за измиване на лицето, околоочен крем, маска за комбинирана кожа, хидратираща маска, шампоан за обенм с бира и мед, балсам с жожоба. Мнооого съм доволна. Съмнявам се, обаче, че био козметиката е силна като коригираща анти ейдж терапия...

# 278
Много обичам био козметика - от една страна, понеже съдържа по-малко вредни вещества, и от друга - понеже според мен е по-силна за целите, за които служи - anti-age  и т.н. Почитател съм на био маслата, сертифицираните продукти, билки и хуми за миене на косата, и т.н.
Проблем най-голям имам с дезодорантите... Ползвах Alva био-рол-они - заместваха отлично "тежката артилерия" на Нивеа, но сега не ги намирам никъде! Също кристала Ice Guard - със среден успех, но за зимата става.
Неуспешни: Утекрам рол-он, други кристали, и Лавера рол-он - последният буквално УВЕЛИЧИ миризмата при мен Sad
Сега смятам да тествам Plante System,  както и домашни смеси от сода и стипца... Че с тоя алуминий, дето си го слагам под мишниците, сън не ме хваща...
Склонна съм да вярвам, че ако известно време ползваш от комерсиалните вредни дезодоранти, потливостта и миризмата се увеличава, за да те направи още по-зависим от тая "тежка артилерия"...

# 279
Ползвам биошампоан на Бенетлей http://www.bentleyorganic.com/products/haircare/index.asp

в началото ми беше малко странен, зашото правеше косата ми по-твърда, един ден ползвах отново нормален шампоан и го оцених Simple Smile Препоръчвам

# 280
И аз ползвам био козметика от няколко години.
Ползвах сериите на Алверде от ДМ - шампоаните не ми харесаха изобщо, балсам за коса - става, балсам за устни - ок, кремове за ръце, лице, тяло - харесваха ми;
Паста за зъби - ползвам на Лавера - харесват ми и като цени за добре;
Сега ползвам шампоан на Лавера - много съм доволна, за биопродукт; Косата ми е къдрава и много трудно намирам подходящ шампоан, от който да не се заплита.
Вместо балсам сега полвам кокосова масло - идеално е за моята коса, разресва се без проблем;
За лице ползвам козметиката Natural Being, която внася Аквасорс - много съм доволна - много нежна и деликатна - ползвала съм крем за лице, тяло, почистваш лосион.
За лице и ръце ползвам и кокосово масло и масажно масло от Лавандула на Алтея;
Балсам за устни - на Алтея - доволна съм.

# 281
Днес си купих крема с жожоба с 15 фактор и съвсем малка разфасовка (10мл-11лв) за околоочния контур на Trevarno. Вече се намазах - много добре ми подействаха. Кожата ми беше станала суха и изтощена напоследък, и кремовете, с които разполагах не ми помагаха изобщо.
На детето взех паста за зъби с ягода и малина на Laverna- има страхотен аромат.

# 282
  • София
  както и домашни смеси от сода и стипца... Че с тоя алуминий, дето си го слагам под мишниците, сън не ме хваща...
Стипцата е смес от калиев и алуминиев сулфат. Т.е. има много алуминий. Няма къде да избягаш от алуминия, ако не искаш да си скункс...

# 283
Момичета можете ли да ми препоръчате бебешки мокри кърпички с минимално количество химикали в тях? Едва ли може да са био, но поне да не са бъкани с химия, както са повечето...

# 284
Виж тук, има няколко вида: на Bambino mio, Natracare, Wiona.

Natracare продават и в ДМ.

Общи условия

Активация на акаунт