Ползвате ли БИО козметика?

• 110 304
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Взех си няколко пробички от аптеката на крем Веледа s Granatapfel,дневен,червена опаковка.
Съставът е добър и кремчето ми понесе-леко,хидратиращо.Обикновено Веледа ми е тежка и неприятна за ползване,но това е добро.Само едно съмнение имам за кир ефект,но не мога да обвиня крема,тъй като кожата ми леко се бели.Ще пробвам пак и ако всичко е наред,ще си купя.

# 526
Аз отворих сайта им, но няма пълен състав.Само няколко активни съставки са посочени за даден продукт.Такива фирми не ме кефят хич, навярно крият нещо .

Те нямат абсолютно никаква химия в продуктите си. Затова имат само по няколко съставки.
Нямат консерванти, оцветители, ароматизатори, "помощни" вещества за консистенция и т.н.
Поради тази причина са и много малотрайни - максимум около шест месеца, но пък са наистина изцяло натурални. И пресни - от момента на добив на суровината, до 10 дена продуктът стига до клиентите. И например ако в други козметики биосъдържанието е в проценти, то тези са напълно био!
Представете си стриктността на германците, и я умножете по две - дава представа за стриктността на австрийците!

# 527
Toест видното на сайта е пълния състав на продуктите?

# 528
CI вероятно може да каже най-добре, но не ми се вижда възможно.

# 529
Абсолютно сериозно. Алергията е проява на свръхреактивност на имунната система към иначе безобидни за организма вещества. Това не е означава намалена имунна защита, даже по-скоро обратното. Аз лично предпочитам да ползвам по-сериозни източници. А съм говорила и с много лекари-алерголози по този въпрос.

http://www.eaaci.net/resources/allergy-glossary

Алергичната реакция в никакъв случай не е показател за намалена имунна защита.
Ама ти сериозно ли? Алергията има пряка връзка с имунната система. Дори и най-класическия лекар ще го потвърди. Виж например това - ИЗТОЩЕНАТА ИМУННАТА СИСТЕМА ПРИЧИНЯВА АЛЕРГИЯ
За останалата част от отговорът ти виждам, че споделяш същото, което писах и аз. Само един съвет - не се доверявай на всякакви лога по етикетите

# 530
Аз отворих сайта им, но няма пълен състав.Само няколко активни съставки са посочени за даден продукт.Такива фирми не ме кефят хич, навярно крият нещо .

Те нямат абсолютно никаква химия в продуктите си. Затова имат само по няколко съставки.
Нямат консерванти, оцветители, ароматизатори, "помощни" вещества за консистенция и т.н.
Поради тази причина са и много малотрайни - максимум около шест месеца, но пък са наистина изцяло натурални. И пресни - от момента на добив на суровината, до 10 дена продуктът стига до клиентите. И например ако в други козметики биосъдържанието е в проценти, то тези са напълно био!
Представете си стриктността на германците, и я умножете по две - дава представа за стриктността на австрийците!
Това, разбира се, са абсолютни лаищини и глупости. Не на квадрат, а на куб!

# 531
На мен лично Лавера по ми допада, но в крайна сметка е въпрос на кожа и лично предпочитание.

Между другото, днес видях, че органик шоп са пуснали код за намаление в Ева. Имат и продукти на Логона - в случай, че си се спряла на тях, можеш да ги вземеш с отстъпка до края на месеца.

http://www.eva.bg/categories/коса-и-красота/41-бюти-съвети/9196-най-добрият-приятел-на-вашата-кожа.html

Добре де, кажете кои са тези малки фирми с органични кремове, които не искат да се сертифицират? И аз не се доверявам сляпо на марки, чета етикетите, но и да срещна някоя малка фирма, на чиито етикет пише само две-три съставки, кое ми гарантира, че останалите не са скрити и всичко е написано коректно след като няма контрол над тях?
Аз позлвах досега козметиката на Алверде и Лавера, но кожата ми вече не е съвсем млада и ми трябва по-интензивна грижа. Ще пробвам на Логона кремовете.

# 532
Дами, изчетох темата и не се натъкнах на пост споменаващ http://www.zoya.bg/ . (Извинявам се, ако е имало такъв, а ако не дано съм полезна) Тук освен козметика има перилни и почистващи препарати, прибори за хранене на бебета, книги, храни и много други.

Ще се радвам, ако има запознати с продуктите от сайта да споделят мнение. Много ми е интересно дали някой е пробвал грима на LiliLylo и дали си струва. Аз съм все още на 17 години и далеч не съм навлязла и натрупала голямо количество козметика, но реших за себе си, че е най-добре да почна с натурална и био такава и да внимавам какво мажа по себе си. Имам въпрос към хората, които ползват такава козметика по-дълго : Какви продукти използват децата Ви( а и Вие), като шампоани, измиващи продукти за лице, грим и т.н.?

Относно смесения магазин, смятам да го посетя скоро време. Още не съм сигурна дали ми се дават толкова пари за бялата им козметика и ще чакам отзиви, но си харесах розовата вода и едно балсамче за устни. Освен това много ми се иска да опитам сандвичите и коктейлите им.  Grinning

# 533

Лаищини и глупости са твоите думи! Ползвала съм продуктите на РИНГАНА, за кратко, от моя позната, защото в България още не са стъпили, преди няколко дни имаше първо представяне и материалите им са само на немски и английски засега.
Като не познаваш ТИ някой продукт, не означава, че той не струва!
Не говоря много за РИНГАНА, да не излече, че правя реклама.
Който знае немски, може да прочете сайта, аз лично знам по-добре английски и мога да говоря само въз основа на моите впечатления.
Пробвах например един пилинг за лице - невероятен ефект, пробвах охлаждащ спрей за капиляри, също невероятни качества. Имат здравословни напитки за разреждане - единствените съставки са изсушените растения, от които са направени.  Така е и със зеления им чай - само листа, дехидратирани и наситнени. Малко блудкаво на вкус, но много тонизиращо, и това е 100% активно вещество, а не някакви части от цялото!
Не знам как може да се убеди някой през нета, без да види и усети продуктите - всеки е свободен да се довери и да опита или не. Но да обиждаш някого, защото пише нещо непознато за теб - ето това са лаищини и простотии!

Цитат на: dora7511 в Нед., 24 Юли 2011, 16:27
Toест видното на сайта е пълния състав на продуктите?

Да ти призная, не зная немски. Мисля, че го споменах. Затова не знам какво точно е посочено. Но наистина съставките им са много малко на брой. Обърнете внимание на етикетите на повечето продукти на известни производители - съставките са цял поменик. Повечето са консерванти, оцветители, ароматизатори, помощни вещества. Докато например спреят за вени и капиляри на Рингана има страхотен аромат, който идва само от сусама, който е в него.

Още нещо - не знам дали го пише в сайта - тези продукти се тестват изключително и само върху хора, които имат алергии и проблеми с кожата. За да е сигурно, че продуктите нямат кофти ефект върху тях.

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 01:01 от Геррри

# 534
Геррри, не можеш да обвиняваш CI в лаищина и простотия. Wink В този форум той е най-компетентния що се отнася до състав на козметичните продукти и безвредност на съставките им. Също така винаги се е изказвал безпристрастно - кратко и ясно, защото е много ангажиран човек. По-добре успокой малко топката. Ще я проучим тази RINGANA  Peace, но с нея излизаме извън темата, в която се обсъжда био козметиката.

Mata_Hari, честно казано вече не те разбирам какво искаш да кажеш за алергиите. Линка, който си дала не казва нещо по-различно, а и тук бягаме от темата за био козметиката.

# 535
Знам немски, английски и руски.
Знам прекрасно срокове на разработка и доставка на суровини, както и за производство на козметични продукти, и времето, за което се появяват на пазара. Само да кажа, че пълния и задължителен микробиологичен тест е 5-7 дни! След като е произведен продукта и са му направени всички физико-химични изходящи анализи (1 ден).
Знам прекрасно от какво се състоят (задължително) всички козметични продукти.
Знам какво говоря. Просто си премного въодушевена, take it easy, pls!

# 536
На сайта пише Ingredients, а не Full Ingredients.
За това си мсиля е не е това всичко.Но ако не на сайта,то поне на самия продукт е редно да има целия състав.
На капсулите им например в състава пак изредени разни неща, а от какво е направена капсулата не става ясно.А и това трябва да пише.
Тоест вече нямам съмнение че това не е пълния състав.
Имат знак че не се тества на животни, но такъв за органичност нийде не видях.
С две думи не ме влече да я опитам тази козметика.

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 13:33 от dora7511

# 537
Някой ползвал ли е ето тази козметика:http://www.realpurity.com/index.php-много хубави неща прочетох за нея,та и се чудя,харесва ми,че няма алкохол,който обикновено се мъдри на второ,трето място в част от сертифицираните биокозметики.Засега съм поръчала спирала,чудя се на шампоаните?

# 538

Значи ти можеш да ме обвиняваш в лаищина и простотия, а аз не? Явно е така, радвам се, че знаеш езици почти колкото мен, но съжалявам, че не зная немски!
Това, че си някакъв капацитет е ОК, но не си се научил на най-важното - добрия тон към непознати, а може би и не ти трябва!
Едно "Извинявай!" щеше да е достатъчно, но сега пък ми вадиш от седем кладенеца вода и ме изкарваш прекалено въодушевена!
Ако бях просто прекалено въодушевена, щях да стана партньор на Рингана на всяка цена, но истината е друга - интересувам се от БИО и знам ПРЕКРАСНО какво е!
Успех с темата, явно тук е важно да работи само скритата реклама, не и новата информация по въпроса!

Успех с темата!

# 539
А, спокойно. То с CI не си единствената, която води спорове. Но действително е хубаво да се види пълния състав на продуктите. Ако, имаш при теб нещо, защо не препишеш съдържанието?

Не разбрах в ЕВА, какъв код има?

Общи условия

Активация на акаунт