Ползвате ли БИО козметика?

• 110 162
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Мами, да питам, био прахове и препарати за дома ползвате ли?
И има ли такава тема, на мен лично ми е интересно

Използвайте търсачката - може и да има такава тема, но тя със сигурност не е в "Красива мама'.

# 661

Използвайте търсачката - може и да има такава тема, но тя със сигурност не е в "Красива мама'.

аз следя такива теми. Най-много мнения има в Зелената тема например тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563968.375    , както и тук:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566981.msg18794998#msg18794998

# 662

аз следя такива теми. Най-много мнения има в Зелената тема например тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563968.375    , както и тук:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566981.msg18794998#msg18794998

Много благодаря! Ще се включа

# 663
Моля, споделете, за хубави шампоани за дълга коса  Hug

# 664
По отношение на алкохола, доколкото знам, сертифицираната натурална козметика съдържа само естествен алкохол, който е добит от зърно. В случая с Maдара - имат сертификат от ECOCERT. Logona мисля, че също имат сертификат, само не съм сигурна какъв. Така че не мисля, че е вреден по някакъв начин, дори за нормална и комбинирана кожа, а и за мазна, по принцип се препоръчват продукти с по-голямо съдържание на алкохол, тъй като той има дезинфектиращи свойства и регулира мастните жлези. Аз съм се доверила на сертифициращите органи и се нядявам да не ме разочароват Simple Smile
A за спиралата - получава ли се същия ефект както с конвенционалните марки, имам предвид, добър обем на миглите, извитост..? И също случва ли се да се сгъсти бързо, а миглите да изглеждат като наслоени?

На мен спиралата ми сгъстява и извива миглите, така че съм доволна. Но истината е че преди каквато и спирала да си вземех, било то и най-обикновената пак ми ставаха добре миглите, така че мисля че е индивидуално!   bouquet

# 665
Не харесвам да има етилов алкохол,независимо от произхода, ето по тази причина:
Алкохолът дразни и изсушава кожата и я прави уязвима от бактерии, плесени и вируси. Може да предизвика появата на кафяви петна по кожата, както и преждевременно стареене. Цитирам по памет,не мога да намеря точно откъде беше.Това е лично мнение ,никого не ангажирам с него.
+1

# 666
В истинския смисъл на думата - няма, и не може да има. Иначе отиваш на село при баба, взимаш домашния и сапун (направен от мас и сода каустик), рендосваш на прах и готово. Колкото изпере - толкова.
Иначе щом се предлага и био-декоративна козметика, че и се вярва, че е такава, що да няма и био-веро?

# 667
Продуктите на Ecover са по-безвреди,но никъде не пише Био....не съдържат хлор,от таблетките им за миална съм много доволна,от скоро ползвам и някаква белина за пералнята,за нея още не мога да дам отзиви..

# 668
Продуктите на Ecover са по-безвреди,но никъде не пише Био....не съдържат хлор,от таблетките им за миална съм много доволна,от скоро ползвам и някаква белина за пералнята,за нея още не мога да дам отзиви..
не, не разбирам как белина ще е еко. Та това е хлор?! Но да не изместваме темата Peace

# 669
Аз използвам спиралата с удължител на Лавера и съм доволна, защото не ми дразни очите за разлика от всички конвенционални, които съм опитвала. Освен това има готина четка и се нанася много гладко, без да прави бабунки. Трябва да имаш предвид обаче, че био спиралите като цяло не са водоустойчиви и не се напластяват с такъв драматичен ефект като другите, защото в тях няма полимери и петролни деривати.

Така че има някакъв компромис все пак, но зависи какво целиш.

Много благодаря Lianny ! За пудрата им и аз съм чувала добри отзиви и определено мисля да си я набавя, все пак ще пробвам и фдт и ще пиша Simple Smile) А козметиката на Nvey има ли я в България, каква е, не съм я засиала по магазините..
Да се включа и аз за флуида на Мадара, съвсем скоро ползвах тестер, не мога да кажа как е, защото не успях да го задържа дълго на лицето...никак приятно не миришеше, знам, че това не е най-важното, все пак е био, но ... за вбъдеще ако успея да свикна с миризмата, може и да понамаля фдт Simple Smile Блазя на тези, които успяват да игнорират силните миризми!
Meн пък точно уханието на продуктите е първото нещо, което ме спечели Simple Smile. Тониращият флуид на MADARA ми миреше на нещо свежо, на трева ..например ако мога така да го опиша Simple Smile, но не ми е силен аромат. Като му гледам съставките - балтийски водорасли, лайка, живовлек, розова вода, жълт кантарион, какао, жожоба си мисля, че няма как да мирише зле, но аз си харесвам такъв тип аромати и може би вече съм привикнала към тях, защото като помираиша някой крем от традиционната козметика,който съм ползвала преди, никак не ми се нрави..
И никой ли не е ползвал спирала, да сподели впечатления..?

# 670
Брилиант Лук на Гео нутришън  е сполучлив продукт за нокти и коса.Аз го ползвам периодично понеже ми е малко скъп, но съм изключително доволна от него.Това всъщност е масло от ракитник, абсолютно натурално без химия.

# 671
Според мен алкохолът е дори хубаво да го има, особено при по-мазна кожа. Дезинфектира и освежава кожата, знам го от козметик  newsm78

# 672
Здравейте,искам да попитам от кои кремове за лице сте доволни.Досега не съм ползвала био,като гледам състава на повечето са с доста масла,та мисълта ми е да не е нещо тежко и да не омазнява много.То и аз нз моята кожа точно каква е Grinning,попринцип е смесена(по-мазничка в т-зоната и то лятото)на др места е нормална,даже суха  Thinking.А и ми трябва нещо което мога да сложа под фдт през деня Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 01:28 от ~betta~

# 673
Според мен алкохолът е дори хубаво да го има, особено при по-мазна кожа. Дезинфектира и освежава кожата, знам го от козметик  newsm78
Не е точно така -алкохола прекомерно изсушава,след което компенсаторно се омазнава кожата,което за мазна кожа никак не е добре.

# 674
Какво мислите за козметиката на Seba Med и Mustela - препоръчват за бебета и деца. Не ми хареса, че не са био сертифицирани. Казват, че няма парабени, но не само това е основното. Вчера поразгледах съставките, не помня коя от двете марки имаше SLS, едната имаше някакъв Benzoate, но не разгледах подробно. Ако някой си е правил справка в съставките и има мнение, ще се радвам да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт