МАЙчето на топло под юргана чака пролетта със мама! (41)

• 33 375
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Хай, майчета, с този ГНУСЕН фейсбук, не ми остава време да чукна тук два реда!
Моля за извинение!

Дианачар, ти ли пишеше за яслите?

Ако да само да ти кажа, че нямаш никакъв шанс, аз записах ЕМА в над 10 броя ясли и градини в квартала, и никъде не стана, накрая я пуснах на частна такава в Бели брези, на скромната сума от 420 лв. без храната на месец, храната е още 4.00 на ден. Яслата е фантастична, но ... скъпа.

Сега се събираме 5-6 ентусиастки и правим такава както си трябва, с всичките им там задължителни ХЕИ, пожарни и прочие изисквания!!!

ОБЕЩАВАМ като шефка на групата - възможно най - НИСКИ такси и максимално дълго работно време!!!

Здравей Деси,това което правите е чудесно.
Да пишеш като стане готово,къде е и всички подробности,кой ще гледа децата,за колко броя е?
Първо нас да уредиш.... Laughing

Пиши на ЛС,за фейсбука,как да те намеря,там?

# 76
Dessyajaema, чудесно начинание. Успех ти пожелавам и както казва Ончето - първо сме ние нали Hug Шегувам се (малко Embarassed Mr. Green)

# 77
Деси, браво! Аз още лятото мислех да започвам същото, но в Симеоново. Имаме къща там.....но ми трябва много голям начален капитал и се отказах....поне за сега.

# 78
  • София - Дианабад
Даааааааа, явно всички си мислим за същото  Mr. Green. Само дето не мога да убедя мъжа ми в преимуществата му. Иначе за мен е идеално като завършила Педагогика и английски  Praynig.

Деси, браво! Пожелавам ти много успехи  Hug! Ако имаш време и желание, може да поразкажеш дали  е трудно и какво точно трябва да се направи  Peace.

# 79
Деси, значи уредено - заедно с Мушмуроче и Горис - ще има и английска група и група по плуване... Идеи бол Mr. Green

# 80
Добро утро !  Hug

И хубав ден !

.....ама и Вие,нероден Петко и вече планове  Mr. Green
Аз тогава се нареждам за групато по танци и то народни  Grinning

# 81
Здравейте,мами,как сте ,ние сме добре,днес бях в Пловдив на лекар,добре съм,даде ни зелена светлина за бебече,а и психично съм здрава Grinning

# 82
Добро утро ! Simple Smile
Еййй несериозна работа .....копа те,раздавате валентинки ,а тук никви ви нема Stuck Out Tongue За наказание никакво кафе или чай тази сутрин Wink
Въпрос-ходихте ли този месец на мерилки и теглилки?
Хайде много усмивкииии

# 83
  • София
Аз скоро не съм ходила на теглилки. Но е крайно време.
Видях една снимка на Бояна във Фейса... Алекс май е слабичък. Финно момченце Simple Smile

# 84
Здравейте майчета,
За пръв път пиша в отчетна тема, тъй като рядко влизам във форума и нямам време да следя теми. Но имам проблем и преди да тръгна по доктори бих искала да ви помоля за едно така да се каже проучване.
Зная, че някои може да ме пратят в здравословни проблеми, но там темите не се задържат много и може би няма да получа желания резултат, а освен това е важно че децата ни са точно на една възраст.
Проблема ни е, че от 3 месеца забелязах че Мими поддържа температура 37,3 до 37,6 в следобедните часове от 17-20ч. Докторката твърди, че не е нормално и иска да ни праща по изследвания, макар че Мими е жизнена и активна и с добър апетит.

Искам да помоля тези от вас, които имат възможност да премерят температурата на здравите си деца в този интервал, но не след ставане от сън веднага, а след като са започнали с игрите. Целта ми е да разбера дали наистина това състояние не е нормално, а няма как да стане без проучване.

Само да кажа, че ние мерим температурата под мишничката с живачен термометър (или с дигитален), около 6-7 минути докато гледаме филмчета на компютъра.

Благодаря предварително, на тези, които ще се опитат да ми помогнат.  bouquet

# 85
Здравей танита!
Аз на моето диваче не мога да му премеря температурата, но ми се струва, че бих забелязала ако в определено време му е по-висока....
И на мен не ми се струва нормално да има над 37..... защо не направите изследвания, просто за да сте сигурни, че всичко е наред? Тук каквото и да ти кажем, никога няма да си сигурна дали наистина всичко е наред с твоето детенце  Rolling Eyes

# 86
Изследванията ще ги правим така или иначе. Просто съм забелязала в моменти, когато Мими си играе с приятелски дечица, че и те са на пипане толкова топли, че понякога ми се струват и по-топли от нея. (а тя всеки ден е така) Обаче всички дечица са такива, че не дават да им се мери температурата и майките не могат да ми помогнат. Та реших да попитам тук, с надеждата някоя от вас да успее да премери. Номера с филмчето на компютъра при нас подейства изненадващо добре, при все че по никакъв друг начин не можех да й измеря температурата преди това.
Аз говоря за толкова слабо повишаване, което не се отразява въобще на общото състояние на детето. Така че, ако не го бях установила случайно и аз нямаше да предположа, че вдига температура. Който и от околните да помоля да я целунат по челото всички казват "добре си е детето", а термометъра показва друго. Та затова почнах да допускам вероятността децата просто да са с повишена леко температура след обяд без да са болни. Чела съм подобни статии, но нашата лекарка твърди противното.

# 87
  • София
Децата ми вдигат темп. само като са болни. Възможно е да се повиши леко темп. от физически натоварвания. Или ако детето е облечено повече и тича и т.н.
Щом педиатърката настоява за изследвания, направете ги. Поне ти да се успокоиш.
В момента и двамата са с темп. под 36,5.

# 88
Благодаря ти, ще очаквам и други майчета да се вкюлчат с резултати, а изследванията ще ги правим.

# 89
Танита,скоро не съмвлизала в темата и сега виждам,за вашия случай.
Ще преммеря темп на моята в посочения от тебе интервал и ще ти пиша

Общи условия

Активация на акаунт