Промиват ли мозъци турските сериали?

• 45 986
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 050
Не се заричай нищо чудно в други теми мненията ви да съвпаднат.

Е да, ама с моята неграмотност, то просто не се търпи, как да не ме поставиш на мястото, хахаха, смешно ми е вече наистина Simple Smile

# 1 051
Аз пък не мога да разбера как  хора с позиция 'против' турските сериали в детайли са запознати със съдържанието на някои, но нямат умора да ръфат темата вече 70 страници.
Сигурно висят пред сериалите с научна цел. Пробват дали ще им промият мозъците.

# 1 052

Е да, ама с моята неграмотност, то просто не се търпи, как да не ме поставиш на мястото, хахаха, смешно ми е вече наистина Simple Smile

Ти пък, не си съвсем неграмотна.  Wink  Като се замисля, нашите деди масово са казвали ИстаМбул, СтаМбул...оттам и имена като Стамболийски, Стамболов и т.н.
Един вид, традиционно е...  Hug

# 1 053
Хората са еднакви по света и имат сходни проблеми - така е било и така ще бъде- Нищо не се е променило от началото на Адам и Ева та до сега- секс, власт, пари, любов, вяра ....
Интересни са затворените общества - както и сектите, и когато се освети някоя част на това общество на хората им е интересно. След време се вижда, че е  същото като и у нас та дори и отгоре и си викаш... бре да му се невиди... па аз какво съм мислел за тях...и така. До следващото разбулване..
Всяка тема свързана с любовта и секс е пикантна за окото и ухото, но когато идва от арабския свят това още повече ни е интересно. Мислим си, че са назад че ала бала, че там за изневяра се наказва със затвор - смърт - ДА ама НЕ ...
Имат си начини да се впишеш в морала. Има два договора за семейно положение/поне така го разбрах/ 1 договор - брак съжителство, 2 договор -секс. Можеш да платиш на бащата за 2 договор за дъщеря му..... Всички са доволни...ами 4 жени и 40 деца... че и повече...
Мозъци едва ли ще промият с филмите- то или имаш или нямаш. Въпроса е колко знаем за тези хора и дали всички живеят в стандарта, който се показва. Свят широк ....

Струва ми се, че темата се измести към сериалите като цяло. По-горе се коментираше насилието и пр.
Мисля, че авторката на темата имаше предвид точно желанието на Турция да се присъедини към ЕС и как турските сериали целят да ни убедят, че турците са европейци. Знаем, че не е така, културите ни са прекалено различни. А този договор за секс - родителите се явяват и сутеньори ли? На мен така ми прозвуча. Тогава значи и техният строг морал е изкривен. Има и икономически причини Турция да не е в ЕС - те са прекалено голям пазар, който ще залее Европа със стоки, но в обратната посока потокът ще е далеч по-малък. ЕС търси пазари, където да продава. Точно затова ни приеха и нас - ние не сме заплаха за техните продажби, а напротив - ние сме пазарна ниша.  

# 1 054
докато деца от 8 до 18 год работят във фабриките, работилнички и пр. по 15 часа и основно издържат семействата ... какъвто и филм турски да изгледам... този филм няма забравяне.

на въпроса за сутеньори - Да , и аз така реагирах с въпроса...

# 1 055

Ти пък, не си съвсем неграмотна.  Wink  Като се замисля, нашите деди масово са казвали ИстаМбул, СтаМбул...оттам и имена като Стамболийски, Стамболов и т.н.
Един вид, традиционно е...  Hug

Благодаря, и аз не мисля, че съм толкова зле. Не твърдя, че съм перфектна и все пак се старая и не е като да не чета и т.н.
Шегувах се Simple Smile

# 1 056
Тук се намесвам аз, доволно изпуснала 50 страници и крайно разочарована, че не виждам петиция или "научни" аргументи за някоя от двете тези. Срамота!

П.С. гледам нови трътки се веят...  Thinking

# 1 057
Аз пък не мога да разбера как  хора с позиция 'против' турските сериали в детайли са запознати със съдържанието на някои, но нямат умора да ръфат темата вече 70 страници.
Сигурно висят пред сериалите с научна цел. Пробват дали ще им промият мозъците.

Аз за себе си мога да твърдя, че не съм гледала повече от минута от тези сериали и то сумарно, докато сменям каналите, което не се брои за гледане Simple Smile Моите впечатления са от коментари на хора, които гледат. Виждам, че техните мозъци са леко промити.

# 1 058
  • Пловдив
Айде пак сте кръстосвали шпаги  Stop
Темата май вече е излишна, аз лично си затвърдих мнението, относно хората гледащи тези сериали!
Да,   промиват мозъка, на този който позволи. То колко ли мозък можеш да имаш за да гледаш два часа съзнателно  в  захлас подобно нещо Mr. Green

Моля модератор да заключи темата :peace:

# 1 059
Айде пак сте кръстосвали шпаги  Stop
Темата май вече е излишна, аз лично си затвърдих мнението, относно хората гледащи тези сериали!
Да,   промиват мозъка, на този който позволи. То колко ли мозък можеш да имаш за да гледаш два часа съзнателно  в  захлас подобно нещо Mr. Green

Моля модератор да заключи темата :peace:

Не, не сме кръстосали шпаги, аз говоря за хора, които познавам лично, а не за хора от форума. Виждам, че наистина са променили мнението си за турците. Дори и да са такива, каквито ги показват в сериалите, това е само едната страна на монетата. Постоянно виждаме прояви на другата.

За да няма обидени може би просто трябва да кажем не че промиват мозъци, а че са пропаганда. Всеки човек може да се подведе. Някои хора гледат такива сериали просто за разтоварване. Познавам и такива и те далеч не са глупави. Не слагам всички под един знаменател. Но определено мисля, че тези сериали са пропаганда.

# 1 060
... П.С. гледам нови трътки се веят...  Thinking

Новото е, че докато се веят, доволно размахват тапията за вишУ.

# 1 061

Ти пък, не си съвсем неграмотна.  Wink  Като се замисля, нашите деди масово са казвали ИстаМбул, СтаМбул...оттам и имена като Стамболийски, Стамболов и т.н.
Един вид, традиционно е...  Hug

Е, дядо ти е писал всяка дума с Ъ накрая, но в днешно време това го правят само неграмотните.

# 1 062
  • гр. Шумен
Ааа, argun, "Ъ"-то накрая няма нищо общо със заменката на "А" с "Ъ", което както казваш го правят неграмотните.  То се е изписвало накрая на всяка дума завършваща на СЪГЛАСНА и не се чете. И досега имам книжки с тоя правопис - и с "Ъ"-то, и с "ятовата" гласна (тъй май се наричаше) и с още други странни буквички. ДЕто ги премахва "отечственофронтовската реформа" и дето имаше идеи през 90-те да се връщат.

# 1 063
Ами позазяпвам се по един турски сериал сега ама ей тъй лаишки смятам ,че ако Турция влезе в ЕС това би повлияло отрицателно на нашата икономика и някакси егоистично и аз съм против /не че някой ме пита или пък ние сме съвсем "европейци" /
Не ми е промит мозъка значи. newsm78

# 1 064
Добре де, защо не ce четaт коментарите на хора, живеещи в 'Стамбула града голяма  Mr. Green...  Аз не съм на екскурзия  в ИстаНбул(CтаМбул е на руски .. може от там да идва объркването) за 2 дена или 2 седмици ... и за сега турците ми се виждат такива за каквито се представят,т.e. едно тюрлю от "the good, the bad and the ugly" kakTo Bceku дp. HaPoд; ама не ... някой като е решил, че те са космати, брадати, зъбати, та и рогати башибозуци и това си е . А да се говори ,че сериалите са държавна политика на TR правителство е повече от смешно, наистина (ако съседите ни само чуят какво си мислим, ще паднат от смях ; и преди няколко страници писах : на средностатистическия турчин не му пука за EU).

ps: И така и така не сме по темата, та да припомня 1-2 факта : 1)турците НЕ са араби, 2) Български турци и турци в TR са две различни понятия, 3) всички турци/араби не са мюсюлмaни и не всички мюсюлмани за турци/араби (не че е лошо, ако човек е представител на някоя от категориитеWink Peace .

ps2: а ? за женитбата в Islam-а(не визирам конкретно TR) е много различно от това, к/о някой е (до)чул и (не) разбрал, но не бих писала за това в тази тема.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт