Промиват ли мозъци турските сериали?

• 45 986
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 035
Грамотното писане и образУванието (както го беше написала една вишистка в друга тема) нямат нищо общо.
На английски със сигурност си чела повече от мен.

Не само на английски! Още преди да започна висшето си образование съм изчела повече книги от повечето почитатели на сапунени сериали. Ако си от среднистите, които се комплексират от висшисти искрено те съжалявам. Дори и да не си пак остава фактът, че си дребнава и повърхностна.
Съгражданка си ми и затова ще си замълча ....

Не съм от Русе, а само живея тук и не ми харесва особено, така че давай - разгроми ме и ми покажи колко съм невежа и простовата...
А ,няма няма да обиждам не ми ходи на двете висши . Grinning пък и се комплексирах от английската ти филология.

# 1 036
Вълчо е прав!А пък и Saidah всеки има право на собст. мнение...

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 15:29 от Ванилия75

# 1 037
Абе големи жени сте била ли да се дъжите по този елементарен селяндурски начин Sick
Престанете!

И аз това се чудя и съжалявам, че се поддадох на провокациите. Много мразя такива неща!

Как провокации - правиш политически коментари и анализи, а пишеш неграмотно и несвързано! За разкош развяваш образУвание...

Ако четеш по-внимателно ще видиш, че не съм писала образУвание...сбъркала съм една бувкичка и това не означава, че съм неграмотна. Това, че не можеш да разбереш, какво съм написала, не означава, че пиша несвързано. Спирам вече да пиша в тази тема, защото не желая повече да падам до такова ниво на "комуникация"...

Илиана, споменах образованието си като аргумент и не съм очаквала някой да се комплексира. Просто коментара с висшистите ми припомни един стар наболял проблем на среднистите. Поздравявам те за двете ти висши, аз също смятам да започна още едно.

# 1 038
Напълно подкрепят казаното то теб! Наистина с тези сериали целят да покажат, че са европейци. Писнало ми е от хора, които гледат тези сериали, ходили са за два дена в Истамбул и твърдят, че турците не били такива, за каквито ги мислим!!! Хора, осъзнайте се, Турция не е само Истамбул!!! И много ясно, че като сте туристи ще ви се подмажат да ви вземат паричките!!! Дори и интелигентните турци в Истанбул са си фанатици на тема Велика Турция и религията си!!! Да си направят техен си съюз. Утре и Австралия ще поиска да влезе в ЕС, всичко се обезмисля!!! Друг е въпросът, че ЕС не е само на база на географията! Не може в Турция да заравят живи по 200 момичета годишно защото са говорили с момчета и да твърдят колко са цивилизовани! От икономическа гледна точка ЕС няма изгода да приеме Турция! Въобще отвсякъде погледнато нямат място в ЕС!!!

# 1 039
Турската конспирация става все по-опасна! Вече са промили мозъците и на журито на Берлиналето и са откраднали една златна мечка!  Shocked

# 1 040
То защото в Листопад има малко насилие.
Насилието не е необходимо условие, за да има промиване на мозъци.
             Тук мнението ми е 50/50 . Peace
         Не искам да споря , но ме дразни отношението на съфорумци , които
         приемат за правилна, единственно собствената си гледна точка.
         Не приемат мнение ,различно от тяхното.Нападат,хапят със злобен език,
         обиждат и т.н.
         А това също си е може би един вид насилие.
         Всеки има право да живее така, както му харесва.Не виждам защо някой трябва да
         се обижда от нещо ,което не е по вкусът му.
         Ами и на мен не ми допадат екшъни,ужаси и вампири-но никога не съм си позволила
         да кажа на хората,които ги гледат,че са с промити мозъци. Peace
         И още нещо, ако искаме по-малко "промити" мозъци, трябва да
         започнем първо да бъдем по-толерантни едни към други.
         Да се научим да уважаваме хората , без да гледаме цвета на кожата му,
         неговият етнос и религията ,която изповядва.

# 1 041
Вълчо е прав!А пък и Saidah всеки има право на СОБСТВЕНО МНЕНИЕ...
             Точно , всеки има право на собствено мнение . Peace
             Не съм оспорвала този факт , защото и аз мисля така.
             Но ,моля те ,не пиши повече с главни букви.
             Ако си наясно с правилата на форума , това означава крещене.
             А аз не обичам да ми крещят, приемам го като един вид насилие. Wink

# 1 042
"Може в главата ми да има бръмбари, но всичките са с вишу."
Лебедици мои, от къде литнахте, накъде кацнахте.
Вълк, "лебедица" като "голяма бяла птица" ли да го разбираме?
"Патки" ли ни нарече?
 Joy Joy Joy

Не, асоциацията е с Йордан Радичковите мангалчета, дето се цапали с кал пред колибата, а като ги гледал старият мангал, изпаднал в умиление и рекъл:
 -Еех, лебеди мои!

# 1 043
Вълчо е прав!А пък и Saidah всеки има право на СОБСТВЕНО МНЕНИЕ...
             Точно , всеки има право на собствено мнение . Peace
             Не съм оспорвала този факт , защото и аз мисля така.
             Но ,моля те ,не пиши повече с главни букви.
             Ако си наясно с правилата на форума , това означава крещене.
             А аз не обичам да ми крещят, приемам го като един вид насилие. Wink
Съжелявам,че се е приело така  bouquet Hug Поправям Peace

# 1 044
  • гр. Шумен
Турската конспирация става все по-опасна! Вече са промили мозъците и на журито на Берлиналето и са откраднали една златна мечка!  Shocked
Сериозно! Бързо мечката обратно в Берлинския зоопарк!!!
Майтапа настрана, но има съществена разлика между сапунките - били те турски, пампанайски или марсиански - и фестивалното кино. Имаше навремето един много добър турски филм (май се казваше "Отмъщението на змиите"), който също беше натоварил престижни награди и който едва ли някой би казал, че промива мозъци. Те и сериалите ги промиват на склонните към промиване, но истината е, че това облъчване отвсякъде вече лично мен ме нерви.
Палава фея, благодаря ти че ми оправи настроението в тоя понеделнишки следобед - вЕрвай, отдавна така не бях се забавлявала!  Joy

# 1 045
Сериозно! Бързо мечката обратно в Берлинския зоопарк!!!
Майтапа настрана, но има съществена разлика между сапунките - били те турски, пампанайски или марсиански - и фестивалното кино. Имаше навремето един много добър турски филм (май се казваше "Отмъщението на змиите"), който също беше натоварил престижни награди и който едва ли някой би казал, че промива мозъци. Те и сериалите ги промиват на склонните към промиване, но истината е, че това облъчване отвсякъде вече лично мен ме нерви.
Палава фея, благодаря ти че ми оправи настроението в тоя понеделнишки следобед - вЕрвай, отдавна така не бях се забавлявала!  Joy

Наистина е смешно, като се погледне отстрани в какъв спор попаднах... Дори и ти да си от тези, които смятат, че съм проста и неграмотна, радвам се, че тази гнусна тирада е развеселила някого...

# 1 046
е, не бъди толкова скромна - не само попадна, а и доволно подкладе.

# 1 047
е, не бъди толкова скромна - не само попадна, а и доволно подкладе.

Аз съм емоционален човек, което не ми пречи като се успокоя да погледна обективно на ситуацията. Подобни спорове далеч не са привични за мен, но не се сдържах и се защитих. То е ясно, че няма да се стигне до консенсус. Просто има хора, които обичат да обиждат. За съжаление, аз, подведена от емоциите си, станах съществена част от една неприятна "дискусия".  Записвам си наум с кого да не контактувам във форума и продължавам напред. Много добре знам какво имам в главата си и подобни неща не могат да понижат самооценката ми. Остана само лек неприятен вкус от гнусотиите, който скоро ще изчезне. 

# 1 048
Не се заричай нищо чудно в други теми мненията ви да съвпаднат.

# 1 049
Хората са еднакви по света и имат сходни проблеми - така е било и така ще бъде- Нищо не се е променило от началото на Адам и Ева та до сега- секс, власт, пари, любов, вяра ....
Интересни са затворените общества - както и сектите, и когато се освети някоя част на това общество на хората им е интересно. След време се вижда, че е  същото като и у нас та дори и отгоре и си викаш... бре да му се невиди... па аз какво съм мислел за тях...и така. До следващото разбулване..
Всяка тема свързана с любовта и секс е пикантна за окото и ухото, но когато идва от арабския свят това още повече ни е интересно. Мислим си, че са назад че ала бала, че там за изневяра се наказва със затвор - смърт - ДА ама НЕ ...
Имат си начини да се впишеш в морала. Има два договора за семейно положение/поне така го разбрах/ 1 договор - брак съжителство, 2 договор -секс. Можеш да платиш на бащата за 2 договор за дъщеря му..... Всички са доволни...ами 4 жени и 40 деца... че и повече...
Мозъци едва ли ще промият с филмите- то или имаш или нямаш. Въпроса е колко знаем за тези хора и дали всички живеят в стандарта, който се показва. Свят широк ....

Общи условия

Активация на акаунт