Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 825
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 195
В турските сериали има едно потресаващо несъответствие между натрапчивото присъствие на "Господ" в светския диалог на героите и доктрините на исляма.
Отвсякъде куца и прокламирането на универсални ценности - ислямската теория за държавата, основана на схващането за неделимостта и всеобхватността на Аллах, никога не е възприемала разделението на светската и духовна власт, разграничаването между законодателната, изпълнителната и съдебната институция, а още по-малко признаване суверенитета на дадена народност и в частност на човека. Да не говорим за жената!
Религиозната дискриминация се прокарва къде дискретно, къде не и спрямо иноверци в обществените отношения, институции и т.н.
Ислямът изключва категорично правото на установяване на чужди идеологии на собствената си територия.
Държавата трябва да бъде въплъщение на моралните принципи на религията. А внедряването на исляма в частния живот на личността, в семейството, чрез вграждане на ислямското мислене и създаване на единна ислямска общност е в тотално противоречие с европейските ценности за равнопоставеност на членовете в европейската общност и респективно на хората, многокултурност и уникалност на етносите и националностите.
И тогава, какво да се очаква от една ислямска държава по отношение на признаването и спазването на европейското законодателство!?
Заради тези коренни несъответствия промиването на мозъци тече с пълна пара, по всички фронтове на комерсиалния обмен.
А ислямът е завоарлиран под формата на "културна" пропаганда.
Изводът -  дори и турските сапунки промиват мозъци.

Прояви поне малко достойнство и посочи източника на тези измъчени мисли.

# 196
Как да не виждаме. Ама в приказките всичко свършва до сватбата. Никъде не пише как Спящата красавица се разбира със свекърва си.
Моля, моля. Там тъщата даже заръчва на иконома да сготви внучката със сос тартар.
После внучето, после Спящата.
Добре, че икономът бил добър човек, та сготвил съответно агне, яре, сърна.
Да не говорим, че Ден и Нощ, двете деца на Спящата са извънбрачни, родени преди сватбата.
Тая е чела темата за селските имена.

Забрави да споменеш и че са близнаци, но от различни бащи!   Joy

# 197
Мен лично резултатът от анкетата, доста ме разочарова, не очаквах толкова голямо зомбиране в резултат от турските сериали....... #Crazy
Явно кризата не е само финансова........ ooooh!
Имах малко по-високо мнение за сънародничките си, но........да слезем на земята:''хората си искат хляб и зрелища'', опс грешка''хляб и турски сериали''.
Той Бат Бойко се отказа(изплаши) от референдума за новините на турски език, а ние сме тръгнали да обсъждаме промиват ли мозъци турските сериали?
Какъв беше резултатът в ''Сблъсък''( не го гледах, бяхме в парка с малкия), като във форума ли?
 #Crazy #Crazy #Crazy
Забравих, направо да ги дават със субтитри, така ще се обогатим и научим езикът им и ще гледаме още повече сериали, да не забравяме-един език, никога не е излишен, особено турския ooooh! ooooh! ooooh!

# 198
Мен лично резултатът от анкетата, доста ме разочарова, не очаквах толкова голямо зомбиране в резултат от турските сериали....... #Crazy
...

Какво зомбиране, бе моме? Ти си тази, която не може да живее без да дава акъл на хората какъв език да учат и да ги следи кога си изкарват децата  Laughing болни мозъци... явно си нямате свой живот...

# 199
Мен лично резултатът от анкетата, доста ме разочарова,

Защото на теб отдавна ти е промит мозъка.

# 200

А ти защо си мислиш, че тези които са отговорили с НЕ в анкетата гледат турски сериали и ги харесват? Приеми, че те просто не им пречат и не са позволили каквито и сериали да станат част от живота им. Ако твоя мозък е податлив на промиване, има много други мозъци които не са...

# 201
А ти защо си мислиш, че тези които са отговорили с НЕ в анкетата гледат турски сериали и ги харесват? Приеми, че те просто не им пречат и не са позволили каквито и сериали да станат част от живота им....

Точно така!  Peace Аз не гледам сериали, но и хич не ме интересува какво си е пуснала да гледа потребителката Цонка!
Както каза вчера Латинка: "Господ ни е дал акъл, а битието - дистанционно..."  Mr. Green

# 202
  • София

А ти защо си мислиш, че тези които са отговорили с НЕ в анкетата гледат турски сериали и ги харесват? Приеми, че те просто не им пречат и не са позволили каквито и сериали да станат част от живота им. Ако твоя мозък е податлив на промиване, има много други мозъци които не са...

Да, момата се тревожи за целокупното българско население, защото съди за всеобщата емоционално-интелектуална податливост по собствената такава!

Спокойно, твоят капацитет не е критерий. Ти внимавай какво гледаш, че за теб наистина е важно, другите имат устойчивост, която няма да разбереш.

# 203
  • Пловдив

А и ти, violenza, която се прехласваш по Клонинг, ли ще съдиш любителите на турски сериали?

Ти пък това от къде го изрови Joy та чак да съм се прехласвала ooooh!
Клонинг,  на мен лично ми беше много интересен, а и бях в майчинство Grinning
Никой не съдя, всеки има право да гледа колкото иска и каквото може да поеме Mr. Green
Няма нищо лошо да следиш 1-2 сериала, притеснителни са количеството теми, изписани за турските сериали #Crazy
argun, всички разбрахме, че защитаваш всичко турско  Mr. Green няма смисъл да продължаваш да се заяждаш Stop
ani27  анкетата в предаването завърши с резултат 52%/50% в полза на не гледащите, за съжалене и аз не го очаквах Laughing

# 204

ani27  анкетата в предаването завърши с резултат 52%/50% в полза на не гледащите, за съжалене и аз не го очаквах Laughing

newsm78 Тук има заговор на турското правителство - убедена съм!  Mr. Green Допълнителните 2% са купени гласове на електората на  ДПС!

# 205
Резултатът е доста добър, като се има предвид, че това са хора, гледащи тв, и то бтв и участващи в такива анкети. 

# 206
  • София

А и ти, violenza, която се прехласваш по Клонинг, ли ще съдиш любителите на турски сериали?

Ти пък това от къде го изрови Joy та чак да съм се прехласвала ooooh!
Клонинг,  на мен лично ми беше много интересен, а и бях в майчинство Grinning
Никой не съдя, всеки има право да гледа колкото иска и каквото може да поеме Mr. Green
...

Не съм експерт, но не вярвам Клонинг да е по-интелектуално занимание за млади майки!

Използвала си думата "магнетичен" за тази сапунка - това ми звучи прехласнато, а го изрових на случаен принцип от последните ти публикации.  Wink  

# 207

ani27  анкетата в предаването завърши с резултат 52%/50% в полза на не гледащите, за съжалене и аз не го очаквах Laughing

newsm78 Тук има заговор на турското правителство - убедена съм!  Mr. Green Допълнителните 2% са купени гласове на електората на  ДПС!

Joy
Това ще влезе в историята на математиката.

# 208

Joy
Това ще влезе в историята на математиката.

Ей, вярно. Не съм си изпила кафето. Или са ми промили мозъка, въпреки че не ги гледам. но те излъчват отвсякъде.

# 209
  • Пловдив

Така че малко издиша версията, че Турция си прави имидж в Ес и т.н

Или мислиш, че Доган ги плаща?
Ето ти отговора от вчера : http://www.znam.li/Pages/News/Default.aspx?evntid=1229447
А от Доган може да се очаква всичко Wink
Няма нищо случайно Mr. Green

ivonska, абсурд да е от последните ми публикации, бая трябва да си ровила Thinking

Общи условия

Активация на акаунт