Промиват ли мозъци турските сериали?

• 46 038
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Как може така да нападате   ani27, само защото изрази своето мнение за тези сериали, вие  наистина сте мафия  ooooh!

И според мен не е много удачно да се срвняват американските сериали с турските. Най-малкото, в Анадола същите въпросни сериали едва ли им е позволено да ги гледат. Тези сериали са официален ПР на Турция и това никой не го отрича. (Не гледам БТВ, наистина ли говорят за Перла?!) Все пак, трябва да си сляп, за да видиш, че са адски много, всички са в праймтайма и хората масово ги гледат, не е като американските и латиноамерикански сериали, които се гледат от хората, стоящи си по цял ден вкъщи (най-вече възрастни жени).

Честно казано, втрещена съм, че почти половината от гласовете в анкетата са за "не".... Предполагам, че и доста малко хора ще подпишат петицията, която пуснах в Клюкарника под Петиции, която е против вкарването на деца в Биг Брадър Фемили. Хората явно са готови да гледат всичко, независимо колко очевидно е, че то цели брутално насаждане на някакъв тип политика и мислене.

Турските сериали правят точно това, което Вълкът с дълъг ник пише, трябва да ни накарат да се приближим към турския бит, за да не мислим, че има някакъв проблем, който да ни прави различни. (Имаше наскоро социологически дебат с ученици, които твърдят, че харесват турските сериали, защото там се защитават патриархални ценности. Помислете дали наистина не се цели нещо.)
Радвам се, че има хора, които мислят  Peace
Другата истина, е че ги купуват за без пари, да се надяваме, че като излезем от кризата, ще гледаме по-стойностни неща Mr. Green

# 181
За протокола:''1001 нощ не съм го гледала'', не съжалявам.
Относно правописа, явно опцията''провекра правопис'' не е актуална''.
За ''Аватар'', гледах го в къщи на компа, с няколко прекъсвания, и пак ме впечатли(не става въпрос за ефектите и новите технологии). Една от основните идеи, според мен, е че човек трябва да живее в хармония със себе си и ПРИРОДАТА, не да я унищожава, да се оттърсим от консуматорската си същност Thinking

# 182
  • София
Не знам защо се мислите за мислители, ама четете поне хората от бранша какво са ви обяснили на предишната страница по един достъпен и популярен начин...

А и ти, violenza, която се прехласваш по Клонинг, ли ще съдиш любителите на турски сериали?

...
За ''Аватар'', гледах го в къщи на компа, с няколко прекъсвания, и пак ме впечатли(не става въпрос за ефектите и новите технологии). Една от основните идеи, според мен, е че човек трябва да живее в хармония със себе си и ПРИРОДАТА, не да я унищожава, да се оттърсим от консуматорската си същност Thinking

И това е толкова революционно, новаторско и брилянтно за сюжет, че те впечатли най-много?

# 183
Ако под промиване на мозъци се разбира, че вече доста хора приемат турците като нормални човеци, а не като рогати дяволи - то ДА! И това случайно промиване на нечий мозък може само да ме радва.

# 184
Как може така да нападате   ani27, само защото изрази своето мнение за тези сериали, вие  наистина сте мафия  ooooh!

И според мен не е много удачно да се срвняват американските сериали с турските. Най-малкото, в Анадола същите въпросни сериали едва ли им е позволено да ги гледат. Тези сериали са официален ПР на Турция и това никой не го отрича. (Не гледам БТВ, наистина ли говорят за Перла?!) Все пак, трябва да си сляп, за да видиш, че са адски много, всички са в праймтайма и хората масово ги гледат, не е като американските и латиноамерикански сериали, които се гледат от хората, стоящи си по цял ден вкъщи (най-вече възрастни жени).

Честно казано, втрещена съм, че почти половината от гласовете в анкетата са за "не".... Предполагам, че и доста малко хора ще подпишат петицията, която пуснах в Клюкарника под Петиции, която е против вкарването на деца в Биг Брадър Фемили. Хората явно са готови да гледат всичко, независимо колко очевидно е, че то цели брутално насаждане на някакъв тип политика и мислене.

Турските сериали правят точно това, което Вълкът с дълъг ник пише, трябва да ни накарат да се приближим към турския бит, за да не мислим, че има някакъв проблем, който да ни прави различни. (Имаше наскоро социологически дебат с ученици, които твърдят, че харесват турските сериали, защото там се защитават патриархални ценности. Помислете дали наистина не се цели нещо.)
Радвам се, че има хора, които мислят  Peace
Другата истина, е че ги купуват за без пари, да се надяваме, че като излезем от кризата, ще гледаме по-стойностни неща Mr. Green
Благодаря, за подкрепата Heart Eyes
Показателно е какви хора гледат турските сериали(изключвам пенсионерите, на тях друго забавление с тези мизерни пенсии не им остава), щом използват подобни лични нападки към човек, който не познават и не са виждали.
Явно толкова си могат хората, не им се отдава и интелигентно да спорят Crazy
След още някоя и друга година турски сериали, какво ли ни чака...................... #Crazy ooooh! #Crazy #Crazy #Crazy

# 185
За промиване на мозъци чак едва ли става на въпрос. Турция се опитва да гради имидж, илюзорен, но все пак имидж.

Промиване на мозъци идва от самите ни телевизии - не може централна новина в 19:00ч. да е какво яде Инджи, Мюмюн кога ще идва и най-вече какъв ще е краят на тази забава, а новина от ранга на Хаити, да е сместена помежду другото в 30-тина секунди  ooooh! Не е реално в "Бтв Репортерите" да ме занимават с един снимачен ден на "Листопад", при положение че точно тогава имаше доста събития - Р. Желева и провалът й на изслушването, Хаити, разни престъпни банди - абе каквото и да бяха хванали все по-нормално щеше да е от снимачния ден. И това не един, а 2 дена!!?  Stop Това вече е опит за промиване на мозъци и създателите на турски сериали нямат никакво отношение към абсолютно вътрешния ни проблем. Мен ми е жалко, че толкова ниско оценяват зрителите си въпросните телевизии!  Confused

# 186
Харесах детайлите в сюжета(за ''Аватар), но сега не ми се прави подробна дисекция, а и го гледах преди месец.
Ние сме част от Вселената и тя е част от нас. Всяко наше действие има значение и и се отразява, ей такива дребни нещица.
Харесвам книгите на Джеймс Редфийлд и всякаква подобна литература(който ги е чел ще ме разбере) , но стига сме спамили темата за турските сериали.

# 187
В турските сериали има едно потресаващо несъответствие между натрапчивото присъствие на "Господ" в светския диалог на героите и доктрините на исляма.
Отвсякъде куца и прокламирането на универсални ценности - ислямската теория за държавата, основана на схващането за неделимостта и всеобхватността на Аллах, никога не е възприемала разделението на светската и духовна власт, разграничаването между законодателната, изпълнителната и съдебната институция, а още по-малко признаване суверенитета на дадена народност и в частност на човека. Да не говорим за жената!
Религиозната дискриминация се прокарва къде дискретно, къде не и спрямо иноверци в обществените отношения, институции и т.н.
Ислямът изключва категорично правото на установяване на чужди идеологии на собствената си територия.
Държавата трябва да бъде въплъщение на моралните принципи на религията. А внедряването на исляма в частния живот на личността, в семейството, чрез вграждане на ислямското мислене и създаване на единна ислямска общност е в тотално противоречие с европейските ценности за равнопоставеност на членовете в европейската общност и респективно на хората, многокултурност и уникалност на етносите и националностите.
И тогава, какво да се очаква от една ислямска държава по отношение на признаването и спазването на европейското законодателство!?
Заради тези коренни несъответствия промиването на мозъци тече с пълна пара, по всички фронтове на комерсиалния обмен.
А ислямът е завоарлиран под формата на "културна" пропаганда.
Изводът -  дори и турските сапунки промиват мозъци.

# 188
  • София - Рим и обратно
Не по-голяма промивка от разни Биг Брадър, Сървайвър, Денсинг Старс и подобни други бози, върхове на свещената простотия ooooh! И изобщо, кой може да ме накара да седна пред ТВ и да гледам "промитата" отвсякъде БТВ???? Никой.
Отдавна съм престанала май изобщо да гледам телевизия, така като се замисля  newsm78, особено след като прочетох няколко книги на Ван Хелсинг, oтносно телевизията и промиването на мозъци. Винаги мога да си взема интересен филм, който искам да видя и се чувствам прекрасно  Whistling

# 189
особено след като прочетох няколко книги на Ван Хелсинг, oтносно телевизията и промиването на мозъци...

Е, той, защото не е част от евтината промивка, нали...  Simple Smile

# 190
В турските сериали има едно потресаващо несъответствие между натрапчивото присъствие на "Господ" в светския диалог на героите и доктрините на исляма.
Отвсякъде куца и прокламирането на универсални ценности - ислямската теория за държавата, основана на схващането за неделимостта и всеобхватността на Аллах, никога не е възприемала разделението на светската и духовна власт, разграничаването между законодателната, изпълнителната и съдебната институция, а още по-малко признаване суверенитета на дадена народност и в частност на човека. Да не говорим за жената!
Религиозната дискриминация се прокарва къде дискретно, къде не и спрямо иноверци в обществените отношения, институции и т.н.
Ислямът изключва категорично правото на установяване на чужди идеологии на собствената си територия.
Държавата трябва да бъде въплъщение на моралните принципи на религията. А внедряването на исляма в частния живот на личността, в семейството, чрез вграждане на ислямското мислене и създаване на единна ислямска общност е в тотално противоречие с европейските ценности за равнопоставеност на членовете в европейската общност и респективно на хората, многокултурност и уникалност на етносите и националностите.
И тогава, какво да се очаква от една ислямска държава по отношение на признаването и спазването на европейското законодателство!?
Заради тези коренни несъответствия промиването на мозъци тече с пълна пара, по всички фронтове на комерсиалния обмен.
А ислямът е завоарлиран под формата на "културна" пропаганда.
Изводът -  дори и турските сапунки промиват мозъци.

Кривондела, от къде го копна това? Че и веднага го вмести сред твоите мисли/ или и те не са твоите/ за турските сериали и му сложи накрая извода. Хубаво е, когато цитираш, да посочваш източника и въобще подобно ''заиграване'' с по- сериозни теми не винаги е добра идея, защото изисква определена култура и познания, най-малкото.

Прекалено много се надценявате, ако мислите че десетки сериали се създадават, за да променят мнението на велики страни като България и Румъния. И ако беше така, то те нямаше да ги продават, а щяха да ги подаряват. А това в какво време ги дават си е решение на съответната тв, а не велик заговор. Чий проблем е, че наистина няма качествени бг продукции и забавни шоупрограми, които да се излъчват в гледано време, а се стига дотам, че ефирът да се залее с хубави и недотам сапунки и все пак зрителите да ги предпочитат?
Киното, телевизията и въобще шоубизнесът в Турция си вървят с пълна сила от много години. Много преди в България да закупят първия сериал или да има ЕС. Имат школа, имат и традиции. Голяма страна - много народ,повече възможности - добре смазана машина, която печели пари. А това, че сериалите не показвали реалния живот - естествено, това е продукт за забавление - по-добре е да гледаш живота на богатите и гледки от Босфора, все пак.

# 191
ами примерно от сайта на Християнската вселенска и апостолска църква  Wink

# 192
Ако ме вържат и приковат към един стол с ТВ насреща излъчващ само турски сериали-да.
Сигурно на определен етап ще поддам.
Аз обаче имам избор-мога да превключа канала или да изключа телевизора.
Така, че не виждам как биха могли да промият мозъка на човек, който е свикнал да го ползва.
Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш.

# 193
Как да не виждаме. Ама в приказките всичко свършва до сватбата. Никъде не пише как Спящата красавица се разбира със свекърва си.
Моля, моля. Там тъщата даже заръчва на иконома да сготви внучката със сос тартар.
После внучето, после Спящата.
Добре, че икономът бил добър човек, та сготвил съответно агне, яре, сърна.
Да не говорим, че Ден и Нощ, двете деца на Спящата са извънбрачни, родени преди сватбата.
Тая е чела темата за селските имена.

# 194
Как да не виждаме. Ама в приказките всичко свършва до сватбата. Никъде не пише как Спящата красавица се разбира със свекърва си.
Моля, моля. Там тъщата даже заръчва на иконома да сготви внучката със сос тартар.
После внучето, после Спящата.
Добре, че икономът бил добър човек, та сготвил съответно агне, яре, сърна.
Да не говорим, че Ден и Нощ, двете деца на Спящата са извънбрачни, родени преди сватбата.
Тая е чела темата за селските имена.

Пусни го това, моля в темата за свекървите , белким престанат да се оплакват, че тя им подарила комбинезон в розово, като отдавна трябва да знае, че снахата носи само резедаво.

Общи условия

Активация на акаунт