Промиват ли мозъци турските сериали?

• 45 990
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 165
информираха ни , че още сериали са купени , подготвяйте се психически  Mr. Green , скоро няма да свърши ,
единственото положително е , че може да има някакъв ефект по време на избори -  да се стегнат хората и да идат да гласуват .

# 166
Кой виси цял ден пред телевизора, че да имат време и мозъка да му измият... ако го има въобще де...   Mr. Green

# 167
  • София
Мисля, че в един момент турските сериали в прайм-тайма ще бъдат изместени в по-логично време.
Освен този по бтв в 20.00ч кой друг турски дават по това време и по коя програма?

И по Нова! Пак в 20.00! Не издържам вече!

Не беше Шехерезада, а 1001 Нощ - първия търски сериал, който пуснаха.

# 168

Ако от сутрин до вечер даваха италиански бози, щях да се възмутя.  
А не те ли възмущава това, че се харчат парите от нашите данъци за глупости?...
Все ми е едно за какво ще си дават парите частните телевизии, обаче ми пука какви филми и сериали купува националната телевизия, защото не го прави със собствени пари.

Сега погледнах в програмата за понеделник. По Нова турските сериали са:
от 12.30 - 13.30
от 16.30 - 18
от 20-21 - общо 4 часа на ден
по БТВ
от 15.30 - 18.30
от 20-22 - общо 5 часа на ден
Не вярвам да стоите пред ТВ-то по цял ден, по времето когато дават турски сериал правете нещо друго.

# 169
Защо и двете й се връзвате на тази трътка?!
Що за отношение  ooooh!
Това отношение от турските сериали ли го научи или просто така са те възпитали?

# 170
е, да. 2 от 3те основни програми с турски сериал в 8 е много ...

# 171
И според мен не е много удачно да се срвняват американските сериали с турските. Най-малкото, в Анадола същите въпросни сериали едва ли им е позволено да ги гледат. Тези сериали са официален ПР на Турция и това никой не го отрича. (Не гледам БТВ, наистина ли говорят за Перла?!) Все пак, трябва да си сляп, за да видиш, че са адски много, всички са в праймтайма и хората масово ги гледат, не е като американските и латиноамерикански сериали, които се гледат от хората, стоящи си по цял ден вкъщи (най-вече възрастни жени).

Честно казано, втрещена съм, че почти половината от гласовете в анкетата са за "не".... Предполагам, че и доста малко хора ще подпишат петицията, която пуснах в Клюкарника под Петиции, която е против вкарването на деца в Биг Брадър Фемили. Хората явно са готови да гледат всичко, независимо колко очевидно е, че то цели брутално насаждане на някакъв тип политика и мислене.

Турските сериали правят точно това, което Вълкът с дълъг ник пише, трябва да ни накарат да се приближим към турския бит, за да не мислим, че има някакъв проблем, който да ни прави различни. (Имаше наскоро социологически дебат с ученици, които твърдят, че харесват турските сериали, защото там се защитават патриархални ценности. Помислете дали наистина не се цели нещо.)

# 172
Всичко хубаво, но тези сериали не идват по линията на междукултурния обмен безплатно,  а се купуват, те са продукт.
Така че малко издиша версията, че Турция си прави имидж в Ес и т.н
Или мислиш, че Доган ги плаща?
За тези телевизии не е ли най-важен рейтинга и съответно рекламите и т.н..

# 173
Аз не смятам, че промиват мозъка, нито имам нещо против турската култура и Турция. Просто ми идват в повече.
Дай да заклеймим и хората, които ходят на почивка в Турция. А хич не са малко и виждат нещата на място.

# 174
  • София
Защо никой не вижда вселенската конспирация за човешко нещастие, което сеят тъпите приказки за принцеси???

И да изключвате телевизора с турския сериал, ако подхващате  Спящата красавица - пак е пагубно за душевността и бъдещето на горката небъдна принцеса, която отглеждате!

# 175
Как да не виждаме. Ама в приказките всичко свършва до сватбата. Никъде не пише как Спящата красавица се разбира със свекърва си.

# 176
  • София
Как да не виждаме. Ама в приказките всичко свършва до сватбата. Никъде не пише как Спящата красавица се разбира със свекърва си.

И че после не може да спи щото Принца хърка, а инфантите реват!

Тю, оспамих! Mr. Green

# 177
  • София

И че после не може да спи щото Принца хърка, а инфантите реват!

Тю, оспамих! Mr. Green

Трай са, че принцът, който пък аз отглеждам спи, а се разхилих като пияна туркиня!

ПП. Не забравяйте да им кажете, че в реалността за нЕкой сватба, за други - брадва!

# 178
  • София
Турските сериали правят точно това, което Вълкът с дълъг ник пише, трябва да ни накарат да се приближим към турския бит, за да не мислим, че има някакъв проблем, който да ни прави различни. (Имаше наскоро социологически дебат с ученици, които твърдят, че харесват турските сериали, защото там се защитават патриархални ценности. Помислете дали наистина не се цели нещо.)
Изглежда не познаваш психологията на телевизионното програмиране у нас. По нова, закъсали за пари, купуват един турски сериал "1001 нощи". По същото време и Нова и останалите телевизии вече от няколко години са в криза и нямат почти нищо интересно в програмата си, та турската сапунка се оказва нещо интересно на фона на безкрайните повторения, дори само, защото е нещо ново. БТВ не импровизират, а играят на сигурно и купуват на свой ред Перла- също сапунка, също турска, също евтина. И така докато тези сапунки не спрат да се гледат. Един епизод от подобен сериал струва между 30 и 100 пъти по- малко пари от един епизод на "Изгубени", а и американските сериали вече имат само 22- 24 епизода на сезон, а турските по 100- 200- 1000.

Надценявате способността и възможностите на програмните директори да творят конспирации от подобен мащаб. Платени и пропагандни са новините и сутрешните блокове, и то от години, но за тях явно зрителите са свикнали и никой дума не казва. Телевизионната програма в последните години е толкова посредствена, че чак е потресаващо. Турските сапунки са едно естествено развитие на ситуацията.

# 179
Аз мисля че изобщо гледането на телевизията промива мозъци. Колко от нас дремят по цяла мечер пред телевизорите и от месеци не са прочели хубава книга? А новините, особено по БТВ пък са абсолютно промиване на мозъка - от мухата се прави слон, най-обикновен януарски сняг се представя като нечувано бедствие . . . Като не харесвате турски сериали, времето между 8 и 9 е идеално за разговори с близките, игра с децата, четене на хубава книга.

Общи условия

Активация на акаунт