Промиват ли мозъци турските сериали?

• 45 982
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да сравнявате ''Титаник'' и ''Аватар'' с турските сериали Joy Joy Joy
Специално за ''Аватар'' се иска повече мислене, за да го рабереш и оценеш, не просто за зяпаш.

Да ме прощаваш, ама къде е зарит титаничния и неповторимия сюжет? Коя от двете любови не се е случвала, та се изисква някаква уникална суфистицираност да я вденеш?

Листопад го загледах, защото съм болна. Добре играят актьорите, естествени и неподправени, липсват джуки, цици и D&G токи. После влязох в темата, писах ЛС на сведущите и ... вече знам развитието. Нямам нерви аз да чакам и да следя...  Sunglasses Промит ли е мозъкът ми?

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 21:00 от ivonska

# 151
ivonska,край!
Вече си враг на България! Mr. Green
 Joy   Joy   Joy

# 152
  • София
ivonska,край!
Вече си враг на България! Mr. Green
 Joy   Joy   Joy

Да въртиш трътка като Трътка по-интелектуално ли е от гледането на приказки от различните географски ширини?

ПП. Аватар много ми хареса, но чак пък да го считаме за Шекспиров сонет е прекалено!

# 153
Да не мислиш,че е лесно да въртиш трътка?
И да следиш,кой гледа сериали,кой не извежда детето и кой учи езици(било то турски) ooooh!
Никак даже. Naughty

# 154
не знам защо сравняват турските сериали  с Дързост и красота и подобните ,
никога досега не съм виждала за други сериали да се говори с възхита вечер в централните новини , все едно са някакво супер явление в света на киното ,
като видя блесналия благодушен и тъповат поглед на Ани Салич , четяща ''новина'' за сериала Перла все я сравнявам с някое тревопасно ,
на мен вече тия хора ( Гена Трайкова , Венелин Петков и т.н. ) каквото и да ми кажат , каквото и да направят ( филми , репортажи ) , никога не бих ги погледнала сериозно ,
за мен това са хора , четящи такива вести  са равностойни на хора , лижещи всеки задник , и ме дразнят изключително много , идват ми като долнопробни душевни к.рви ,
помня , че една новинарка в чужбина беше запалила листа с поредния текст за Парис Хилтън , след прочитането , незабравимо ...
а съветите да не гледам телевизия , естествено , че го правя - не гледам тв , не купувам вестници , защото и те са жълти , музика няма , кино - също , въобще това е една вътрешна емиграция ...

# 155
  • София
 therese, аз смятам, че в основата на всички мрънкащи, подтиснати и отчаяни домакини е Спящата красавица, Снежанка и всички други грешни модели, които възпитават момиченцата ви да чакат принца на бял кон, който да им реши житейските проблеми и да ги направи щастливи! ГАДОСТ! Така се става нещастен - не смееш дори да пораснеш на трътка, че ще събудят следващата спяща хубавица и айде...

Ама не пускам тема, а би трябвало!

# 156
Че какво има за мислене в Аватар? Отиват янките, прее/ават тяхната хармония,
насаждат демокрация хамерикански тип, изчукват им принцесата - колко такива филми сме гледали, с лопата да ги ринеш.
Турските сериали ни ги натресоха, след като се заговори за спиране на новините на турски език - да свикваме със звученето, имената, нравите и бита на турчина. Единствено турските бизнесмени проявяват интерес към нас. Турция скоро в ЕС няма да влезе, донасят си цеховете и производствата у нас - хем ръботната ръка по-евтина, хем стоката вече е произведена в ЕС, не стоят пред нея бариерите по износ от Турция - към съюза. Оч гялдъм, Шише джам! Не си спромням какво стана, че Коч холдинг не купи БТК.

# 157
не знам защо сравняват турските сериали  с Дързост и красота и подобните ,
А с какво турските сериали са по-различни от Дързост и красота и подобните, освен с това, че едните са снимани в съседна на нас страна, а другите на хиляди километри от нас?
Специално за Дързост и красота и неговите 12346 серии, ами няма нищо по-тъпо от този сериал, аз лично забравих кога започнаха да го дават... гледам по една серия годишно, ами то една от главните героини май само от сина си не е родила дете.
Сапунките са си сапунки независимо дали главните герои са Джейн и Бил, или Освалдо и Касандра или Онур и Шехерезада.

никога досега не съм виждала за други сериали да се говори с възхита вечер в централните новини , все едно са някакво супер явление в света на киното ,
Аз пък си спомням когато даваха Робинята Изаура, как в новините на БНТ даваха репортажи как по време на сериала улиците на градовете опустяват и в градския транспорт няма нито един пътник.
И като казах БНТ, защо никой не се възмути, че по обществената българска телевизия в прайм тайма, даваха италианската боза Отдаденост, за която сме платили ние българските данъкоплатци...?

Турските сериали ни ги натресоха, след като се заговори за спиране на новините на турски език - да свикваме със звученето, имената, нравите и бита на турчина.
Joy Joy Joy Ей това като го чуя и падам от смях...

# 158
Аватар е толкова предвидим, не е като турските сериали, да не можеш да ги оправиш кой на кума сват.
Не знам дали биха могли да промият нечий мозък, венецуелските сериали и Дългост и грозота не оставиха много за плакнене. Всичко е изпрано до ослепителна белота и добре пригладено.

# 159
На всички е ясно, че медиите моделират общественото мнение!
Моето мнение е, че Турция се натиска да влезе в ЕС и има нужда от реклама. Турските сериали, заляли нашите телевизии имат за цел да покажат, че  там се живее нормално и цивилизовано!

Не виждам с какво са по-различни турските от латино или щатските или които и да е....?! Еднакво сапунести са всички....гледала съм някои от всички изброени в някакъв момент и не се смятам за особено обременена:) А и честно казано не е никак изкривена представата в турските сериали-да, в Турция се живее нормално, в пъти по-нормално и като стандарт дори от тук:) Така че-няма лошо, нека дават подобни сериали и материал на разни да си намират теми за предаванията:)

# 160
  • София
Както каза баба ти Латинка, ако наистина имаш мозък, не могат току-така да ти го промият.
А лично моят мозък не може да поема повече турски сериали.
Гледах Шехерезада през епизод и това беше. Не мога повече!
Искам CSI и Хаус!

# 161
  • София
...
Специално за Дързост и красота и неговите 12346 серии, ами няма нищо по-тъпо от този сериал, аз лично забравих кога започнаха да го дават... гледам по една серия годишно, ами то една от главните героини май само от сина си не е родила дете.
...

Може вече и да е, да питаме в темата?...  Thinking

ПП. К'ва е тая Шехерезада, бре? Я дайте линк ... към мнението на онази потребителка, която е писала сценария!  Mr. Green

# 162
стига с тоя Дързост и красота , никога не са го давали в прайм тайма , и никога не е присъствал във възхитените погледи на говорителките ,
това е сериал , които се дава през работно време и се гледа от малко хора ,
никой никога не е внушавал на аудиторията колко е велик и уникален , както правят онези овци , които трябва да ни информират за политическия , икономическия , социалния и културния живот в страната и по света .

# 163
Аз пък си спомням когато даваха Робинята Изаура, как в новините на БНТ даваха репортажи как по време на сериала улиците на градовете опустяват и в градския транспорт няма нито един пътник.
И като казах БНТ, защо никой не се възмути, че по обществената българска телевизия в прайм тайма, даваха италианската боза Отдаденост, за която сме платили ние българските данъкоплатци...?

Ако от сутрин до вечер даваха италиански бози, щях да се възмутя.  

# 164
Мисля, че в един момент турските сериали в прайм-тайма ще бъдат изместени в по-логично време.
Освен този по бтв в 20.00ч кой друг турски дават по това време и по коя програма?

Общи условия

Активация на акаунт