Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 923
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 255
... Място, за сравнение няма между тези държави Stop
Връзката за кралицата е, че в Турция жените никога не са имали власт и скоро няма  имат такава Peace

Разсъждавате със стереотипи. Много сте далеч от истината за ролята и мястото на жената в Турция и в исляма.

# 256
Да те допълня: Трътка предпочита прабабите и да са били насилвани от англичани и французи, а не от турци. По-свеЦко е някак.

Joy Joy Joy

Така де, виж как звучи - "Бях насилена от сър Уилям Джонатан Спенсър"  Mr. Green и " Бях насилена от Мехмед Мюмюн"  Tired

# 257
Да те допълня: Трътка предпочита прабабите и да са били насилвани от англичани и французи, а не от турци. По-свеЦко е някак.

Joy Joy Joy

Така де, виж как звучи - "Бях насилена от сър Уилям Джонатан Спенсър"  Mr. Green и " Бях насилена от Мехмед Мюмюн"  Tired

Е, да, друго си е баба ти да се е отъркала в аристокрацията.

# 258
  • София

Joy Joy Joy

Сега темата ще хване посока на анатомично-характерови предимства и недостатъци по географско-религиозни райони...

# 259
Цитат от новинарски сайт, достоен за сюжет на нова турска сапунка.
"За Ердоган – след /леко комплексарски/ изстреляното заключение за исляма като блокиращ фактор вече 50 години пред кандидатурата на Турция за влизане в ЕС, предшествано от надеждата малката България да даде рамо и категоричен глас в подкрепа на половинвековния мерак."

# 260
Защо и двете й се връзвате на тази трътка?!
Що за отношение  ooooh!
Това отношение от турските сериали ли го научи или просто така са те възпитали?

А кое от предишните ми постове те накара да мислиш, че ги гледам?! Ако истински се зачетеш в темата ще разбереш, че "трътка" е любовно обръщение!

А вие?! 'Що не сте ме защитили докато си гледах американския сериал?! Никакви ценности нямате, разочарована съм! Ivonska, дано червенината ти е от срам, а не темперетура!  Laughing

# 261
  • Пловдив
Връзката за кралицата е, че в Турция жените никога не са имали власт и скоро няма  имат такава Peace

Разсъждавате със стереотипи. Много сте далеч от истината за ролята и мястото на жената в Турция и в исляма.

Ами кажи ни истината де, ти си със сигурност я знаеш Hug

На мен ми беше много неприятно като си пазарих от магазина за бельо, да ме обслужва мъж, още повече, че съм виждала как образована жена изми краката на мъжа си, това го видях с очите си при гостуването ни, знам още много неща, които по тези сериали не дават, но се случват в Турция Stop

Момичета, моля ви престанете с ироничните си подигравки, защото така само показвате какви големи трътки сте вие Mr. Green

# 262
Момичета, моля ви престанете с ироничните си подигравки, защото така само показвате какви големи трътки сте вие Mr. Green

Каквато темата, такива и коментарите!

п.с. Ако гледам филми с извънземни, значи ли, че скоро ще имам посещение от 3 вид?  Rolling Eyes

# 263
Между другото, на мен ми стана интересно, къде се крие разликата между бразилски и турски сериал.
Моля да ми я разясните.

Лягаме и ставаме с този спор  Mr. Green Докато ме е нямало големи грозотии са изписани, наистина. Обаче въпросът ти е интересен и ще се опитам да му отговоря ( въпреки, че вече писах за това, но то май се разми в общия фон на добър тон и смисленост:)) отново:

Разликата между Листопад ( който следя) и бразилските и изобщо латино сериалите е в проблема. Листопад е семейна сага за отношенията между възрастни и млади, за това къде се къса връзката и как да се намери баланса, без да се прекъсва тази връзка. Новото и модерното са  провокация за патриархалния им семеен модел, който всъщност е поставен под въпрос изобщо в историята ( за тези, които искат да помислят в/у това, разбира се). Технически, действието тече по-бързо, героите не са  черно-бели и се развиват. Всичко това е разлика с латино сериалите ( а сигурно и други турски, не знам). Не можеш да посочиш категорично лошия. Това е което ме държи мен пред филма,
искам да видя докъде ще стигне това семейство.  Този сериал е (според мен) качествено различен от другите сериали, в които лошият е лош, а последните ( добрите и бедните) стават първи  и наистина показва, че ( може би) обществото им се бори да намери баланса, който у нас отдавна е загубен, т.е става в-с за реален проблем, а не за приказки.

Листопад не знам дали прилича на Гераците, но прилича на единствената реалистична семейна сага у нас " Дом за нашите деца", от 80тте г. Вие сте по-млади от мен и сигурно не го помните - Там проблемът беше същия - конфликта м/у поколенията, властният баща ( Коста Цонев), майката-балансьор, младите, всеки със своята лична борба с бащата и неговият начин,  и една къща, която той строи, за да са всички заедно.  Къщата, бащата, майката, децата, борбата + бита им ( от събуването на обувките, през чистенето на ориз до удрянето с юмрук по масата) са абсолютно същите и в двата сериала.

Според мен публиката всъщност иска 'Дом за нашите деца" - иска български филми за реалните проблеми на живота български, това ще го закове пред екрана и ще издуха така или иначе проблеми в мин. време в турските сериали. Но ги няма. Затова намира подобията, които го вълнуват в "Листопад"  и ги следи. Това е.
Само че у нас нито има кой да напише, нито има кой да продуцира такава история.
Имаме само актьорите.

# 264
    Извинете, че не съм по темата. Така и така става дума за филми и промиване на мозъци.  Grinning
    Спретнахме в другия подфорум една анкета и да ви поканя да си дадете гласа.  Ако се включите и с коментари ще е още по-добре.  Grinning

Ето тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=463505.0

Ислямските филми са представени слабо в тази класация, но има няколко  шедьовъра . Има и два филма на бразилски режисьор-едни от най-добрите в съвременното кино.

# 265
Според мен публиката всъщност иска 'Дом за нашите деца" - иска български филми за реалните проблеми на живота български, това ще го закове пред екрана и ще издуха така или иначе проблеми в мин. време в турските сериали. Но ги няма. Затова намира подобията, които го вълнуват в "Листопад"  и ги следи. Това е.

Това е истината за всички сапунки, независимо от националността на сериала. Гледала съм по-малко от повечето, чисто любопитство.

Соня, не съм изненадана, че по-напред в класацията ви са масови филми. Не се зачетох на какъв принцип са подбрани точно тези заглавия и по какъв критерий ще спечели някой от тях.  Peace

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 10:38 от Октопод с рокля

# 266

Ами кажи ни истината де, ти си със сигурност я знаеш Hug

...

Ти поне си от най-редовните по темите за и против турските сериали, ако си чела вместо само да пишеш, би трябвало да знаеш какво имам предвид.

[... На мен ми беше много неприятно като си пазарих от магазина за бельо, да ме обслужва мъж...

Много ориенталско разсъждение  Laughing ПРедполага се, че в цивилизования свят няма значение пола на обслужващия персонал, но явно не сте дорасли до цивилизацията. Направо не ми се мисли за гинеколозите ви.

# 267
  • София
Според мен публиката всъщност иска 'Дом за нашите деца" - иска български филми за реалните проблеми на живота български, това ще го закове пред екрана и ще издуха така или иначе проблеми в мин. време в турските сериали. Но ги няма. Затова намира подобията, които го вълнуват в "Листопад"  и ги следи. Това е.

Това е истината за всички сапунки, независимо от националността на сериала.
Има обаче една съществена разлика - "Дом за нашите деца" беше сериен телевизионен филм. Което е доста различно от сериал.
А има истински шедьоври в серийните филми - "Берлин-Александерплац" или "Вълшебната планина".

# 268
Ами разликата не е съществена. Ако по това време СЕМ ( или какъвто орган там е имало) бяха открили и финансирали формат от около 150 епизода, щяха да го направят.
Само че по това време сериалите в СИВ други ги правиха. Чехите, например, а за сапунени опери и дума не можеше да става, защото телевизията не беше комерсиален продукт по това време, няма смисъл от сапунени опери. Телевизията преди изпълняваше истински функциите на една медия - информиране, възпитание, образование. Сега медиите имат друг смисъл - продават публика на рекламодателите си.
Тука е съществената разлика и голямото разминаване. Целта е друга и съответно форматите, обслужващи целите са други.
Листопад не отговаря на х-ките на една сапунена опера, но това е друга тема.
"Време разделно", който ани27 спомена, като пример за сериал  Confused ( чудих се кога ще се появи в темата аргументът за турчина с ятагана) е от друга поредица филми около 1300г. България ( ако помните сериите за Борис, Златният век и т.н), възродителния п-с и т.н, но те са пълнометражни, не телевизионни.
"Време разделно" го гледаме всяка година около 3ти март, така че мисля, този 'сериал' всички го знаем наизуст...

# 269
Точно тези филми са правени с цел ПР, с много средства и разчитане на ефекти, по подобие на американските.

Общи условия

Активация на акаунт