Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 948
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 810
Да бееее. С мазните бургери и гадните чипсове. Не.
Нещо със суши няма ли? Rolling Eyes

# 811
  • София
...Всеки филм, в който разказаната история звучи логично и естествено, без да се налага да се цикли върху нея в продължение на n! епизода и която не е изсмукана от пръстите, за да се нагоди към мераците на зрителската аудитория и/или към пазара, наричам нормален филм. В тоя ред на мисли нормални могат да бъдат фантастиките, фентъзито и приказките (въпреки невъзможността това да се случи в реалния свят),...

Кое му е нормалното разни смели приумици, несъвместими с живия живот, да са норма? Пък, не е невъзможно, тоест - по е нормално, да те прасне сестриния мъж в една страстна... гръцка практика (онова, дет си мислите за турска любов, се води на другите комшии  Mr. Green)

# 812
Леле, до големи литературни анализи се е е стигнало Саманта срещу Фатмето. Както едно време сравнявахме Татяна Ларина с Наташа Ростова.

бъз, би ли казала някои "нормални" турски филми. Ще ми бъде интересно, по възможност със субтитири на бг, или поне на английски.  Вярно, че знам турски, но до йок шекер и пудрасъ.

Не съм bz, нормален турски филм/също серии, но не и n-броя/, "Дърветата умират прави" и "Чучулигата" /има ги и със субтритри във VBOX 7/
     Не казвам, че другите са ненормални. Нека да погледат и другите, които толкова много оплюват всичко ТР, и тогава да кажат, какво ненормално има, че толкова са се наострили.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 23:10 от dunavska baba

# 813
  • гр. Шумен
...Всеки филм, в който разказаната история звучи логично и естествено, без да се налага да се цикли върху нея в продължение на n! епизода и която не е изсмукана от пръстите, за да се нагоди към мераците на зрителската аудитория и/или към пазара, наричам нормален филм. В тоя ред на мисли нормални могат да бъдат фантастиките, фентъзито и приказките (въпреки невъзможността това да се случи в реалния свят),...

Кое му е нормалното разни смели приумици, несъвместими с живия живот, да са норма? Пък, не е невъзможно, тоест - по е нормално, да те прасне сестриния мъж в една страстна... гръцка практика (онова, дет си мислите за турска любов, се води на другите комшии  Mr. Green)
То тогава дай да бастисаме цялата литературна и филмова класика, ча то там какви работи има, малийй! Хептен несъвместими с живия живот. Казах - да звучи естествено и логично. Сиреч ако логиката на героя води към това да прасне не знам кого си не знам как си, той ще го направи, а няма да се държи като ощипана мома.
Апропо, една добра човешка история може да бъде разказана като страхотен филм, а може и като лигава сапунка. Номерът е кой я разказва. И най-важното - как.

# 814
  • Петрич
Как може да сравнявате От местопрестъплението с Шехерезада, не разбрах.

И аз се чудя! Еманацията на американска класа и стил просто не застава в едно изречение с нищо турско! А и всички тези елегантно поднесени на изтънчения зрител вътрешности... недостижимо, някак!
Сравняваните филми са абсолютно различен жанр, без значение кой е американски, кой турски.
Никой не казва, че от местопрестъплението е за по-изтънчените зрители, ама пък и да гледам хиляда серии от един филм, в които се повтаря едно и също до изнемога, без значение турски, гръцки, български, американски и т.н., ме кара да се чуваствам като малоумна и адски ме изнервя.Определено не е за мен.Пък може и да не съм дорасла, за да разбера смисъла на тоя род сериали.

# 815
  • София
Верке, ако американското трупно изкуство те кара да се чувстваш не малоумна, гледай го всеки ден.

# 816
  • София
някои "нормални" турски филми. Ще ми бъде интересно, по възможност със субтитири на бг, или поне на английски.  
Мче как, Раджеп Иведик - всичките му петнайсет части.
http://www.youtube.com/watch?v=X0_7uUQKER0

# 817
http://www.kultura.bg/bg/article/view/16193

Който му се чете, може да надникне тук!

бъръльо-бъръльо , много слушах за тази комедия от един познат. Според него била много готина, голям смях!  Намерих я и аз и почнах да гледам, но честно казано хич не ми хареса, стори ми се адски тъп филм! Но това не значи, че моето мнение е меродавно, всеки си е с вкусовете и предпочитанията. Доколкото знам много хора го харесват и е теглен в нета страшно много!
Страшно много се говори и за друга комедия G.O.R.A. - 1 серия и A.R.O.G. - 2 серия!

# 818
някои "нормални" турски филми. Ще ми бъде интересно, по възможност със субтитири на бг, или поне на английски.  
Мче как, Раджеп Иведик - всичките му петнайсет части.
http://www.youtube.com/watch?v=X0_7uUQKER0

Аз съм му върла фенка. Grinning Гледала съм само 2 части обаче Rolling Eyes

# 819
Recep Ivedik=Реджеп Иведик е събирателeн образ, т.е. той е TR Бай Ганьо  Mr. Green. Смешен е филмът - да, ама дали е нормален не знам  Crazy.

GORA=Гора също комедuя. AROG=Арог и той е комедия.

Tези филми се е****т буквално с типично турски привички, традиции, предразсъдъци (като външен зрител поне малко трЕбе се познава народопсихологията и традициите им, за да са смешни смешките и майтапите Wink). Турците осъзнават , че това е вид саморония  Mr. Green.

На мен ми хареса "Kurtlar Vadisi Irak" 2006(Куртлар ваъдиси Ъpak)="Долината на вълците - Ирак" 2006 (бюджетът Ha филм e $10,200,000).

** 55 страници и нито 1 картинка ... нито 1 диамант, нито 1 баклава ... Bай вай вай  Whistling

# 820
На мен ми хареса "Kurtlar Vadisi Irak" 2006(Куртлар ваъдиси Ъpak)="Долината на вълците - Ирак" 2006 (бюджетът Ha филм e $10,200,000).

Голяма част от филма е базиран на реални събития, може би затова е хубав.

# 821
  • Казанлък of all places
Самотникът/ Сам човек (Issiz Adam) http://www.imdb.com/video/wab/vi417792537/ (БЗ, как в крайна сметка се превежда това заглавие? Simple Smile) Филмът може да се намери със субтитри на английски.
"Вълчата долина" на мен ми дойде малко тежък...

# 822
  • Петрич
Верке, ако американското трупно изкуство те кара да се чувстваш не малоумна, гледай го всеки ден.
Благодаря, Ивонска!Отивам да си пусна поредния епизод на CSI,поне ме кара да мисля.

# 823
  • Пловдив
Охооо и баклави сте яли Mr. Green как никой не се е сетил едно турско кафе да почерпи за добро утро и хептен да заприличаме на темите от КиТ  Laughing
Гледам обсъждате GORA, гледала съм го няколко пъти и го препоръчвам, умряхме от смях Peace

Ивонска, ако имаш възможност ти къде би емигрирала в Америка или Турция?

bz, основното което мен ме дразни в тези сериали е количеството и това, че не отговарят на действителността и понеже аз от 2 год не съм ходила в Истанбул, би ли споделила как живеят турците сега и какъв процент от 70-те милиона от тях имат този стандарт, който афишират в сериалите  Thinking

# 824
  • София
...
Ивонска, ако имаш възможност ти къде би емигрирала в Америка или Турция?
...

Некоректен въпрос. Никога не съм имала намерение да емигрирам, но винаги съм знаела, че не бих емигрирала в Америка.

Общи условия

Активация на акаунт