Промиват ли мозъци турските сериали?

• 46 008
  • 1 068
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Промиват ли ни мозъка турските сериали е темата на „Сблъсък” тази събота по Станция Нова  Peace

На всички е ясно, че медиите моделират общественото мнение!
Моето мнение е, че Турция се натиска да влезе в ЕС и има нужда от реклама. Турските сериали, заляли нашите телевизии имат за цел да покажат, че  там се живее нормално и цивилизовано!

Какво е вашето мнение за това?
Нарочно пускам темата тук, защото в подфорума Кино и телевизия мозъците са вече промити Mr. Green

# 1
Да. И не само турските, а всички.  Peace

# 2
Не знам за турските, но сърби ме, боли ме дързост и красота вече е практика в доста населени места в България. Жениш се, опознаваш сватовете по-така, развеждаш се и продължаваш сродяването с родата.  Tired

# 3
  • София
И американските филми промиват мозъци, тях защо не ги забелязваме специално?

# 4
И американските филми промиват мозъци, тях защо не ги забелязваме специално?
Peace
И на мен ми омръзнаха много турските сериали, дават ги почти всекидневно.
Обаче нали не мислите сериозно, че турското правителство има пръст в това, че тук по две от нашите национални телевизии дават техен сериал след сериал...

# 5
По принцип да гледаш безкрайни сериали си е съвсем доброволно желание да ти промиват мозъка или поне да му се дава почивка.

# 6
И на мен ми омръзнаха. През деня няма нищо за гледане по нашите телевизии, все ще изкочи някой Онур, Мехмед и т.н. За промиване на мозъци не мога да преценя, все пак зависи от обекта на промиване, т.е не е едностранен процесът. Всеки сам си решава какво да гледа. Но в тези сериали виждам корените на някои и български обичаи, страхове - да не се изложиш пред хората, да не настинеш. Макар да не е ясно кой от кого е взаимствал.
Наскоро чух шегата, че турските сериали по тв били отмъщението на Доган, че падна от правителството.

# 7
А каква е целта на американското правителство с тези безкрайни сезони на От местопрестъплението? Седне човек да вечеря и по телевизора се леят черва, карантии... увеличени до човешки ръст срамни косми?...

# 8
След ерата на латиноамериканските, следва ерата и на турските сериали.
Промиват мозъци, как да не.
Не мога да се начудя как може някой да харесва да гледа за мазни и долни интриги, нещастни любови и т.н.

П.П. "От местопрестъплението" лично аз - не харесвам. Но, все пак, това си е свързано с някакво хоби да кажем - за любители на разгадаване на престъпления, за запалени по полицейски истории и т.н.
"Lost" - също - за любители на разни мистерии.
"Heroes" - за любители на фантастика...
"Supernatural" - за любители на разни истории с духове и свръхестесвено...
И т.н.
А тези сериали, за които е темата, те за какво са - за любители на интриги, подляри, гадняри, онеправдани, депресирани?!

# 9
А каква е целта на американското правителство с тези безкрайни сезони на От местопрестъплението? Седне човек да вечеря и по телевизора се леят черва, карантии... увеличени до човешки ръст срамни косми?...

E как каква? Натискат се да ни "завладеят" - за тях сме като обетована земя!  Crazy

Писна ми от тази истерия "за" и "против" турските сериали!!! За Бога, аз имам 70 канала, поне 30 от тях БГ или поне със субтитри!  На някой като не му харесва - да натисне копчето!

Аз не гледам мачове - съответно сменям канала.
Не гледам сапунки - сменям канала!
Харесвам ситкоми - гледам Фокс лайф!
Обичам да слушам музика - пускам Сити, МТВ, Планета ако щете...

Толкова е просто!

# 10
  • София
Промиват колкото и книжлетата "Арлекин". Доколкото зрителят/читателят е подходящ за промиване.

На някой като не му харесва - да натисне копчето!
...
Толкова е просто!

# 11
  • София
Моето мнение е, че Турция се натиска да влезе в ЕС и има нужда от реклама. Турските сериали, заляли нашите телевизии имат за цел да покажат, че  там се живее нормално и цивилизовано!
Това направо звучи смешно. По-скоро когато една телевизия купува сериали "на едро", запълва доста ефирно време срещу минимални инвестиции.
Иначе - да - и в Турция се живее цивилизовано. Поне в големите градове. Както между впрочем и у нас. Кадрите от български селца и паланки не показват кой знае колко напреднало обществено развитие.
Най-смешно ми е, че хем уж има обществени настроения срещу новините на турски, хем всички се кефят да гледат въпросните турски сериали.
Аз лично не гледам изобщо подобни неща, но ми се струва, че гледането на който и да е сериал си е промиване на мозъци.

# 12

E как каква? Натискат се да ни "завладеят" - за тях сме като обетована земя!  Crazy
...

Нали? Рекламират си полицейската и правосъдната система, сигурно след това ще ни продават ноу-хау  Laughing Или пък искат да влязат през България в ЕС?...

# 13
Уау, вЕрно като се замисля...Турция се натискат да влязат в ЕС, вербувайки ни нас! САЩ се натискат към ЕС, отново чрез нас! Абе ние май сме голЕма работа!  Sunglasses  Wink

Но след като спряха "Забранена любов"... ква утеха му остана на българина!  Tired

ЕДИТ: Носкоро даваха някъв филм за сапунките... само погледи хвърлях, но разбрах нещо от сорта, че сапунените сериали се гледат предимно от хора, които нямат собствени емоционални преживявания и изживяват тези на героите! Иначе как домакинята дето в едната ръка държи тенджера, а в другата ревящо бебе ще изживее страстна и забранена любов с богатия Хуан/Мехмед! Как той ще се изправи срещу цялата си рода и общественост за да е с нея!

Абе няма лошо - щом има публика....

А податливите мозъци се промиват не само от сериали, а и от политика, музика, реалити предавания, публицистични предавания.....

# 14
Промиват се мозъци, податливи на промиване. Те могат да се промиват и с други  неща, освен с турски сериали.

Общи условия

Активация на акаунт