Промиват ли мозъци турските сериали?

• 46 012
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 105
ОК. Ама все смотани филми са изредени, нищо че все са касови.

# 106
  • в моя гьол
Охо, стига да има за промиване и по мои наблюдения - материал бол.
Вече започвам да се чуда аз дали съм наред newsm78
Около мен колежки коментират, вълнуват се, разказват си изпуснати серии, мятат си линкове с емблематичните серии от купа турски сериали. Живеят с героите, дет се вика. И повдигат вежди учудено, че не следя житейските драми, които се леят от екрана.
По същия начин преди години бабите пред блока на пейката коментираха "Робинята Изаура", в по-скорошни времена лелите и бабите вкупом цъкаха и се дивяха на Дързост и крастота, Простата Мария, Касандри и други разни бози.
Сега днес отново баби, лели, млади жени и невръстни деца живеят в турските сапунки.
Един ден попитах колежките дали им е чак пък толкова празен емоционалния свят, че го запълват с подобни заместители. Нацупиха се. Но поне спряха в мое присъствие да ги коментират.

# 107
  • Пловдив
Турските са доста различни от американските.Въобще не мога да ги сравня.Аз лично от години следя американски и то не един,а цели 4.Не мисля,че мозъка ми е ''промит''.Все нещо трябва да се гледа,нали...?

# 108
Не ги промива.Всеки си има мозък и може да мисли,не е нобходимо а и не може филмите,или нещо друго,или някой друг да ти промива мозъка.На такова нещо се поддават само безволеви и слабохарактерни хора.

# 109
  • София
Все нещо трябва да се гледа,нали...?
Не съм убедена  Grinning
Някъде преди повече от година абсолютно ми писна от всички глупости, бълвани от екрана, и постепенно - и целенасочено - напълно загубих навик да гледам телевизия. Просто не се сещам да включа телевизора.
Гледам много рядко и то най-вече Евроспорт - ски, лека атлетика, тенис.
Иначе просто си пускаме филми на DVD.
И се чувствам прекрасно.
Всичко е навик.

# 110
В какво по -точно би следвало да се състои промиването ?
Аз гледах чат-пат Брак с чужденец и не се усещам различна или манипулирана .

# 111
  • София
Тези, които гледат, ще кажат, че не промива. Кой доброволно ще си признае, че му е промит мозъка
Тези, които не гледат, ще кажат, че промива
Аз лично съм от вторите и много пъти съм казвала, че не понасям турските сериали и не мога да хората, които ги гледат Peace

# 112
  • Пловдив

Веднага ти давам пример за промивка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467524.0
За мен не е нормално за един филм да се изпишат 119 теми  #Crazy да не говорим за смислените неща, които се пишат вътре  Wink
Виж им поздрава в първия пост: Добре дошли в новата тема скъпи геджеманки !
Незнам какво означава думата, но не е на български Tired
Имам приятелка с туристическа агенция и казва, че идват хора и питат има ли екскурзия до къщата на Инжи Shocked

# 113
  • София
А една девойка в стремежа си да покаже колко са сходни нравите на турците с нашите, сравни Листопад с  " Гераците " по Йовков е малко  обърка Елин Пелин и Йовков, ама за нея все тая.Само турските сериали са един от един по различни и са все поучителни

# 114
За любителите на турските сериали разбрахме, че компенсират липсващи емоции... Обаче аз се чудя какво компенсират противниците? Толкова скачане и джафкане, такова желание да раздават морални оценки и акъл на хората... Кои са по-зле? Май вторите... все висят по темите за турските сериали, гледат ги тези сериали, а после обясняват колко не ги харесват. Такава двойнственост вече е притеснителна.

# 115
Аз така и не разбрах в какво се изразява тази промивка на мозъка?
виоленца, а дюкянки какви са? а априлки?
в ню йорк има доста турове до апартамента на Кари Брадшоу и разни точки, където се е случвал сериалът Секса и града. е И?

Имам приятелка с туристическа агенция и казва, че идват хора и питат има ли екскурзия до къщата на Инжи Shocked

# 116
За любителите на турските сериали разбрахме, че компенсират липсващи емоции... Обаче аз се чудя какво компенсират противниците? Толкова скачане и джафкане, такова желание да раздават морални оценки и акъл на хората... Кои са по-зле? Май вторите... все висят по темите за турските сериали, гледат ги тези сериали, а после обясняват колко не ги харесват. Такава двойнственост вече е притеснителна.

А ти мислиш ли, че гледачите от сериали и от писане в съответните теми, имат време да погледнат другаде.

# 117

Веднага ти давам пример за промивка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=467524.0
За мен не е нормално за един филм да се изпишат 119 теми  #Crazy да не говорим за смислените неща, които се пишат вътре  Wink

Тя е вече малко като отчетна. Сигурно, повечето не влизат в никоя друга, най-много още в някоя сериална.
По същата логика, в тази графа влиза и Здрач-темата.

За съжаление, донякъде са си по темата кино и тв, иначе най пасват на отчетни.

# 118
Трещерица, аз понеже пиша в темата за Листопад, там наистина нямам познати потребителки с много малки изключения и има участнички с 0 постинга. Тоест, сигурно са тук, само за да са в тази тема. Е и? какво променя това. С какво се различава от други тематични разговори? Влизат заинтересуваните, пишат.... не схващам промивката къде е.

# 119
  • до една звездичка

Аз също не го намирам за нормално. За смислените неща също съм съгласна с теб. Всъщност, ако махнем "безсмислените", страниците ще намалеят на 1/3, да речем.  Laughing

Но за "промиване на мозъци" чак е абсурдно да се говори.  Naughty Мания - добре, временно увлечение - о.к., но промиване на мозъци - айде, чак пък!  Stop

Общи условия

Активация на акаунт