Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 212
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 600
Да, и нищо лошо.Това искаш , поради някаква причина - това гледаш. Въпрос на желание.

# 601
  • София
Цитат
Турчин погребал жива 16-годишната си дъщеря, след като семейният съвет решил, че момичето е виновно за това, че контактувало с момчета.

Не, че българин не се случва да заколи жена си вкъщи, да подгони 2-те деца и да ги посече насред селото (забравих името на селото) преди няколко месеца или американец да открие огън в училище и да изтрепе една камара хора или пък австриец да държи дъщеря си 40г. в мазе, да я изнасилва и тя да му роди 12 деца Confused
Тези новини какво доказват за нациите на горепосочените  newsm78

Цитат
аз например гледам всеки уикенд по диема фемили основно немски филми. въпросът ми е: промива ли ми се мозъка? и това прогерманска политика ли е?

и аз ги гледам  Peace Ама сега като се замисля може пък да има скрита цел, да промият мозъците ни с цел да се завърне хитлеризма  newsm78

Проблемът е в това, че ние когато чуем Турция и турчин веднага в съзнанието ни изниква образа на Доган и подопечните му  Twisted Evil но това е друга тема, която не искам да подхващам  ooooh!

# 602
а като чуем германия, го свързваме с хитлер ли?! Rolling Eyes това със световната конспирация ще излезе голяма работа. розамунде пилхер и хитлер например. уау

# 603
  • София
а като чуем германия, го свързваме с хитлер ли?! Rolling Eyes това със световната конспирация ще излезе голяма работа. розамунде пилхер и хитлер например. уау

дадох прост пример (естествено с ирония за Хитлер), за да направя паралел, че и едното и другото твърдения са просто "УАУ" . НЕ е необходимо да търсим във всяко нещо промиване на мозъци или някакви други неща. Истината е, че турските сериали са евтини, купуват се на пакет и след като телевизиите опипаха почвата и видяха, че се гледат, закупиха такива на килограм. Това познатата схема на латиносапунките  Peace Сега се говори, че следващата вълна ще е на руските сериали. Тогава да видим пък какво ще търсим в този ход  ooooh!
Това е бизнес като всеки друг  Peace

# 604
  • София
Цитат
Турчин погребал жива 16-годишната си дъщеря, след като семейният съвет решил, че момичето е виновно за това, че контактувало с момчета.

Не, че българин не се случва да заколи жена си вкъщи, да подгони 2-те деца и да ги посече насред селото (забравих името на селото) преди няколко месеца или американец да открие огън в училище и да изтрепе една камара хора или пък австриец да държи дъщеря си 40г. в мазе, да я изнасилва и тя да му роди 12 деца Confused
...

Европейско е. Пък босфорчанина е средновековен дивак. Друго е да си по европейски садист и психопат, това казват дамите...

ПП. При американците е от ГМО-то!

# 605
Ако психически си неустойчив - всякакъв сериал ще ти промие мозъка!
А невръстните ни дечица като гледат американски екшъни ? И прилагат хватките в училище после? Как да го охарактеризарам?

# 606
Не, че българин не се случва да заколи жена си вкъщи, да подгони 2-те деца и да ги посече насред селото (забравих името на селото) преди няколко месеца
той също беше мюсюлманин , само че помак , затова бе с българско име ,
и не сравнявай другите неща , едно е да си психоболен ( и не отговаряш за действията си )
друго е за заровиш съзнателно живо детето си , само защото си е говорило с връстниците си - момчета ...

# 607
Цитат

Цитат
аз например гледам всеки уикенд по диема фемили основно немски филми. въпросът ми е: промива ли ми се мозъка? и това прогерманска политика ли е?

и аз ги гледам  Peace Ама сега като се замисля може пък да има скрита цел, да промият мозъците ни с цел да се завърне хитлеризма  newsm78

Проблемът е в това, че ние когато чуем Турция и турчин веднага в съзнанието ни изниква образа на Доган и подопечните му  Twisted Evil но това е друга тема, която не искам да подхващам  ooooh!

Доказва, че най-големите промивачи на мозъци са новинарските медии, обслужващи нечии политически интереси, и възбуждащи нездрави псевдопатриотични настроения.
За щастие това в сферата на изкуството трудно минава - една песен е хубава или не, се харесва или не, както и един роман, един филм, едно произведение на изкуството въздействува или не - но никакво значение каква народност или религия има автора. Аз слушам суфи музика, възхищавам се на стиховете на Руми, без предрасъдъци. Това че съм българка и християнка не ми пречи да се интересувам от ислям и будизъм, да харесвам източните струнни инструменти или да си мечтая да живея сред хората-цветя в Индонезия.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 10:50 от soya-fen

# 608
  • на североизток от Рая
Ако психически си неустойчив - всякакъв сериал ще ти промие мозъка!
А невръстните ни дечица като гледат американски екшъни ? И прилагат хватките в училище после? Как да го охарактеризарам?

Абсолютно точно! Naughty
 Отново!

# 609
  • София
Промиват ли ни мозъка турските сериали е темата на „Сблъсък” тази събота по Станция Нова  Peace

На всички е ясно, че медиите моделират общественото мнение!
Моето мнение е, че Турция се натиска да влезе в ЕС и има нужда от реклама. Турските сериали, заляли нашите телевизии имат за цел да покажат, че  там се живее нормално и цивилизовано!

Какво е вашето мнение за това?
Нарочно пускам темата тук, защото в подфорума Кино и телевизия мозъците са вече промити Mr. Green
а като искат да влязат в ес, точно с излъчвания на турски сериали в българия ли ще се популяризират? т.е. мисълта ми, че ако по този начин турция се рекламира за ес, тц. просто, защото си ги гледаме само ние. колко турски сериали излъчват в момент в немския ефир например? а там е известно, че живеят най-много турци от целия ес. при това вече 2-ро и 3-то поколение. та не е това. ок. искат да представят някаква модерна трактовка на живота. ок. аз не им вярвам. но това е изкуство.
а на въпроса дали промиват мозъците - категорично не. или иначе казано: ако някой има склонност да му бъде промит мозъка, то едва ли ще бъде историята от еди кой си турски сериал.

Турците в Германия живеят както турците в Турция. Била съм в турски дом в Швеицария е циганията е отвсякъде въпреки модерното обзавеждане,  шарени килимчета  , каренца и прочие кич.
Нали не искаш да кажеш , че може да става и дума за сравнение между немската култура и турската такава, че от немски филм можеш да научиш това което от турски, хмммм странно Simple Smile

# 610
  • София
[
Доказва, че най-големите промивачи на мозъци са новинарските медии, обслужващи нечии политически интереси, и възбуждащи нездрави псевдопатриотични настроения.
За щастие това в сферата на изкуството трудно минава - една песен е хубава или не, се харесва или не, както и един роман, един филм, едно произведение на изкуството въздействува или не - но никакво значение каква народност или религия има автора. Аз слушам суфи музика, възхищавам се на стиховете на Руми, без предрасъдъци. Това че съм българка и християнка не ми пречи да се интересувам от ислям и будизъм, да харесвам източните струнни инструменти или да си мечтая да живея сред хората-цветя в Индонезия.
[/quote]
Руми е персиец какво общо имат те с турците, даже в един стих сравнява хубоста на местните жени с българки Simple Smile Simple Smile

# 611
  • София
Не, че българин не се случва да заколи жена си вкъщи, да подгони 2-те деца и да ги посече насред селото (забравих името на селото) преди няколко месеца
той също беше мюсюлманин , само че помак , затова бе с българско име ,
и не сравнявай другите неща , едно е да си психоболен ( и не отговаряш за действията си )
друго е за заровиш съзнателно живо детето си , само защото си е говорило с връстниците си - момчета ...

всяка нация си има някакви особености, не че ние българите нямаме, ама това е друга тема.

Цитат
Турците в Германия живеят както турците в Турция.

е, то и ние българите живеем като българи в Германия. Домовете ни там са наредени почти както в БГ, така че е нормално. Но е факт, че много от турците, които живеят там започват да се променят, да пренасят част от европейското в самата Турция, когато и ако се завърнат там  Peace
За някои от традициите може да се поспори наистина, но и в нашите изконни традиции има неща, които са непонятни за други европейски народи. С времето и ние сме се променили. Най-просто примери: сватби и т.н. не са вече като едно време. А, що се отнася до някои общи черти в бита ни има някои нелоши работи: и българинът държи (или поне е държал на сем-то си), на близките и приятелите си и т.н.
Примерно аз не одобрявам някои американски сериали с ценностите, които показват: майки и дъщери спят с едни и същи мъже, раждат безразборно деца и т.н.
Истината е, че във всяка нация можеш да намериш и хубавото и лошото, важното е какво ще "отсееш" за себе си, а за промиването на мозъци съм съгласна с Aнн@   Peace

# 612
  • София
Само да обърна внимание, че на европейския остров Крит все още се практикуват уредени бракове...

# 613
  • София
Само да обърна внимание, че на европейския остров Крит все още се практикуват уредени бракове...

това м/у другото го бях чела някъде  newsm78

# 614
  • Казанлък of all places
Цитат
Руми е персиец какво общо имат те с турците, даже в един стих сравнява хубоста на местните жени с българки 

Мевлана Джелаледин Руми е роден на територията на днешен Афганистан.
Какво общо иматова с промиването?

Общи условия

Активация на акаунт