Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 734
  • 557
  •   1
Отговори
# 195
Аз правя огромна разлика между глезено и гледано дете.

# 196
  • София
А това, че не се осъзнава от повечето хора, не е мой проблем, но не е и малък проблем!
Да, права си напълно, не мога да не се съглася. Поемането на разходите около сватбата няма нищо общо с традициите, нали, или с желанието на родителите а с "нахалство, разглезеност и неуважение към по-възрастните"   Mr. Green

hahaha Joy

# 197
  • Стара Загора
Публикувана от: slanchitse
Стана малко дълго и в заключение ще кажа, че сватбата е личен избор! А всеки личен избор е въпрос на отговорност - лична, не на мама и на тати! А това, че не се осъзнава от повечето хора, не е мой проблем, но не е и малък проблем!

Личен избор беше платихме си сами подписването, свекърите настояха за сватба и направихме църковен брак по -късно с много гости. Не сме искали, направихме го защото им стана мъчно че отказваме, на нас не ни трябваха гости и подаръци т.н. Забавлявахме се на сватбата. Смятам че ги уважихме по - този начин, в крайна сметка това е един ден, защо пък дане ги зарадваме.

# 198
А това, че не се осъзнава от повечето хора, не е мой проблем, но не е и малък проблем!
Да, права си напълно, не мога да не се съглася. Поемането на разходите около сватбата няма нищо общо с традициите, нали, или с желанието на родителите а с "нахалство, разглезеност и неуважение към по-възрастните"   Mr. Green

hahaha Joy

Ами то преди традиция е било и булката да се краде, що не продължим да я следваме тази традиция Simple Smile Едно е желанието на родителите, друго дали децата ще позволят те да им платят сватбата. Както съм посочила накрая, става въпрос за личния избор и за поемането на отговорност - аз ще се омъжвам , не родителите ми, защо трябва да ги обременявам да ми плащат сватбата (независимо от тяхното желание)

# 199
  • София
..... дали децата ще позволят те да им платят сватбата. Както съм посочила накрая, става въпрос за личния избор и за поемането на отговорност - аз ще се омъжвам , не родителите ми, защо трябва да ги обременявам да ми плащат сватбата (независимо от тяхното желание)
Какво значи да позволят?!? Вие на "надцакване" ли си играете в семейството? Нали всичко се обсъжда заедно в семейството, а не тайничко с бъдещия съпруг?
Май тези, които си плащате сами сватбите сте изконсумирали предварително брака (може би и в по-напреднала възраст), та и парички сте събрали за сватба.  Laughing
Още нещо да вметна за "навалиците", които се канят на сватбите - дали сте се сетили, че някои семейства поддържат близост с по-голям кръг роднини и приятели и за всички е удоволствие да празнуват заедно? Аз много обичам такива "навалици", но с годинките броя на участниците намалява по естествени причини... Sad

# 200
  • София
И аз обичам такъв тип сватби,с много хора.Нашата беше със 130 човека,все близки роднини и много приятели,дошли от всички краищата на страната.Мило ми е като си спомня.И цял живот ще съм благодарна на родителите ни,че имам този спомен.

# 201
Май тези, които си плащате сами сватбите сте изконсумирали предварително брака (може би и в по-напреднала възраст), та и парички сте събрали за сватба.  Laughing

Това интелектуален напън нещо не можах да го схвана. Или може би тезата ти е, че на когото родителите му плащат сватбата, се жени девствен?

# 202
..... дали децата ще позволят те да им платят сватбата. Както съм посочила накрая, става въпрос за личния избор и за поемането на отговорност - аз ще се омъжвам , не родителите ми, защо трябва да ги обременявам да ми плащат сватбата (независимо от тяхното желание)
Какво значи да позволят?!? Вие на "надцакване" ли си играете в семейството? Нали всичко се обсъжда заедно в семейството, а не тайничко с бъдещия съпруг?
Май тези, които си плащате сами сватбите сте изконсумирали предварително брака (може би и в по-напреднала възраст), та и парички сте събрали за сватба.   Laughing
..
По тъпо изказване отдавна не бях чела  ooooh! Семейство сме аз и съпруга ми, родителите ми нямат място в нашите решения. В този ред на мисли дали ще имаме деца и кога, дали ще си купим кола и каква, къде ще живеем и т.н. са си наши семейни решения, а не на родителите ни. Искрено се радвам, че родителите ми са достатъчно разумни и възпитани, че ми имат доверие и че уважават решенията ми.
Това какво съм консумирала и каква е възрастта ми бих го оставила без коментар, очевидно си достатъчно ограничена да не познаваш хора, които са финансово независими и са способни да се издържат сами.

# 203
Май тези, които си плащате сами сватбите сте изконсумирали предварително брака...
... а останалите са се омъжили девствени?  Joy

# 204
130 човека,все близки роднини и много приятели...

130, близки  newsm78

# 205
...
...

та ти на твоя синковец ще му плащаш ли сватбата, т.е. девствен ли ще го държиш?

# 206
  • София
130 човека,все близки роднини и много приятели...

130, близки  newsm78
Да!80 човека бяха мои роднини и приятели.Баща ми са три деца,като той е най-малкия.Тоест имам много първи братовчеди,всички женени и с деца.Само те ,тоест само брата и сестрата на татко ми със семействата си са...има няма 20 човека.Толкова и на майка ми брат с деца и семейство...и останалите около 40 са наши приятели,състуденти и съседи.ех,припомних си сега и съседите,цялата улица беше супер задружна,много.Голяма суетня беше около сватбата,толкова приятна суетня.

От тези 130 човека половината бяха приятели.

# 207
Щом си била щастлива значи всичко е ОК.  Grinning Просто аз имам други виждания за живота и сватбите като част от живота  Wink

# 208
...
...

та ти на твоя синковец ще му плащаш ли сватбата, т.е. девствен ли ще го държиш?

Тези, които не искаме сватба девствени ли да стоим?  Cry

# 209
  • София
Щом си била щастлива значи всичко е ОК.  Grinning Просто аз имам други виждания за живота и сватбите като част от живота  Wink
PeaceИменно.Това беше един от най-щастливите дни в живота ми и наистина съм благодарна на родителите ни,че ни го подариха с толкова обич и внимание.

Общи условия

Активация на акаунт