Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 739
  • 557
  •   1
Отговори
# 405
Под образовение аз нямам предвид само унивеситета и то пък задължително в чужбина, а имам предвид повече доуниверситетското образование, което не е необходимо да бъде ограничено да училището като институция - езиците напр. Ако детето ти до 18 годишна възраст научи 3-4 езика, като поне единия от тях редки, повярвай ми, ще му бъде напълно възможно без особени усииля да си намери добра работа дори и по време на студентсването - преводи, даване на уроци напр. и пр. и така може да бъде независимо. Друго, за което се сещам като малко по - неформално образование, е инвестирането в някакво хоби - свирене на инструмент, танци, спорт, фотография и тези умения ще може да ги прилага на практика и да печели финансово от тях докато завърши университета и набере позиции в кариерата.

Това е само малък пример. Образованието не започва с университета, както и не свършва с него!
А относно образовението в чужбина - ако детето ти има тези умения и знания, които изброих, ще може да вземе и добра стипендия напр. и няма да се налага да го подпомагаш дори и в това начинание.
Ти така като ги пишеш тези теоритични постулати - вярваш ли си?!?

Детето ми има уменията и знанията за които пишеш, но за жалост е решило да учи медицина в чужбина и няма как да работи, докато следва, а и стипендии не дават за тази специалност. Следва ли да сметнем, че за да получи "необходимите житейски уроци" трябва ние с баща му да го оставим сам да се оправя, което ще е равносилно на отказ от намеренията?

Да, вярвам си, защото около себе си имам хора, които по този начин изкараха студентските си години и се издържаха, като имам лични примери и за двата вида умения - и езикови, и тези, свързани с някакво хоби!!!!! И точно това не им е отнемало въобще от енергията и времето за учене!

# 406
Мисля, че ще помоля модератор да заключи темата, защото както е тръгнало, скоро ще я заключат и без да моля.

# 407

Под образовение аз нямам предвид само унивеситета и то пък задължително в чужбина, а имам предвид повече доуниверситетското образование, което не е необходимо да бъде ограничено да училището като институция - езиците напр. Ако детето ти до 18 годишна възраст научи 3-4 езика, като поне единия от тях редки, повярвай ми, ще му бъде напълно възможно без особени усииля да си намери добра работа дори и по време на студентсването - преводи, даване на уроци напр. и пр. и така може да бъде независимо. Друго, за което се сещам като малко по - неформално образование, е инвестирането в някакво хоби - свирене на инструмент, танци, спорт, фотография и тези умения ще може да ги прилага на практика и да печели финансово от тях докато завърши университета и набере позиции в кариерата.

Това е само малък пример. Образованието не започва с университета, както и не свършва с него!
А относно образовението в чужбина - ако детето ти има тези умения и знания, които изброих, ще може да вземе и добра стипендия напр. и няма да се налага да го подпомагаш дори и в това начинание.

Ехеееей, посмалИ малко! Три-четрири езика, един от които редки още преди да завърши училище, че и свирене, танцуване, спорт... Ти за дете ли говориш или за робот? Това дете нали трябва и да спи, и да яде, и домашни да пише, че, о, ужас! да има време и да играе! Как си я представяш тази работа? Ти колко от тези неща си направила?

То не е задължително всичките тези неща, хобито обикновено е едно, а колкото до езиците - от добра езикова гимназия се излиза с 2 езика, още един допълнителен да учи на курс, ето ти 3. И език не се учи за 1 година, затова срокът в езиковите гимназии е 5годишен, така че време ще има достатъчно за всичко.

# 408
Стига бе, кой от вас ще откаже образование на детето си?

# 409

Тези, които смятат, че е по-добре да си почива и да си играе.  Whistling Twisted Evil
Защото, ако 12 г. само си е почивало, даже в Принстън да му плащаш образованието, няма много смисъл...

# 410
  • София
Ох, изтрещявате!

# 411

Е, нали уж истината се ражда в спора.

slanchitse ,    bouquet

# 412
  • София
Да, вярвам си, защото около себе си имам хора, които по този начин изкараха студентските си години и се издържаха, като имам лични примери и за двата вида умения - и езикови, и тези, свързани с някакво хоби!!!!! И точно това не им е отнемало въобще от енергията и времето за учене!
Ако говореше от свое име - ок, но да даваш примери с други хора и да твърдиш колко и какво им е отнело.... Laughing

Доброто образование неминуемо е подплатено с добри финанси, както и добрата сватба  Wink

# 413

Тези, които смятат, че е по-добре да си почива и да си играе.  Whistling Twisted Evil
Защото, ако 12 г. само си е почивало, даже в Принстън да му плащаш образованието, няма много смисъл...

Е, не, 12 години и вече да трябва да работи newsm78

# 414
Имах предвид 12 г. в училище.

# 415
...
Ако говореше от свое име - ок, но да даваш примери с други хора и да твърдиш колко и какво им е отнело.... Laughing
...

Аз бих ти разказала от свое име, но няма да е скромно, ще спра да съм относително анонимна и ще кажеш пак, че имам проблеми със себедоказването.  Wink

# 416

Е, нали уж истината се ражда в спора.

slanchitse ,    bouquet

azaf, благодаря ти  Hug

# 417

Доброто образование неминуемо е подплатено с добри финанси, както и добрата сватба  Wink

А ако пък говорех от мое име, а не давах за примери мои близки или колеги от университета, щеше да кажеш, че аз съм единичен случай и да не съдя по себе си, че не може така от лично име да се говори без да е подплатено с други примери  Joy

# 418
Да!!!!
Родителите са задължени да заплатят сватбеното тържество+ приготовленията за него! А кумовете трябва да купят чашите! Така е било, така трябва и да бъде!!!!! Peace

# 419
  • Варна
Какво значи 12 години само да си почива? Това, че учи не е ли достатъчно? Ако беше нормално и пари да вади през това време пълнолетие нямаше да се навършва на 18 и нямаше да е задължение на родителите да си гледат децата.

Общи условия

Активация на акаунт