защото нямат какво друго да кажат и не искат да си признаят, че не знаят как по друг начин да възпитат децата си, освен да не им дават нищо.....
Доволна ли си?
ПОжелавам ти да се научиш как да възпиташ децата си.За да не ревеш тук после...

Andariel , не съм споменала,че ти си казала ТРЯБВА.
Темата е така зададена...Отговорът ми е "Не трябва!"
Не, не съм доволна. Не желая да се заяждам или да обиждам някой. Но вие говорите за някакви крайности...
Но да, иначе искам да успея да възпитам децата си (живот и здраве някой ден да имам такива) както моите родила успяха мен, без да са ме оставили да работя на 13...
А иначе по темата и аз смятам същото като теб, че "Не, не трябва", но пък смятам също, че е въпрос на желание (и възможност разбира се).
Не мога да разбера защо смяташ, че да работиш от по - ранна възраст е срамно и не е възпитателно. Мен никой не ме карал да работя, когато бях на 15, но на мен ми харесваше. Можех да си харча парите както искам, като си заделях за учебници и бях удовлетворена и горда, че си ги купувам сама! А и си запълвах времето през ваканциите по този начин. С това твое изказване, ме навеждаш на мисълта, че смяташ родителите, които разрешават на децата си да работят, за лоши

А и има една друга страна - има родители с по - малки финансови възможности. Ако техните деца са решили да работят през ваканциите или след училище, за да ги облекчат, ти и тези родители ли ще наречеш лоши, само защото не са успели финансово?
Законно ли е да се работи на 15???