Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 700
  • 557
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Това изобщо не е вярно. Защо пресилвате нещата?

защото нямат какво друго да кажат и не искат да си признаят, че не знаят как по друг начин да възпитат децата си, освен да не им дават нищо.....
Не знам как да възпитам децата си!Не им давам нищо!
Доволна ли си?  
ПОжелавам ти да се научиш как да възпиташ децата си.За да не ревеш тук после...    Peace

Andariel , не съм споменала,че ти си казала ТРЯБВА.
Темата е така зададена...Отговорът ми е "Не трябва!"

Не, не съм доволна. Не желая да се заяждам или да обиждам някой. Но вие говорите за някакви крайности...
Но да, иначе искам да успея да възпитам децата си (живот и здраве някой ден да имам такива) както моите родила успяха мен, без да са ме оставили да работя на 13...

А иначе по темата и аз смятам същото като теб, че "Не, не трябва", но пък смятам също, че е въпрос на желание (и възможност разбира се).

Не мога да разбера защо смяташ, че да работиш от по - ранна възраст е срамно и не е възпитателно. Мен никой не ме карал да работя, когато бях на 15, но на мен ми харесваше. Можех да си харча парите както искам, като си заделях за учебници и бях удовлетворена и горда, че си ги купувам сама! А и си запълвах времето през ваканциите по този начин. С това твое изказване, ме навеждаш на мисълта, че смяташ родителите, които разрешават на децата си да работят, за лоши  newsm78 Ами, ако децата ти, когато станат на 15 - 16 да речем поискат да си изкарат пари през ваканцията, ти какво ще им кажеш? Недейте, много е лошо това!

А и има една друга страна - има родители с по - малки финансови възможности. Ако техните деца са решили да работят през ваканциите или след училище, за да ги облекчат, ти и тези родители ли ще наречеш лоши, само защото не са успели финансово?

Законно ли е да се работи на 15???  newsm78 Не съм казвала, че някой е лош или не е лош като родител, такива определения не съм давала. Единственото, което казах е, че не е нужно децата да работят от 13-годишни за да се научат...

# 421
Да!!!!
Родителите са задължени да заплатят сватбеното тържество+ приготовленията за него! А кумовете трябва да купят чашите! Така е било, така трябва и да бъде!!!!! Peace
Е те затова сме на тоя хал - да са живи и здрави дъртите, докато ни поемат младите! Нищо няма да излезе от нас!

# 422
Какво значи 12 години само да си почива? Това, че учи не е ли достатъчно? Ако беше нормално и пари да вади през това време пълнолетие нямаше да се навършва на 18 и нямаше да е задължение на родителите да си гледат децата.

Имах предвид мненията, че е голяма тежест за децата да учат чужди езици и да се занимават с извънкласни неща - това им пречило да почиват и да играят...
Т.е. не само да не работят, но и да не учат много-много, че в студентските години било важно /друг е въпросът как се кандидтаства и как се следва в добър университет, ако нямаш основата/.

Иначе, преди малко чух много хубава китайска поговорка: "Родителите могат да дадат на децата си само 2 неща - корени и криле!".

# 423
Да!!!!
Родителите са задължени да заплатят сватбеното тържество+ приготовленията за него! А кумовете трябва да купят чашите! Така е било, така трябва и да бъде!!!!! Peace
Е те затова сме на тоя хал - да са живи и здрави дъртите, докато ни поемат младите! Нищо няма да излезе от нас!

Ти пък какво се оплакваш? Нали една млада те е поела.

# 424
"Да!!!!
Родителите са задължени да заплатят сватбеното тържество+ приготовленията за него! А кумовете трябва да купят чашите! Така е било, така трябва и да бъде!!!!! Peace"

Ау, ква подредба. Сега да видим кой купува тортата, кой скача за питката, кой плаща дрехите, кой- поканите, кой плаща музиката и кой я поръчва.

# 425
  • Варна
Имах предвид мненията, че е голяма тежест за децата да учат чужди езици и да се занимават с извънкласни неща - това им пречило да почиват и да играят...
Т.е. не само да не работят, но и да не учат много-много, че в студентските години било важно

За ученето си права. И аз съм на мнение, че децата трябва да се натискат дори да учат, а не да се оставят да избутат някак. Ама с мярка все пак. Не на всеки се отдават езиците, че да научи 4, един от които екзотичен. Хобито, за който го има, би трябвало дори да е разтоварващо, а не да отнема от свободното време. Стипендията - ами не всеки може да спечели стипендия в чужбина, айде сега. Единици са тези, които биха могли. Те университетите да не раздават стипендии на килограм? Като не е спечелил дай да му откажем университета, щото не се е потрудил достатъчно. А бачкането едновременно с ходенето на училище - аз лично съм против. Да не говорим, че преди 16 годишна възраст е и забранено от закона.

# 426
  • София
Не е забранено, но е при много специални условия, например за деца-музиканти, циркови и други артисти и изобщо дейности, които изискват дълъг период на обучение от ранна детска възраст. Но и този вид деца са малко, така че те са извън общия случай.

# 427
  • Варна
Е да де, права си. Не се сетих за тях, и аз говоря за общия случай.

# 428
  • град-държава
Не, не трябва,благодарна съм,че поеха безумно скъпото ми образование до бакалавър,именно защото реших,че следващите нива в образованието ми трябва финансово да си поема аз,понеже основата,която имам е достатъчна за да ми даде възможност нататък да си платя образованието сама...не мога да си представя да застана срещу родителите си и да им кажа ще се женя в очакване да ми сбъдват "мечтата"...мъжа ми  сам си плати изцяло висшето образование,което пък беше частно,но неговото семейство му беше осигурило добре платена работа в семейният им бизнес и възможност да работи и да получава добро възнаграждение и не срещу символичен труд.
Обсъждали сме темата за сватбата и двамата мислим,че щом ще създаваме семейство и ще вдигаме сватба,сами трябва да си поемем удоволствието,защото задължението си е само наше и ничие друго,точно както многократно по-напред се спомена - сватбата е пожелателно събитие.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 13:52 от ahasver

# 429
  • София
nana77, в твоя случай май гроздето е кисело.  Родителите не са ти дали нищо, ти няма да дадеш нищо, многа важно. Аз пък ще дам на децата си каквото мога.

Брех, че ти откога ме познаваш, за да знаеш какво са ми дали и какво не родителите???

Ти давай колкото искаш и каквото искаш - това е твое решение.
Но от частния случай не може да се твърди, че всички родители трябва да го правят.

# 430
nana77, в твоя случай май гроздето е кисело.  Родителите не са ти дали нищо, ти няма да дадеш нищо, многа важно. Аз пък ще дам на децата си каквото мога.

Брех, че ти откога ме познаваш, за да знаеш какво са ми дали и какво не родителите???

Но от частния случай не може да се твърди, че всички родители трябва да го правят.

Май много частни случаи се събрахме, пък ти си  общественият.
Но продължавай при всяко различно мнение от твоето  - Глупости. Пълни глупости. Само ти си правата.

# 431
  • София

Май много частни случаи се събрахме, пък ти си  общественият.
Но продължавай при всяко различно мнение от твоето  - Глупости. Пълни глупости. Само ти си правата.

Аз съм права за себе си.
И никъде не съм твърдяла, че моето мнение е общовалидно.
Но както виждам от темата има още много хора, които мислят като мен.

# 432
  • София
Аз бих ти разказала от свое име, но няма да е скромно, ще спра да съм относително анонимна и ще кажеш пак, че имам проблеми със себедоказването.  Wink
Хахаха, та ти почти се похвали  Laughing Давай, разкажи ми, ако искаш на лични - мноооого ми е любопитно!
Че то тук във форума само умнички, добрички, успели и кадърни са всичките Laughing

slanchitse, ти имаш ли деца и колко са големи?

# 433
  • София
...Но както виждам от темата има още много хора, които мислят като мен.
И също толкова с обратното мнение  Laughing

# 434
  • София
...Но както виждам от темата има още много хора, които мислят като мен.
И също толкова с обратното мнение  Laughing

Да, но това не променя факта, че отговорът на въпроса, зададен от авторката е:
Не, не трябва!

Общи условия

Активация на акаунт