Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 655
  • 557
  •   1
Отговори
# 495
С мъжа ми живяхме на семейни начала 6 години, преди да сключим брак и да направим сватба. Причината да не го направим по-рано беше именно финансова - понеже нямахме средства, за да вдигнем сватба, която ние възнамерявахме да платим. Теглих кредит за тази цел. Майка ми плати разходите за гостите от наша страна, както и половината от "общите" разходи по сватбата, защото така направила със сватбата на брат ми. Свекърите нямаха никаква възможност да дадат пари, а и аз не съм се и надявала на помощ от тяхна страна. Дадоха ни пари за халки - толкова, колкото са дали на девер ми и етърва ми за сватбата им преди 3 години.
Извинявам се, ама малко смешно ми стана - хем вие сте я платили, хем майка ти поела повече от половината разходи, пък свекърите ви дали пари за халки...

# 496
С мъжа ми живяхме на семейни начала 6 години, преди да сключим брак и да направим сватба. Причината да не го направим по-рано беше именно финансова - понеже нямахме средства, за да вдигнем сватба, която ние възнамерявахме да платим. Теглих кредит за тази цел. Майка ми плати разходите за гостите от наша страна, както и половината от "общите" разходи по сватбата, защото така направила със сватбата на брат ми. Свекърите нямаха никаква възможност да дадат пари, а и аз не съм се и надявала на помощ от тяхна страна. Дадоха ни пари за халки - толкова, колкото са дали на девер ми и етърва ми за сватбата им преди 3 години.
Извинявам се, ама малко смешно ми стана - хем вие сте я платили, хем майка ти поела повече от половината разходи, пък свекърите ви дали пари за халки...
Никъде не съм споменавала да сме платили сватбата. Това, че повечето от разходите бяха за наша сметка, е отделен въпрос.

# 497
Извинявам се, не съм чела внимателно - възнамерявали сте да я платите.

# 498
Не ,не е !
С алкохолика и побойника можеш да се разведеш.Имаш причина за пред съда.
А за скръндзата какво да кажеш: "Искам развод,щото мъжа ми е стиснат?!"    Mr. Green

Аами...за развод не е нужно да изтъкваш причини. Mr. Green Несходство на характерите. Wink

# 499
Вече не е нужно, ама на времето си беше нужно. И, тогава в никакъв случай нямаше да дадат развод, за това, че някой бил скъперник или подобно.

# 500
Вече не е нужно, ама на времето си беше нужно. И, тогава в никакъв случай нямаше да дадат развод, за това, че някой бил скъперник или подобно.

Нравите не са това което бяха. Wink
И жените не бяха същите, и мъжете. И изискванията към партньора също.
Има ли смисъл да говорим за минало време?

# 501
 Grinning О, любимата ми тема отново е на първа страница.

# 502
Не става думи за нрави, а за съдебна система!
Беше шега, няма какво да го обсъждаме. Просто си е теглило да живееш със скъперник за мъж, и за децата е лошо.

# 503
посмъртно не бил дал пари, равняващи се на чисто нова кола или 5 годишен запазен SUV, или лукс - обзавеждане на гарсониера, за сватба, само и само баба ми на село да се хвали как са оженили унуката и да нахраня и напоя 100 човека дето след 1 месец няма да помнят нищо от цялата ситуация!!! умирам и от смях, когато хора теглят кредити, или спят на земята в апартамент под наем, само и само да платя масрафа на "Деня". постоянно благодаря да Бог че жена ми е практична и не мечтае за бяла рокля и заедно се подсмихваме като слушаме за наши познати, почти фалирали заради сватбата си!

Жалко за жена ти дето се е омъжила за такъв който се стиска да и плати мечтата да е в бяла рокля! По-голямо проклятие от стиснат мъж е само мъж-алкохолик или побойник.

пс. А разходите за сватбата като правило се възвръщат, та и препокриват освен ако не си бил прекалено стиснат. Остава веселбата, купона, романтиката на най-вълнуващия ден на едно семейство, което се помни цял живот.

Да...и аз съм с февруарска сватба Simple Smile Точно на днешния ден. Днес се навършват 19 години от тогава и помним и най-малката подробност от деня сякаш беше вчера.

Нещо май не се разбрахме - нито съм се женил, нищо ще се женя, нито карам някой да се жени за мене! стиснат съм пък още по-малко, да не кажа никак! коментирахме че ми е смешно как някой теглят кредити за да си платят сватбата за 150 човека, без нито да имат жилище после къде да живеят или пък възможност да отглеждат децата си без да си притесняват дали ще имат утре 80 стотинки за баничка!!!

# 504
Нещо май не се разбрахме - нито съм се женил, нищо ще се женя, нито карам някой да се жени за мене! стиснат съм пък още по-малко, да не кажа никак! коментирахме че ми е смешно как някой теглят кредити за да си платят сватбата за 150 човека, без нито да имат жилище после къде да живеят или пък възможност да отглеждат децата си без да си притесняват дали ще имат утре 80 стотинки за баничка!!!

Щом живееш с тази жена, значи си женен. Щом не искаш да сключваш брак, или не я обичаш, или се скръндзиш.
Никак не е смешно тегленето на кредит за сватба. Както споменах, парите се възвръщат, та и отгоре, а красивият спомен остава завинаги.

Не е въпросът даже в това какво и колко се връща от разходите. Любящия съпруг не би трябвало да се интересува от финансови загуби за такъв ден.

# 505
А не може ли за момент да си представите че има и такива хора - дето не им е най-важното нещо на света да сключат брак, и че съществуват някой по-важни неща от това да се подпишеш??? мене пък мечтата не ми е това, мечтата ми е примерно да имам къща в Бусманци на 2 етажа, с 2 кучета и курник със 20 кокошки, пък да идва да живее с мен който иска, никого не карам насила!

# 506
Между 'да се подпишеш' и 'сватба' има голяма разлика, едното е безплатно.

Така, че не виждам общо между

... Щом не искаш да сключваш брак, или не я обичаш, или се скръндзиш...

... парите се възвръщат, та и отгоре, а красивият спомен остава завинаги ...

Не е въпросът даже в това какво и колко се връща от разходите. Любящия съпруг не би трябвало да се интересува от финансови загуби за такъв ден.

Може само да си подписал, и пак да си силно любящ съпруг. Колко си се изръсил за сватба не е фактор.

Марвин 2008 а само за подпис какво мислиш?

# 507
против съм засега, ако ми стане скучно , мога да се замисля, любовта и привързаността ми към половинката няма да се променят след подписа или от липсата му

# 508
Да бре, питах те защото мислим еднакво, ама нали за да имат децата еднакво име с майката трябва да има подпис? /или се лъжа, аз затова подписах основно/

# 509
Delusion, аз имам чувството, че според теб всяка жена иска да се омъжи по дефолт. пък не е точно така...

Общи условия

Активация на акаунт