В България или в чужбина, няма значение. Пет деца са много. Ако искаш и държиш да си адекватен, да си еднакво всеотдаен към всичките, с пет ми се струва непостижимо.
Но въпреки моите съмнения, има хора, които отглеждат и по пет, и по шест и по повече деца. И си мислят, че правят всичко както трябва. И са убедени, че децата им не са лишени от нищо, че достатъчно си контактуват с тях, че не им липсва нито любов, нито внимание, нито отделено лично за всяко по отделно време. Може би тези хора наистина успяват, не знам. Не мога да преценя какво става в чуждия дом.
Само знам колко трудно би било решението за аборт, след като вече имаш други деца! Когато една жена още не е усетила същността на майчинството, струва ми се, че по-лесно би могла да вземе такова решение. Но, когато дори веднъж си преживял една бременност, родил си дете, поел си го в ръцете си след първия му плач, тогава абортът ти се струва абсурден. Почти съм сигурна, че ще задържиш децата и ще си имаш пет. И съм сигурна, че ще се справиш и с петте. Затова ти пожелавам много яка гърбина, силни ръце и здрави нерви!

/
Дано да вземете правилното за вас решение.
С какъв акъл родители "натрисат" на по-големите си деца - деца за гледане?