Пред труден избор

• 19 452
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Разпитвам те по егоистични подбуди.
Дъщеря ми скоро ще стане на 4, а мисля по разни подобни въпроси. Различни са, да.
Благодаря ти.

# 76
На мен две деца ми се виждат перфектни. И трето мога да вместя, но не и повече Peace

Аз съм за аборта, ако примерно бащата не желае детето и жената преценява, че не иска да е самотна майка. Съответно се и разделя с този мъж, който й е натресъл тази ситуация. Вариант да направиш аборт от мъжа, с когото вече имаш деца и с когото живееш, ми се вижда хиляди пъти по-труден - не знам защо, няма логика. Просто за себе си знам, че много бих намразила мъж, който ме е докарал до това положение и не знам как ще го преодолея после това чувство. Извинявам се на авторката, че това не е по темата й.

# 77
  • Под гъбата
Толкова дълго чакахме второто си дете че вече се бяхме отказали. Когато правих стимулацията ни предупредиха че бебето може да е повече от едно. Тогава си говорихме доста по тази тема у дома, какво бихме правили ако се окажат близнаци. Щяхме да ги оставим ако се бяха появили. Не приемам аборта, но когато има основателни причини за това не го отричам.Според мен би трябвало да прецените в бъдеще време дали ще имате материална възможност за издържане на всичките ви 5 дечица. Всичко е много скъпо и ако трябва реално да се преценява материалната страна на нещата е много важна. Дали ще можеш да купиш на всички 5 деца по няколко чифта дрешки,бельо,учебници и т.н Вярно че всеки може с по малко, но за съжаление днешното ни общество е силно консуматорско стремящо да задоволява само собствените си желания Sad. За мен лично е прекрасно да има човек толкова деца, но да има и някой от време на време да помага и силна материална страна.Ще е жалко да лишиш себе си или мъжа си от елементарни неща за да има винаги за децата. На моя първа братовчедка бебетата близнаци починаха при раждането и е беше ужасно.
 Каквото и да реши желая ти кураж!

# 78
v_d , какво разбираш под "голямото дете гледа по-малкото"?
Не познавам съвременно семейство, в което голямото дете не ходи на училище и си седи вкъщи за да бави и надзирама малкото си братче или сестричка.
Грижата но по-голямото в повечето случаи в днешно време, се изразява във вземането от ДГ или училище, и то ако детето е достатъчно голямо, за да му бъде разрешено да поеме тази отговорност към по-малкото. Също така и пазене час-два до прибирането на родителите от работа.....Но едва ли това могат да правят едно за друго деца с 2-3-4 години разлика? Thinking

Очевадещо си личи кой иска да си остане с едно, и кой има желание за още деца. Така че, не виждам за какво спорите.

Малко ли е това почерненото според теб?
Значи вместо да се прибере от училище, трябва да ходи да взима братчето/сестричето от градина/училище. Вместо да си се занимава с неговите неща трябва да пази по-малкото. Малкото е ок, но голямото кой го пита това на него прави ли му се, след като по моята логика не му влиза в задълженията. Това, че майка му и баща му са решили да имат второ дете, защо би трябвало да се отразява на неговото ежедневие? Нали се сещаш, че на малкото, ако няма още по-малко, ще са му е спестен този така поучителен и приучаващ опит с носенето на отговорност... Нещо не схващам... Изобщо не е честно към по-голямото дете и никой не може да ме убеди, че така трябва да бъде.  Peace

# 79
Ами v_d, според мен точно това е нормално - голямото дете да взема по-малкото от градина и да си стоят вкъщи, като голямото гледа малкото да не прави опасни бели. Ама за НАПЪЛНО нормално го намирам. Вместо да се чуди на кой ъгъл да се дрогира примерно ...

# 80
Ама разбира се, явно излиза, че единствения честен вариант е в никакъв случай да нямат родителите второ дете  ooooh! Ами то първо ще е бебе и ще реве на голямото на главата, после ще му взима играчките и ще му пречи да учи  ooooh! Това изобщо не подлежи на коментар. На сина ми не му се е налагало да гледа сестра си, но ако се наложи за час - два, хич няма да умра от срам и притеснение, че ще му нараня душевността, все пак сме едно семейство. Пък и той няма да го види като задължение определено. Този призив, че за да е добре детето, трябва да е само, е безумен. Не че не може да си живее перфектно единственото дете - може, но това да се дава като единствен вариант за добро гледане на дете е прекалено.

# 81
Ами v_d, според мен точно това е нормално - голямото дете да взема по-малкото от градина и да си стоят вкъщи, като голямото гледа малкото да не прави опасни бели. Ама за НАПЪЛНО нормално го намирам. Вместо да се чуди на кой ъгъл да се дрогира примерно ...

Хм, аз защо ли не съм наркоманка тогава?  newsm78 Не съм се грижила за по-малко дете.  Laughing
И защо си мислиш, че като му осигурищ "заетост" на това дете, то така или иначе няма да намери време да отиде да се дрогира в някой ъгъл?  newsm78

# 82

Броят на децата е пряко свързан с интелигентността на родителя, защото:

Йохан Себастиан Бах е бил страшен тъпак, защото имал 20м деца. Laughing

# 83
v_d , какво разбираш под "голямото дете гледа по-малкото"?
Не познавам съвременно семейство, в което голямото дете не ходи на училище и си седи вкъщи за да бави и надзирама малкото си братче или сестричка.
Грижата но по-голямото в повечето случаи в днешно време, се изразява във вземането от ДГ или училище, и то ако детето е достатъчно голямо, за да му бъде разрешено да поеме тази отговорност към по-малкото. Също така и пазене час-два до прибирането на родителите от работа.....Но едва ли това могат да правят едно за друго деца с 2-3-4 години разлика? Thinking

Очевадещо си личи кой иска да си остане с едно, и кой има желание за още деца. Така че, не виждам за какво спорите.

Малко ли е това почерненото според теб?
Значи вместо да се прибере от училище, трябва да ходи да взима братчето/сестричето от градина/училище. Вместо да си се занимава с неговите неща трябва да пази по-малкото. Малкото е ок, но голямото кой го пита това на него прави ли му се, след като по моята логика не му влиза в задълженията. Това, че майка му и баща му са решили да имат второ дете, защо би трябвало да се отразява на неговото ежедневие? Нали се сещаш, че на малкото, ако няма още по-малко, ще са му е спестен този така поучителен и приучаващ опит с носенето на отговорност... Нещо не схващам... Изобщо не е честно към по-голямото дете и никой не може да ме убеди, че така трябва да бъде.  Peace

Това си е твое лично мнение, което се съмнявам много хора да споделят, за мен е безумие това, което си написала. Peace Надявам се, че говориш теоритично, и не ти се е налагало да изпитваш това ужасно бреме да прибираш братчето/сестричката си от училище. Laughing

# 84
Ама разбира се, явно излиза, че единствения честен вариант е в никакъв случай да нямат родителите второ дете  ooooh! Ами то първо ще е бебе и ще реве на голямото на главата, после ще му взима играчките и ще му пречи да учи  ooooh! Това изобщо не подлежи на коментар. На сина ми не му се е налагало да гледа сестра си, но ако се наложи за час - два, хич няма да умра от срам и притеснение, че ще му нараня душевността, все пак сме едно семейство. Пък и той няма да го види като задължение определено. Този призив, че за да е добре детето, трябва да е само, е безумен. Не че не може да си живее перфектно единственото дете - може, но това да се дава като единствен вариант за добро гледане на дете е прекалено.

Чакай де, нали говорехме за семейства с 3 и 3+ деца....
Може и моето мнение да те е провокирало, но не мога да пиша на всеки ред до трето дете в низходящ ред.  Embarassed

# 85
  • София

Броят на децата е пряко свързан с интелигентността на родителя, защото:

Йохан Себастиан Бах е бил страшен тъпак, защото имал 20м деца. Laughing

О, не той не е бил тъпак, но ти определено даваш тъпи примери.  Wink

Най-малкото защото, ако беше чела повечко, щеше да прочетеш, че тъй като Бах е органист в църква, той работи едва 3 дни седмично, а заплатата му е доста висока.

Така че за неговото време той вероятно е гледал добре децата си.

А и още нещо. Ако беше прочела добре следващият ми пост щеше да разбереш защо броят на децата е пряко свързан с интелигентността на родителите. То си е обяснено, ама да има кой да чете...

# 86

Това си е твое лично мнение, което се съмнявам много хора да споделят, за мен е безумие това, което си написала. Peace

Естествено, че си е мое лично мнение. Никъде не съм писала, че е представителна извадка.  Rolling Eyes
Не ми пука дали някой го споделя или не.  Peace Аз си мисля за моето дете, другите да си гледат децата както те искат и смятат за правилно.  Peace

# 87
Тук в Франция съм останала с впечатлението че има доста семейства с повече от 2 деца.Включително и това на моят мъж там са четири от двама различни бащи и майка им ги е отгледала на практика сама.А рекорда който видях на скоро по телевизията в едно предаване (super nanny)беше семейство с десет деца.Майката на възраст 34 години.Скри ми се шапката,паднах от стола и прочие. Laughing
Нищо не мога да те посъветвам мила.Дори и да се познавахме лично пак щях да си запазя съветите и мнението за мен.Това е много лично решение на теб и съпругът ти.Каквото и да решите обаче ви пожелавам успех и горе главата Hug

# 88
Толкова е хубаво Hug
Но ако нямате възможност Tired

# 89
Обаче v_d явно е сама (няма брат/сестра и никога няма да може да оцени какво означава това).

И майка ми, и баща ми са били по 3 деца. И винаги се е усещала много силна връзка с братята/сестрите им. Същото важи и за мен и брат ми. Мисля че е ... доста садистично да се лиши детето от братче/сестриче съзнателно въпреки че аз точно това сигурно ще направя, по стечение на обстоятелствата.

Имаме едни съседи с 5 деца. Двамата съпрузи си имат по 2 деца от предишния брак + едно общо детенце, доста по-малко от батковците и каките. Ами да ви кажа по-големите с огромно удоволствие го "гледат" и му угаждат! Не по задължение! И всички изглеждат доста щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт